NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polscy muzycy w Holandii?
Autor Wiadomość
revolution 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 12, 2012 6:09 pm   Polscy muzycy w Holandii?

Cześć. Nie gra nikt z Was przypadkiem na żadnym instrumencie (amatorsko czy bardziej pro), ew. śpiewa? W szczególności muzykę rockową/metal? Zastanawiam się jakie tu są szanse na założenie zespołu albo chociaż pojamowanie.. Ja sam jestem basistą z doświadczeniem w metalu, rozkręcam się po dłuższej przerwie ;) I widzę, że wśród holendrów nie ma większego zainteresowania muzyką ostrzejszą choć odrobinę od tej ze skyradio. Wiadomo Wam może o polskich kapelach tutaj?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez revolution Czw Lip 12, 2012 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 3:54 pm   

Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja.

revolution 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 13, 2012 6:10 pm   

bagniaczka napisał/a:
Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja.

No, jedna jaskółka wiosny nie czyni ale dzięki za info ;) nie jest mi zbyt po drodze ale może będzie okazja.

molzesz 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 22, 2012 8:16 pm   

revolution, Witaj. Właśnie przed chwilą napisałem post o graniu zarobkowym na ulicy, a tu patrze i basista! Gram ponad 10 lat na elektryku w różnych polskich lokalnych kapelach metalowych, punkowych, rockowych, hardcorowych. Było tego trochę! Czasami też akustyczny, etno, folk. Może jak się już osiedlę gdzieś na stałe uda się zrobić jakiegoś jamma.

revolution 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 28, 2012 10:50 am   

No jasne molzesz czemu nie!
Ja też grałem zarobkowo, na polskich promenadach nadmorskich ;)

ZielGor
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 31, 2012 5:29 pm   

Grałem kiedyś w Amsterdamie... Moje djembe poszło na Holenderskie zapałki :074: po tym, jak się okazało, że jest potrzebne zezwolenie na granie na ulicach... To było jedno z niewielu złych przeżyć związanych z "wolnym" miastem Amsterdam. Po tym wydarzeniu, graliśmy prawie 4 miesiące po ulicach Holenderskich miast. Tyle, by zarobić na jedzenie, jakieś wino wieczorem... Fajne wakacje bez kasy ;P

Odpowiedz do tematu