Polscy muzycy w Holandii? |
Autor |
Wiadomość |
revolution
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 6:09 pm Polscy muzycy w Holandii?
|
|
|
Cześć. Nie gra nikt z Was przypadkiem na żadnym instrumencie (amatorsko czy bardziej pro), ew. śpiewa? W szczególności muzykę rockową/metal? Zastanawiam się jakie tu są szanse na założenie zespołu albo chociaż pojamowanie.. Ja sam jestem basistą z doświadczeniem w metalu, rozkręcam się po dłuższej przerwie I widzę, że wśród holendrów nie ma większego zainteresowania muzyką ostrzejszą choć odrobinę od tej ze skyradio. Wiadomo Wam może o polskich kapelach tutaj?
Pozdrawiam |
_________________ ~~~~revolution |
Ostatnio zmieniony przez revolution Czw Lip 12, 2012 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 3:54 pm
|
|
|
Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
revolution
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 6:10 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja. |
No, jedna jaskółka wiosny nie czyni ale dzięki za info nie jest mi zbyt po drodze ale może będzie okazja. |
|
|
|
|
molzesz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 8:16 pm
|
|
|
revolution, Witaj. Właśnie przed chwilą napisałem post o graniu zarobkowym na ulicy, a tu patrze i basista! Gram ponad 10 lat na elektryku w różnych polskich lokalnych kapelach metalowych, punkowych, rockowych, hardcorowych. Było tego trochę! Czasami też akustyczny, etno, folk. Może jak się już osiedlę gdzieś na stałe uda się zrobić jakiegoś jamma. |
|
|
|
|
revolution
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 10:50 am
|
|
|
No jasne molzesz czemu nie!
Ja też grałem zarobkowo, na polskich promenadach nadmorskich |
|
|
|
|
ZielGor
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 5:29 pm
|
|
|
Grałem kiedyś w Amsterdamie... Moje djembe poszło na Holenderskie zapałki po tym, jak się okazało, że jest potrzebne zezwolenie na granie na ulicach... To było jedno z niewielu złych przeżyć związanych z "wolnym" miastem Amsterdam. Po tym wydarzeniu, graliśmy prawie 4 miesiące po ulicach Holenderskich miast. Tyle, by zarobić na jedzenie, jakieś wino wieczorem... Fajne wakacje bez kasy ;P |
_________________ Nie wszyscy są tacy sami, nie oceniaj mnie, po postach innych ludzi |
|
|
|
|
|