| Polscy muzycy w Holandii? | 

| Autor | Wiadomość | 

| revolution   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Czw Lip 12, 2012 5:09 pm   Polscy muzycy w Holandii? |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć. Nie gra nikt z Was przypadkiem na żadnym instrumencie (amatorsko czy bardziej pro), ew. śpiewa? W szczególności muzykę rockową/metal? Zastanawiam się jakie tu są szanse na założenie zespołu albo chociaż pojamowanie.. Ja sam jestem basistą z doświadczeniem w metalu, rozkręcam się po dłuższej przerwie  I widzę, że wśród holendrów nie ma większego zainteresowania muzyką ostrzejszą choć odrobinę od tej ze skyradio. Wiadomo Wam może o polskich kapelach tutaj? 
 Pozdrawiam
 |  
				| _________________ ~~~~revolution
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez revolution Czw Lip 12, 2012 5:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| bagniaczka   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy

| 

|  Wysłany: Pią Lip 13, 2012 2:54 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja. |  
				| _________________ <cenzura>
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Pią Lip 13, 2012 5:10 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bagniaczka napisał/a: |  	  | Nie mow, ze nie ma zainteresowania. W Tilburgu jest klub metalowy i co chwile tam sie jakies lokalne kapelki prezentuja. | 

No, jedna jaskółka wiosny nie czyni ale dzięki za info
  nie jest mi zbyt po drodze ale może będzie okazja. |  
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| molzesz   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Nie Lip 22, 2012 7:16 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | revolution, Witaj. Właśnie przed chwilą napisałem post o graniu zarobkowym na ulicy, a tu patrze i basista! Gram ponad 10 lat na elektryku w różnych polskich lokalnych kapelach metalowych, punkowych, rockowych, hardcorowych. Było tego trochę! Czasami też akustyczny, etno, folk. Może jak się już osiedlę gdzieś na stałe uda się zrobić jakiegoś jamma. |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Sob Lip 28, 2012 9:50 am |   
 |  
               | 
 |  
               | No jasne molzesz czemu nie! Ja też grałem zarobkowo, na polskich promenadach nadmorskich
   |  
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| ZielGor Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Wto Lip 31, 2012 4:29 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Grałem kiedyś w Amsterdamie... Moje djembe poszło na Holenderskie zapałki  po tym, jak się okazało, że jest potrzebne zezwolenie na granie na ulicach... To było jedno z niewielu złych przeżyć związanych z "wolnym" miastem Amsterdam. Po tym wydarzeniu, graliśmy prawie 4 miesiące po ulicach Holenderskich miast. Tyle, by zarobić na jedzenie, jakieś wino wieczorem... Fajne wakacje bez kasy ;P |  
				| _________________ Nie wszyscy są tacy sami, nie oceniaj mnie, po postach innych ludzi
   |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |