Zameldowanie w mieszkaniu socjalnym |
Autor |
Wiadomość |
Lidka80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 3:36 pm Zameldowanie w mieszkaniu socjalnym
|
|
|
Od kilku lat wynajmuję mieszkanie socjalne,ale chciałabym zamieszkać ze swoim chłopakiem,który również wynajmuje mieszkanie socjalne w innej gminie.Jego mieszkanie jest znacznie większe,dlatego zdecydowaliśmy się zamieszkać u niego,ale nie wiem czy będę mogła się tam zameldować.Kontrakt wynajmu oczywiście jest na jego nazwisko,a właścicielem mieszkania jest gmina.Dopisanie mojego nazwiska do kontraktu jest przecież nie możliwe,więc jak mam się zameldować?
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 5:21 pm
|
|
|
Lidka80, dopisanie ciebie do kontraktu jest tak samo mozliwe jak i zameldowanie ciebie na tym adresie w gminie.
Do gminy idziesz razem z twoim partnerem i sie meldujesz on daje odrazu pozwolenie na zameldowanie sie ( nie zapomnijcie wziasc ze soba jego kontraktu ) . Lub jak chcecie idziecie najpierw do waszego woningstichting i tam prosicie o dopisanie ciebie do kontraktu bo chcecie samenwonen co za tym idzie chcecie razem wynajmowac to mieszkanie i byc wpisani obydwoje do tego kontraktu .
Zycze powodzenia na nowej wspolnej drodze |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Lidka80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 6:25 pm
|
|
|
Dzięki za odpowiedź,myślałam,że będzie z tym więcej zachodu.
Obawiam się tylko,że automatycznie podniosą nam czynsz,który w chwili obecnej wynosi €540.Mój chłopak wynajmuje to mieszkanie od roku,więc obowiązują go już nowe zasady.No nic,zobaczymy jak to będzie
Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez Lidka80 Pią Lip 20, 2012 6:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MAR80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 10:08 pm zameldowanie u siostry w holandii
|
|
|
mam zapytanie odnosnie zameldowania w Holandii. Moja sistra mieszka tu juz kilka lat, a od 2 wynajmuje mieszkanie z gminy, mieszkanie czynszowe. nie ma ona obywatelstwa holenderskiego, ani paszportu holenderskiego, pracuje legalnie. Czy moze ona zameldować w tym mieszkaniu u siebie mnie i moją 12 letnią córkę w ramach połączenia rodzin? jak do tego sie zabrać, jak załatwić formalności i gdzie? prosze o podpowiedź, bo nie wiem jak sie zabrać do tego. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 10:24 pm
|
|
|
MAR80,
jesli spoldzielnia wyrazi zgode to raczej z zameldowaniem nie bedzie problemu
zapytaj tez, czy siostra pobiera dofinansowanie do mieszkania ,jesli was zamelduje moze ten dodatek stracic
ps jeden taki post juz umiesciles w innym temacie |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
MAR80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 9:43 am
|
|
|
Dziękuję za odpowiedz Gocha H:)
Jak wyglada sytuacja ubezpieczeniowa np. w razie choroby badz wypadku? Jak dzieci sie rozchoruja i konieczna bedzie pomoc szpitalna. Ubezpiecza sie przed wyjazdem, np. na krotki okres? Czy mozna potem ubezpieczys siebie i dzieci tutaj i juz na dluzej? Sa to wysokie koszta i gdzie to mozna zalatwic? Jak to wszystko wyglada na poczatku i od czego zaczac. Jezeli tak to tez prosze o rade jak i gdzie sie to zalatwia. Pytam o to bo nie wiem czy odrazu w holandii znajde prace.
jeszcze jedno jak wygląda sytuacja ze szkolnictwem. moja corka zdala obecnie do 5 klasy podstawówki w Polsce, ma 11 lat. do jakiej szkoły powinna pójść, aby nadgonić język holenderski? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 10:06 am
|
|
|
To temat o mieszkaniach i zameldowaniu a nie ubezpieczeniach. |
|
|
|
|
bialymaster
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2012 2:33 pm
|
|
|
Witam mam pytanie znalazlem sie w takiej samej sytuacji i jak udalo sie zameldowac bez problemu w jednym mieszkaniu
Lidka80 napisał/a: | Dzięki za odpowiedź,myślałam,że będzie z tym więcej zachodu.
Obawiam się tylko,że automatycznie podniosą nam czynsz,który w chwili obecnej wynosi €540.Mój chłopak wynajmuje to mieszkanie od roku,więc obowiązują go już nowe zasady.No nic,zobaczymy jak to będzie
Pozdrawiam! |
|
_________________ lukas |
|
|
|
|
jula
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 7:23 pm zamiana mieszkania ewentualnie meldunek pod 2 adresami
|
|
|
Witam mam mieszkanie z gminy mieszkam 3 lata.Obecnie chce zmienic okolice zamieszkania ze wzgledu na prace ale mam tu dziecko i nie wiem co w tej chwili czy moge wynajac swoje mieszkanie innej osobie na jakis okres ktore posiadam . Jestem najemca a chce wynajac w innej prowincji czy moge posiadac mieszkanie z gminy a drugie wynajmowac obawiam sie ze zmieniajac okolice moze nie wyjsc po mojej mysli (praca) i bede musiala sie znowu przeprowadzic na swoje mieszkanie by nie zostac bez dachu nad glowa czy mial ktos podobna sytuacje i moze sie podzielic inf dziekuje |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 7:28 pm
|
|
|
jula, mieszkania z gminy/czynszowki nie mozesz podnajmowac . Jesli woningtich. sie dowie odbiora ci mieszkanie i wpisza na czarna liste. Wtedy dostanie mieszkania czynszowego w jakim kolwiek innym woningstichting bedzie prawie niewykonalne . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|