holenderskie prawo jazdy - pytanko |
Autor |
Wiadomość |
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 11:53 am
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: | odswieze...czy jak ma sie prawko NL to przy przerejestrowaniu na poczcie samochodu na zoltych blachach nadal jest potrzebny wyciag z GBA?? Myslalem,ze to tylko potrzebne jak sie rejestruje z polskim paszportem....moze dzieki prawku NL oni maja juz w systemie adres? |
Wystarczy prawko NL |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 3:33 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Wystarczy prawko NL |
zobaczymy bo jak dzis odbieralem prawko to sie zapytalem i "kilka urzedniczek" sie konsultowalo i wszystkie twierdzily,ze potrzebuje wiac z GBA mimo,ze mam prawko NL bo twierdzily,ze nie mam NL obywatelstwa i przez to nie ma mojego adresu w systemie troche dziwne...myslalem,ze oni sa skomputeryzowani i RDW ma adres w systemie albo dostep do bazy gemeente a to wszystko powiazane jest z prawkiem |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 7:28 pm
|
|
|
Za każdym razem Jak mój PM zmienia auto, żadnego problemu nie ma. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 9:17 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | mój PM | PM??? Polak czy Holender?
[ Dodano: Wto Lip 03, 2012 3:15 pm ]
No i wszystko sie udalo - pani skanuje prawko NL i tylko poprosila o potwierdzenie adresu, ktory miala na monitorzy i tyle:D. Tylko kurcze zapomnialem powiedziec, a ona nie spytala, jak chce placic podatek drogowy...czy kwartanie czy miesiecznie...zalezy mi na drugim - miejmy nadzieje,ze jak przyjdzie list z Belastingu to mi dadza wybor... |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 7:26 pm
|
|
|
.:Paco:. napisał/a: | odswieze...czy jak ma sie prawko NL to przy przerejestrowaniu na poczcie samochodu na zoltych blachach nadal jest potrzebny wyciag z GBA?? Myslalem,ze to tylko potrzebne jak sie rejestruje z polskim paszportem....moze dzieki prawku NL oni maja juz w systemie adres? |
tak wlasnie jest. jak masz nl prawko to zalatwiasz wszystko od reki i wyciagow zadnych nie potrzeba.
ja za to zapytam, co jesli mam nl prawko a chcialbym zrobic kiedys kategorie na motor ale w PL? da sie? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 7:34 pm
|
|
|
mlubinski, ni bo musisz miec pl prawko bo w nl nie wpisza ci tego |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 7:58 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | mlubinski, ni bo musisz miec pl prawko bo w nl nie wpisza ci tego |
no wlasnie tak myslalem, trudno |
|
|
|
|
vanrafell
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 2:27 pm
|
|
|
Witajcie ponownie, nie będę zakładał nowego tematu tylko zapytam w tym. (nie ma za co moderatorzy )
Otóż, w poniedziałek zdałem egzamin na prawo jazdy. (Polska). Niby jestem już w Krajowym spisie kierowców. Czekam tylko na plastik.
Jakie mogą spotkać mnie nie przyjemności jeżeli podczas kontroli policyjnej nie będę miał ze sobą prawa jazdy? (plastiku). Czy mogą mi jakimś sposobem odwołać uprawnienia? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 11:28 pm
|
|
|
W polsce jest tak samo grozi mandat za brak przy sobie dokumentow jak sie nie myle to 50 zl |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2012 9:52 am
|
|
|
50 za kazdy brakujacy dokument. czyli mozna zarobic 150 za brak oc, dowodu rejestracyjnego i prawka:)
w nl jest podobnie, ale nie wiem jaka jest stawka. z tym, ze tu o wiele rzadziej zdarzaja sie kontrole. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Lip 07, 2012 9:54 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ZielGor
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sie 01, 2012 11:10 pm
|
|
|
500 zł za jazdę bez prawa jazdy, plus, jeśli jest konieczność zholowanie na parking policyjny. Za brak OC rozlicza się dotychczasowy ubezpieczyciel. |
_________________ Nie wszyscy są tacy sami, nie oceniaj mnie, po postach innych ludzi |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 9:31 am
|
|
|
ZielGor, piszesz o mandacie za jazde bez uprawnien. pytanie bylo o brak dokumentow. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|