NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Sob Cze 09, 2012 10:52 am
Zwrot podatku za rok 2010/2011- pytania, odpowiedzi, opinie.
Autor Wiadomość
krissgr 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 31, 2012 6:25 pm   Re: Balasting

klonek84 napisał/a:
Witam
Mam problem i nie za bardzo wiem jak go rozwiązac
Balasting wysłał list z potwierdzeniem konta na inny adres niż mój stały adres zameldowania.Co najgorsze nie wiem na jaki adres wysłali ten liest.
Jesli nie odeśle go z powrotem to nie dostane zwrotu podatku.
Czy jest możliwość osobistego,lub telefonicznego potwierdzenia konta w balastingu

Spróbuj ja dzwoniłem dwa dni temu i Pani , z którą rozmawiałem sprawdzała ze mną mój numer konta cyfra po cyfrze, ja co prawda nie zmieniałem nr konta tylko chciałem się upewnić że wszystko jest ok ale spróbować możesz.

meste
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 02, 2012 10:56 am   

W dalszym ciągu czekam ,mój kolega otrzymał już podatek więc na dniach dojdzie .
Pytanko czy to prawda jak ja się rozliczałem 8 marca i nie wypłacili mi do 1 lipca to dostanę jakieś odsetki ??

Pozdrawiam
Mariusz

krissgr 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 02, 2012 1:36 pm   

Ja natomiast to mam jaja jakieś dzwoniłem dwa razy do nich i za pierwszym razem powiedzieli mi że mają mój nr konta a za drugim razem że nie i radzili mi się skontaktować z moją kancelarią tak też zrobiłem a gościu twierdzi,że nr przesyłał im więc sam juz nie wiem czy mają bałagan czy urlopy i nie ma kto przelewów robić i tak tylko zbywają przez telefon :072:

[ Dodano: Czw Sie 02, 2012 2:37 pm ]
meste napisał/a:
W dalszym ciągu czekam ,mój kolega otrzymał już podatek więc na dniach dojdzie .
Pytanko czy to prawda jak ja się rozliczałem 8 marca i nie wypłacili mi do 1 lipca to dostanę jakieś odsetki ??

Pozdrawiam
Mariusz

słyszałem że tak ale pewności nie mam

siwucha88
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 9:55 pm   

Witam.
Moja sytuacja wygląda tak.
Jakoś w kwietniu rozliczyłam się z podatku za 2011 rok. W lipcu dostałam znajomą niebieską kopertę w której napisano, że mój zwrot podatku wynosi 1390 euro(kobiecie która mnie rozliczała wyszło 1340, ale z tego co wiem to normalne,że troszkę się te sumy różniły). Po paru dniach przyszła kolejna niebieska koperta, w której proszono mnie o podanie numeru konta na które przelać pieniądze. Wypełniłam wszystko i odesłałam. No i teraz dostałam przelew na konto, problem w tym że 520 euro zamiast 1390 jak napisali. Czy ktoś może dlaczego? Przecież sami potwierdzili moje rozliczenie i napisali że dostane 1390. Jest możliwość że rozłożyli to na dwie raty, i resztę jeszcze dostane. Dodam jeszcze ,że rozliczałam się sama, bez żadnego biura więc na pewno nikt nie zakosił mi pieniędzy. Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuje :D

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 8:42 am   

siwucha88 proponuję zadzwonić do Belastingu i spytać. Skoro sama sie rozliczałaś, to musisz znać j. holenderski i nie będziesz miała problemu z dogadaniem się. Tylko tam Ci powiedzą co i jak :039:

siwucha88
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 04, 2012 10:56 pm   

No problem w tym że nie znam, siostra mi pomogła, już nie wiem co o tym myśleć a przecież 900 euro drogą nie chodzi , dziękuje ci słońce za odpowiedź

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 11:35 pm   

siwucha88,
Kod:

dostałam przelew na konto, problem w tym że 520 euro zamiast 1390 jak napisali. Czy ktoś może dlaczego? Przecież sami potwierdzili moje rozliczenie i napisali że dostane 1390.

Nie mialas zadnych zaleglosci z oplatami za ubezpieczenie? lub zaleglosci dla incaso ewentualnie komornika

czy na pewno wczesniej nie otrzymalas zadnego listu z belastingu informujacego cie o tym, ze np. za duzo otrzymalas zorgtoeslag albo innego toeslag ?

Sprawdz korespondencje, bo coraz czesciej zdarza sie ze belastingdienst w ten sposob reguluje i sciaga zadluzenia osob wobec ubezpieczalni i nie tylko ubezpieczlni ...

W dziale tlumaczen przewinelo sie juz kilka wlasnie tego typu listow z belastingu:
potwierdzenie konta, naleznosci do zwrotu
a na koniec ... ze kwota zadluzenia zostanie automatycznie przelana na konto ubezpieczyciela/incaso/komornika etc.

Nie wiem jak jest akurat w twoim przypadku ,moze wklej do dzialu tlumaczen korespondencje
z belastingu , no chyba ze ktos ci ja juz przetlumaczyl i dokladnie wiesz na czym stoisz

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 04, 2012 11:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

siwucha88
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 1:22 pm   

No nie miałam żadnych zaległości. Wczoraj byłam w bankomacie i dostałam kolejne 520 euro, już nic z tego nie rozumiem, co oni mi to na raty wypłacają? Albo bank to przetrzymuje co często mi się zdarzało jak byłam w Holandii(mam konto z ING). Nie mam pojęcia, teraz to brakuje mi jeszcze 350 euro, może w następnym tygodniu pojawi się na koncie. Dziwi mnie to, że tylko ja tak mam, przeglądałam wiele forum i nie spotkałam się u nikogo z podobną sytuacją, ale ja z natury jestem pechowa;-) Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.

Jacekjacek19 
Poczatkujacy
jacekjacek

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 9:45 pm   Re: Zwrot podatku za rok 2010/2011- pytania, odpowiedzi, opi

Witam,
Bardzo proszę o pomoc; w 2011 roku, przez dwa miesiące pracowałem w Holandii i z tego tytułu firma w której pracowałem rozliczała mnie z podatku.Na początku lipca otrzymałem z Holandii pismo z prośbą o potwierdzenie konta. Wypełniłem je zgodnie z instrukcją znalezioną na forum i odesłałem na adres zwrotny. Problem w tym, że w trzy dni po wysłaniu rzeczonego pisma mój bank przysłał mi informację o zmianie kodu BIC. Nie bardzo wiem co teraz mam zrobić. Byłbym wdzięczy za każdą pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Jacekjacek19 Nie Sie 05, 2012 9:46 pm, w całości zmieniany 1 raz  

agayka1
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 4:42 pm   

witam ja wypisałam źle informacje o nr konta czy oni wysla mi jeszcze raz do poprawki ten formularz????????? poprostu tłumacz mi źle przetłumaczył zamiast nazwisko posiadacza to nazwa konta

antylopa
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2012 5:11 pm   

kasa na koncie nareszcie :033:

meste
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2012 9:06 pm   

antylopa
Ile czekałeś i kiedy wysłałeś list z potwierdzeniem konta ??

Poslkie konto bankowe ?

[ Dodano: Wto Sie 14, 2012 9:47 am ]
To jest nie możliwe leci już 7 tydzien :/

krissgr 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 15, 2012 5:19 pm   

Kaska na koncie w końcu
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Sie 15, 2012 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

spartasongo
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 24, 2012 3:56 pm   

Witam serdecznie, mam na imię Tomek i zarejestrowałem się na forum aby dowiedzieć się czegoś na temat mojego podatku. Rozliczyłem sie przez biuro, do domu przysłano mi pismo z kopertą zwrotną , tak była opisana:

na pieniążki czekam i czekam i nic... chyba coś się pogmatwało ;-(

tego typu posty umieszczamy w odpowiednim temacie
http://forum.niedziela.nl...f80dfcb9#269954
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sie 24, 2012 4:48 pm, w całości zmieniany 2 razy  

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 4:25 pm   

podales nr konta i powinenes dostac 377 euro jednak BD stwierdzil ze ci sie nalezy 372 euro i wg nich tyle ci wyplacili , to rozliczenie zerowe to jest juz ostateczne rozliczenie i jest na zero to jest ok , bo nie musisz im nic oddawac i oni juz ci wszystko wyplacili

Odpowiedz do tematu