Przesunięty przez: Gochna H Sob Cze 09, 2012 10:52 am |
Zwrot podatku za rok 2010/2011- pytania, odpowiedzi, opinie. |
Autor |
Wiadomość |
krissgr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 6:25 pm Re: Balasting
|
|
|
klonek84 napisał/a: | Witam
Mam problem i nie za bardzo wiem jak go rozwiązac
Balasting wysłał list z potwierdzeniem konta na inny adres niż mój stały adres zameldowania.Co najgorsze nie wiem na jaki adres wysłali ten liest.
Jesli nie odeśle go z powrotem to nie dostane zwrotu podatku.
Czy jest możliwość osobistego,lub telefonicznego potwierdzenia konta w balastingu |
Spróbuj ja dzwoniłem dwa dni temu i Pani , z którą rozmawiałem sprawdzała ze mną mój numer konta cyfra po cyfrze, ja co prawda nie zmieniałem nr konta tylko chciałem się upewnić że wszystko jest ok ale spróbować możesz. |
|
|
|
|
meste
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 10:56 am
|
|
|
W dalszym ciągu czekam ,mój kolega otrzymał już podatek więc na dniach dojdzie .
Pytanko czy to prawda jak ja się rozliczałem 8 marca i nie wypłacili mi do 1 lipca to dostanę jakieś odsetki ??
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
|
krissgr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 1:36 pm
|
|
|
Ja natomiast to mam jaja jakieś dzwoniłem dwa razy do nich i za pierwszym razem powiedzieli mi że mają mój nr konta a za drugim razem że nie i radzili mi się skontaktować z moją kancelarią tak też zrobiłem a gościu twierdzi,że nr przesyłał im więc sam juz nie wiem czy mają bałagan czy urlopy i nie ma kto przelewów robić i tak tylko zbywają przez telefon
[ Dodano: Czw Sie 02, 2012 2:37 pm ]
meste napisał/a: | W dalszym ciągu czekam ,mój kolega otrzymał już podatek więc na dniach dojdzie .
Pytanko czy to prawda jak ja się rozliczałem 8 marca i nie wypłacili mi do 1 lipca to dostanę jakieś odsetki ??
Pozdrawiam
Mariusz |
słyszałem że tak ale pewności nie mam |
|
|
|
|
siwucha88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 9:55 pm
|
|
|
Witam.
Moja sytuacja wygląda tak.
Jakoś w kwietniu rozliczyłam się z podatku za 2011 rok. W lipcu dostałam znajomą niebieską kopertę w której napisano, że mój zwrot podatku wynosi 1390 euro(kobiecie która mnie rozliczała wyszło 1340, ale z tego co wiem to normalne,że troszkę się te sumy różniły). Po paru dniach przyszła kolejna niebieska koperta, w której proszono mnie o podanie numeru konta na które przelać pieniądze. Wypełniłam wszystko i odesłałam. No i teraz dostałam przelew na konto, problem w tym że 520 euro zamiast 1390 jak napisali. Czy ktoś może dlaczego? Przecież sami potwierdzili moje rozliczenie i napisali że dostane 1390. Jest możliwość że rozłożyli to na dwie raty, i resztę jeszcze dostane. Dodam jeszcze ,że rozliczałam się sama, bez żadnego biura więc na pewno nikt nie zakosił mi pieniędzy. Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuje |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 8:42 am
|
|
|
siwucha88 proponuję zadzwonić do Belastingu i spytać. Skoro sama sie rozliczałaś, to musisz znać j. holenderski i nie będziesz miała problemu z dogadaniem się. Tylko tam Ci powiedzą co i jak |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
siwucha88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 10:56 pm
|
|
|
No problem w tym że nie znam, siostra mi pomogła, już nie wiem co o tym myśleć a przecież 900 euro drogą nie chodzi , dziękuje ci słońce za odpowiedź |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2012 11:35 pm
|
|
|
siwucha88,
Kod: |
dostałam przelew na konto, problem w tym że 520 euro zamiast 1390 jak napisali. Czy ktoś może dlaczego? Przecież sami potwierdzili moje rozliczenie i napisali że dostane 1390. |
Nie mialas zadnych zaleglosci z oplatami za ubezpieczenie? lub zaleglosci dla incaso ewentualnie komornika
czy na pewno wczesniej nie otrzymalas zadnego listu z belastingu informujacego cie o tym, ze np. za duzo otrzymalas zorgtoeslag albo innego toeslag ?
Sprawdz korespondencje, bo coraz czesciej zdarza sie ze belastingdienst w ten sposob reguluje i sciaga zadluzenia osob wobec ubezpieczalni i nie tylko ubezpieczlni ...
W dziale tlumaczen przewinelo sie juz kilka wlasnie tego typu listow z belastingu:
potwierdzenie konta, naleznosci do zwrotu
a na koniec ... ze kwota zadluzenia zostanie automatycznie przelana na konto ubezpieczyciela/incaso/komornika etc.
Nie wiem jak jest akurat w twoim przypadku ,moze wklej do dzialu tlumaczen korespondencje
z belastingu , no chyba ze ktos ci ja juz przetlumaczyl i dokladnie wiesz na czym stoisz
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 04, 2012 11:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
siwucha88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 1:22 pm
|
|
|
No nie miałam żadnych zaległości. Wczoraj byłam w bankomacie i dostałam kolejne 520 euro, już nic z tego nie rozumiem, co oni mi to na raty wypłacają? Albo bank to przetrzymuje co często mi się zdarzało jak byłam w Holandii(mam konto z ING). Nie mam pojęcia, teraz to brakuje mi jeszcze 350 euro, może w następnym tygodniu pojawi się na koncie. Dziwi mnie to, że tylko ja tak mam, przeglądałam wiele forum i nie spotkałam się u nikogo z podobną sytuacją, ale ja z natury jestem pechowa;-) Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Jacekjacek19
Poczatkujacy jacekjacek
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 9:45 pm Re: Zwrot podatku za rok 2010/2011- pytania, odpowiedzi, opi
|
|
|
Witam,
Bardzo proszę o pomoc; w 2011 roku, przez dwa miesiące pracowałem w Holandii i z tego tytułu firma w której pracowałem rozliczała mnie z podatku.Na początku lipca otrzymałem z Holandii pismo z prośbą o potwierdzenie konta. Wypełniłem je zgodnie z instrukcją znalezioną na forum i odesłałem na adres zwrotny. Problem w tym, że w trzy dni po wysłaniu rzeczonego pisma mój bank przysłał mi informację o zmianie kodu BIC. Nie bardzo wiem co teraz mam zrobić. Byłbym wdzięczy za każdą pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez Jacekjacek19 Nie Sie 05, 2012 9:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agayka1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 4:42 pm
|
|
|
witam ja wypisałam źle informacje o nr konta czy oni wysla mi jeszcze raz do poprawki ten formularz????????? poprostu tłumacz mi źle przetłumaczył zamiast nazwisko posiadacza to nazwa konta |
|
|
|
|
antylopa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 5:11 pm
|
|
|
kasa na koncie nareszcie |
|
|
|
|
meste
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 9:06 pm
|
|
|
antylopa
Ile czekałeś i kiedy wysłałeś list z potwierdzeniem konta ??
Poslkie konto bankowe ?
[ Dodano: Wto Sie 14, 2012 9:47 am ]
To jest nie możliwe leci już 7 tydzien :/ |
|
|
|
|
krissgr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 5:19 pm
|
|
|
Kaska na koncie w końcu |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Sie 15, 2012 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
spartasongo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 3:56 pm
|
|
|
Witam serdecznie, mam na imię Tomek i zarejestrowałem się na forum aby dowiedzieć się czegoś na temat mojego podatku. Rozliczyłem sie przez biuro, do domu przysłano mi pismo z kopertą zwrotną , tak była opisana:
na pieniążki czekam i czekam i nic... chyba coś się pogmatwało ;-(
tego typu posty umieszczamy w odpowiednim temacie http://forum.niedziela.nl...f80dfcb9#269954 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sie 24, 2012 4:48 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 4:25 pm
|
|
|
podales nr konta i powinenes dostac 377 euro jednak BD stwierdzil ze ci sie nalezy 372 euro i wg nich tyle ci wyplacili , to rozliczenie zerowe to jest juz ostateczne rozliczenie i jest na zero to jest ok , bo nie musisz im nic oddawac i oni juz ci wszystko wyplacili |
|
|
|
|
|