samsung galaxy s3 |
Autor |
Wiadomość |
bejb21
Nieśmiały użytkownik lulka21
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 1:21 pm samsung galaxy s3
|
|
|
Witam. Mam pytanie do posiadaczy samsunga galaxy s3. Planuje wziac telefon na abonament ale zastanawiam sie nad siecia .Moze z wlasnego doswiadczenia cos mi podradzicie najbardziej zalezy mi na internecie nie za bardzo orientuje sie czy 500mb przy codziennym korzystaniu w zupelnosci mi wystraczy czy dla pewnsci lepeij doplacic i wziac 1GB? I co mozecie powiedziec o tym telefonie czy rzeczywiscie jest taki fajny jak go opisuja? Z gory dziekuje za wszystkie informacje |
|
|
|
|
TenTyp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 6:59 pm
|
|
|
Sam mam S2 wiec nie bede sie rozpisywal na S3... ale moge cos o ilosci danych powiedziec.
Jesli nie masz w domu wifi - na ktora telefon bedzie sie automatycznie przelaczal - to 500MB Ci nie starczy.
Ja zuzywam okolo 300-400MB majac przez 90% czasu zasieg WIFI.
Najwieksze zuzycie przypada na korzystanie z telefonu jako routera. Coz, jestes gdzies gdzie nie ma internetu a masz lapka i telefon... kilka teledyskow na YT i juz 200MB.
Co do sieci to polecam to co mam czyli T-mobile. Zadnych problemow z nimi nie mam:
https://www.studentmobiel...er_id=1&renewal
Korzystajac z powyzszego linku mozna zakupic telefon na abonament w wiekszosci sieci praktycznie bez zadnych dokumentow. |
|
|
|
|
kasia0987
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 19 Lip 2012 Posty: 68 Skąd: okolice Amsterdam
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 12:09 am
|
|
|
Co do telefonu to wg mnie za duzy ekran. Jesli chodzi o siec to od zeszlego roku mam karte w abonamencie Telfort. 1GB internet, 100 sms, 500 min. Rachunek mczny to 32e.
Sporo korzystam z netu w ciagu dnia. Jak dla mnie to w zupelnosci wystarczy
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 1:52 am
|
|
|
ja mam s3 z t-mobile i jest ok
co do internetu to popieram to co mowi ten typ
monika |
|
|
|
|
marekd1986
Poczatkujacy Den Haag
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 8:00 am
|
|
|
Ja bym naprawde radzil Tobie rozwazyc HTC One X, poogladaj porownania na YT, ale nie skoncz na jednym gdzie trafi sie osoba, nakrecona przez reklamy samsunga, w ktore duze pieniadze w tym roku wlozyli, czy sponsorowana przez samsunga (nawet w zasadzie dostania dodatkowej paczki drobiazgow), tylko obejrzyj z 5 - 8 porownan i zobacz co jest dla Ciebie lepsze. One X wystepuje w koloze bialym, jest dosc ladny i stylowy.
Co do internetu jak TenTyp napisal, jesli duzo siedzisz na interenecie na telefonie, ogladasz filmy na YT, 500MB bedzie malo, jednak jesli sprawdzasz czasem maila, siedzisz na GG, czasem odwiedzisz jakas strone internetowa bez ogladania filmow na YT, to 500MB bedzie za duzo.
Pozdr
M. |
|
|
|
|
bejb21
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 5:59 pm samsung galaxy s3
|
|
|
Probowalam dzis wziac telefon na abonament i niestety rozczarowalam sie poniewaz posiadam tylko polski dowod osobisty a oni potrzebowali paszport no nic trudno sie mowi.Kiedy oni w koncu przestana dyskryminowac polakow i co jest w tym paszporcie czego nie ma w dowodzie moglabym powiedziec ze w dowodzie jest nawet wiecej informacji ale coz brak slow. |
|
|
|
|
TenTyp
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
bejb21
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 6:33 pm samsung galaxy s3
|
|
|
tam tez jest w zakladce zeby wybrac dokument i to samo hol dowod prawo jazdy albo paszport
[ Dodano: Sro Sie 22, 2012 6:36 pm ]
dla mnie to jest chore bo zeby kupic dom w holandii to sam dowod wystarczy a zeby telefon to dowod nie jest wystarczajacym dokumentem |
|
|
|
|
TenTyp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 22, 2012 6:52 pm
|
|
|
Tam sa rozne wymagania w zaleznosci od wybranego operatora.
Przykladowo Tele2 wymaga "NL ID" a juz KPN "EU ID", operatorow jest kilkunastu.
Ja faktycznie przeslalem im zeskanowana kopie paszportu (T-mobile) ale telefon byl w moich raczkach po 2 dniach Na pewno jest latwiej go dostac niz w PL. |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2011 Posty: 149 Skąd: Helmond
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 3:03 pm
|
|
|
mam s2, kozak sprzęt
tu porównasz oferty firm, zobaczysz który oferuję za jaką ceną i jakie są różnicę między operatorami. poszperasz trochę a nie będziesz żałował 2 lat abonamentu, bo za coś płacisz niepotrzebnie a dopłacasz za coś co jest Ci niezbędne albo się podjarałeś jakąś funkcją.
http://www.bellen.com/
https://www.gsmwijzer.nl/ |
_________________ polak polakowi polakiem |
|
|
|
|
bejb21
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 4:02 pm samsung galaxy s3
|
|
|
Witam mam kolejne pytanie odnosnie telefonu samsung galaxy s3 mianowicie jak wyglada sprawa ze skeypem czy bede musiala dodatkowo placic jezeli bede korzystala z tej aplikacji czy majac tzw internet onbeperkt nie place za korzystanie ze skeypa? i czy wogole z samsunga galaxy s3 da sie korzystac ze skeypa? |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 8:46 pm
|
|
|
SKAJPAJA chyba |
|
|
|
|
Microfast
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 10:05 pm
|
|
|
bejb za korzystanie moze i nie ale za dzwonienie tak, mi sie zdaje |
|
|
|
|
huherkooo17
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 8:43 am
|
|
|
post edytowany
ogloszenia to umieszczaj w serwisie ogloszeniowym |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Paź 01, 2012 7:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bejb21
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 6:28 pm samsung galaxy s3
|
|
|
jak bede kupowala to i tak na abonametn bo czym jest ten telefon bez internetu ale dzieki za info. No ja wiem ze bede placila tylko moje pytanie jest takie czy jak mam internet bez limitu to tez place za dzwonienie przez skeypa na skeypa? |
|
|
|
|
|