NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mała stłuczka, prośba o wycenę naprawy w NL
Autor Wiadomość
sebolxd
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 12, 2012 12:01 am   Mała stłuczka, prośba o wycenę naprawy w NL

Witam. Sprawa wygląda tak. Właściciel domku, od którego mój pośrednik pracy wynajmuje owy domek, ma obok hale na zbiory. I cofając nie zauważył mojego samochodu zaparkowanego obok hali. Uderzył lekko w klapę z tyłu powodując uszkodzenie widoczne na zdjęciu poniżej. Moje pytanie jest takie... a właściwie prośba. Ile kosztowało by w NL zrobienie tego w normalnym warsztacie blacharsko lakierniczym? I czy lepiej załatwić to między sobą czy przez ubezpieczalnie? Gościu jest w porządku, da się z nim dogadać, sam przyszedł i się przyznał. Jak z nim rozmawiałem, to mówił, że mogę to zrobić i wziąć rachunek, a on go pokryje. Jak rozwiązać tą sprawę, żeby wyjść z tego jak najlepiej?

Zdjęcie:

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Paź 12, 2012 5:01 pm   

moze podjedz do jakiegos warsztatu i niech to zobaczy ktos, kto to robi na co dzien. wtedy bedziesz wiedzial ile cie to bedzie kosztowac. potem pogadaj jeszcze raz z wlascicielem domu jak on to widzi. moze kwota bedzie za duza i jednak bedzie wolal to zalatwiac przez ubezpieczalnie?

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Pią Paź 12, 2012 10:34 pm   

Jedź na szrot i kup klapę do Vectry pod kolor. Kompletna z tapicerką i szybą wyjdzie ze 300 i problem z głowy.

sebolxd
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Paź 13, 2012 1:18 am   

Na jutro jestem z właścicielem ugadamy i ze znajomym, żeby się z nim dogadał po holendersku, więc wszystko będę wiedział. Nie chce go nie wiadomo ile naciągać ale z drugiej strony... jesteśmy w Holandii... jakby to holendrowi zrobił to ten by go po holenderskich wycenach policzył i tyle.

W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Paź 14, 2012 12:01 pm ]
no więc tak... powiedziałem Panu, że 300 euro daje i jest po sprawie. A on, że skoro tyle to zrobimy to przez ubezpieczalnie i że jakby to było 100 euro to by dał od ręki a tak to nie :/ Więc kolejne moje pytanie. Co ja potrzebuję do tego załatwienia tego? Numer jego polisy, dane jakieś?

Anka1111
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 7:41 pm   

sebolxd napisał/a:

no więc tak... powiedziałem Panu, że 300 euro daje i jest po sprawie. A on, że skoro tyle to zrobimy to przez ubezpieczalnie i że jakby to było 100 euro to by dał od ręki a tak to nie :/ Więc kolejne moje pytanie. Co ja potrzebuję do tego załatwienia tego? Numer jego polisy, dane jakieś?

Szkoda że od razu nie wypełniliście formularza. Teraz to nie wiadomo czy facet nie będzie kręcił.
Tutaj umieściłam post, w którym opisałam jak ja załatwiłam podobną sprawę:
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=78092
Twoje uszkodzenie zostanie wycenione dużo drożej niż na 300 euro, które od niego chciałeś.
Ryska na moim zderzaku była niemal niewidoczna, a koszt naprawy to ponad 700 euro. Dodam że nie mam wartościowego auta. Mazda 626 z 98 r. 2 lata temu dałam za nią 1200 euro.
Sama byłam w szoku jakie tu są koszta naprawy auta, ale jak za samo zdjęcie zderzaka liczą sobie ponad 50 euro i założenie ponowne drugie tyle, to nie ma co się dziwić.

kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lis 25, 2012 6:49 pm   

wepisz na youtube "usuwanie wgniecen" bez lakierowania i bez szpachlowania. Jesli nie ma kantów to jest do odratowania. Polecam.

Odpowiedz do tematu