Mała stłuczka, prośba o wycenę naprawy w NL |
Autor |
Wiadomość |
sebolxd
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 12:01 am Mała stłuczka, prośba o wycenę naprawy w NL
|
|
|
Witam. Sprawa wygląda tak. Właściciel domku, od którego mój pośrednik pracy wynajmuje owy domek, ma obok hale na zbiory. I cofając nie zauważył mojego samochodu zaparkowanego obok hali. Uderzył lekko w klapę z tyłu powodując uszkodzenie widoczne na zdjęciu poniżej. Moje pytanie jest takie... a właściwie prośba. Ile kosztowało by w NL zrobienie tego w normalnym warsztacie blacharsko lakierniczym? I czy lepiej załatwić to między sobą czy przez ubezpieczalnie? Gościu jest w porządku, da się z nim dogadać, sam przyszedł i się przyznał. Jak z nim rozmawiałem, to mówił, że mogę to zrobić i wziąć rachunek, a on go pokryje. Jak rozwiązać tą sprawę, żeby wyjść z tego jak najlepiej?
Zdjęcie:
 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 5:01 pm
|
|
|
moze podjedz do jakiegos warsztatu i niech to zobaczy ktos, kto to robi na co dzien. wtedy bedziesz wiedzial ile cie to bedzie kosztowac. potem pogadaj jeszcze raz z wlascicielem domu jak on to widzi. moze kwota bedzie za duza i jednak bedzie wolal to zalatwiac przez ubezpieczalnie? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 10:34 pm
|
|
|
Jedź na szrot i kup klapę do Vectry pod kolor. Kompletna z tapicerką i szybą wyjdzie ze 300 i problem z głowy. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
sebolxd
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 1:18 am
|
|
|
Na jutro jestem z właścicielem ugadamy i ze znajomym, żeby się z nim dogadał po holendersku, więc wszystko będę wiedział. Nie chce go nie wiadomo ile naciągać ale z drugiej strony... jesteśmy w Holandii... jakby to holendrowi zrobił to ten by go po holenderskich wycenach policzył i tyle.
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
[ Dodano: Nie Paź 14, 2012 12:01 pm ]
no więc tak... powiedziałem Panu, że 300 euro daje i jest po sprawie. A on, że skoro tyle to zrobimy to przez ubezpieczalnie i że jakby to było 100 euro to by dał od ręki a tak to nie :/ Więc kolejne moje pytanie. Co ja potrzebuję do tego załatwienia tego? Numer jego polisy, dane jakieś? |
|
|
|
|
Anka1111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2012 7:41 pm
|
|
|
sebolxd napisał/a: |
no więc tak... powiedziałem Panu, że 300 euro daje i jest po sprawie. A on, że skoro tyle to zrobimy to przez ubezpieczalnie i że jakby to było 100 euro to by dał od ręki a tak to nie :/ Więc kolejne moje pytanie. Co ja potrzebuję do tego załatwienia tego? Numer jego polisy, dane jakieś? |
Szkoda że od razu nie wypełniliście formularza. Teraz to nie wiadomo czy facet nie będzie kręcił.
Tutaj umieściłam post, w którym opisałam jak ja załatwiłam podobną sprawę:
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=78092
Twoje uszkodzenie zostanie wycenione dużo drożej niż na 300 euro, które od niego chciałeś.
Ryska na moim zderzaku była niemal niewidoczna, a koszt naprawy to ponad 700 euro. Dodam że nie mam wartościowego auta. Mazda 626 z 98 r. 2 lata temu dałam za nią 1200 euro.
Sama byłam w szoku jakie tu są koszta naprawy auta, ale jak za samo zdjęcie zderzaka liczą sobie ponad 50 euro i założenie ponowne drugie tyle, to nie ma co się dziwić. |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 6:49 pm
|
|
|
wepisz na youtube "usuwanie wgniecen" bez lakierowania i bez szpachlowania. Jesli nie ma kantów to jest do odratowania. Polecam. |
|
|
|
|
|