KPN > Tele2 |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 11:01 am KPN > Tele2
|
|
|
Witajcie,
Posiadałem umowę na czas nieokreślony, którą miesiąc temu zerwałem poprzez overstapp service do Tele2. Od wczoraj mam internet z Tele2, ale te ciołki z KPN naliczyli mi jeszcze abonament za jeden miesiąc plus 25 € za heractivatiekosten (co to jest?).
Ogólnie to KPN sprawia problemy z przejściem do konkurencji, musiałem dzwonić do Tele2, że nie ma internetu. Okazało się, że KPN coś namieszało w centrali z moim przyłączem.
Pytanie na koniec, skąd te koszty? Przecież mam umowę na czas nieokreślony i mogę ją zerwać z terminem jednego miesiąca. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 11:21 am
|
|
|
w/g mnie, to powinienes zadzwonic do KPN i spytac, co to za koszty, bo tylko oni wiedza za co to |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 11:32 am
|
|
|
Winter, czy w Kpn istnieje umowa na czas nieokreślony ? Z tego co widzę to o ile na miesiąc przed końcem umowy nie zareagujesz to przedłuża ja sami automatycznie , tak było w moim przypadku |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 12:20 pm Re: KPN > Tele2
|
|
|
Winter napisał/a: | Witajcie,
Posiadałem umowę na czas nieokreślony, którą miesiąc temu zerwałem poprzez overstapp service do Tele2. Od wczoraj mam internet z Tele2, ale te ciołki z KPN naliczyli mi jeszcze abonament za jeden miesiąc plus 25 € za heractivatiekosten (co to jest?).
|
A no to sa koszty, ktore KPN nalicza, jesli zablokuje klientowi dostep do internetu i gdy klient zaplaci rachunek znow go podlacza czyli reaktywuje . Wez zrob z nimi porzadek, nie daj sie naciagnac, wiecej ludzi ma problemy z nimi, ja juz nie korzystam z ich uslug. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 12:52 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Winter, czy w Kpn istnieje umowa na czas nieokreślony ? Z tego co widzę to o ile na miesiąc przed końcem umowy nie zareagujesz to przedłuża ja sami automatycznie , tak było w moim przypadku | A więc tak. Umowę podpisałem w grudniu zeszłego roku i w tym roku w listopadzie zrobiłem przez stronę tele2 overstap do nich. Liczą oni sobie circa 4 tygodnie na podłączenie nowego abonenta. Internet od Tele2 już działa, ale nie chcę płacić za coś czego nie powinno być, a KPN to taka nasza stara TEPSA. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 3:22 am
|
|
|
Nie informowałem ich, w formularzu Tele2 jest informacja, czy Tele2 ma to zrobić za mnie. Dodam do tego, że to już moje drugie przejście z KPN do Tele2 i wcześniej sobie tego nie naliczali. Po prostu nie lubię płacić za coś, czego nie powinienem, bo w Holandii to jest norma. |
|
|
|
|
Kubo1985
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2013 1:35 pm
|
|
|
Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj.
Czy to prawda że w Holandii nie można (nie ma możliwości)mieć dwuch internetów (pakietów internetu czy to z tej samej firmy czy nie) na jednym mieszkaniu ??? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2013 3:29 pm
|
|
|
Kubo1985, jak masz 2 wejscia do domu to mozesz . Jak masz tylko jedno wejscie glowne do danego mieszkania to nie mozesz miec 2 pakietow . No chyba ze jeden staly a drogi mobilny . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|