Zaświadczenie o niekaralności (VOG) |
Autor |
Wiadomość |
koteqvaty
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 8:30 pm Zaświadczenie o niekaralności (VOG)
|
|
|
Staram się o wizę pracowniczą do Kanady. Wymagane jest ode mnie zaświadczenie o niekaralności z kraju, w którym przebywałam dłużej niż pół roku. W Holandii jestem od 3 lat, pracuje przez uitzendbureau. Nie posiadam meldunku. Gdzie więc mogę taki dokument uzyskać? W geemente powiedziano mi, że u nich tego nie dostanę, gdyż nie mam stałego adresu. Czy ktoś miał podobną sytuację? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 8:41 pm
|
|
|
koteqvaty,
Cytat: | W geemente powiedziano mi, że u nich tego nie dostanę, gdyż nie mam stałego adresu |
zgadza sie
Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wystepujesz w gminie gdzie jestes zameldowany
jesli nie masz meldunku to tu go nie otrzymasz
byly juz podobne tematy zerknij
http://www.niedziela.nl/i...pl&cr=countryNL |
|
|
|
|
koteqvaty
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 8:54 pm Zaświadczenie o niekaralności (VOG)
|
|
|
Gochna, przeglądałam już te tematy. Jednak w dalszym ciągu uważam, że musi być jakiś sposób, aby to uzyskać. To, że nie posiadam meldunku, nie znaczy, że w Holandii nie istnieje. Ambasada kanadyjska wymaga tego dokumentu, twierdząc, że skoro mieszkam tak długo w Holandii to muszę być w bazie danych. Chcą tylko potwierdzenia, że nie popełniłam przestępstwa. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 11:05 pm
|
|
|
koteqvaty,
moze to bedzie wyjscie o ile posiadasz Digid
Cytat: | Via het internet
Sinds 1 januari 2012 kunt u een Verklaring Omtrent het Gedrag natuurlijke personen (VOG NP) ook via het internet aanvragen.
Als u via het internet een VOG aanvraagt, hoeft u niet naar het gemeentehuis. Een VOG via internet aanvragen is ook goedkoper dan via de gemeente. De aanvraag via internet kost: € 24,55. De aanvraag via de gemeente kost: € 30,05 |
dalej pisza
Hoe kan ik een VOG aanvragen als ik niet ben ingeschreven in de GBA?
Als u Nederland vóór 8 oktober 1994 heeft verlaten of als u zich nooit heeft ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, komt u niet voor in de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens)
Cytat: | Als u niet in de GBA voor komt, of als u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, dient u de VOG rechtstreeks bij Justis aan te vragen.
|
mozesz ubiegac sie bezposrednio bij Justis ponizej adres
U stuurt daartoe een ingevuld aanvraagformulier en een goed leesbare kopie van uw identiteitsbewijs naar Justis. Het postadres is:
Justis
T.a.v. Team COVOG
Postbus 16115
2500 EH Den Haag
http://www.justis.nl/Prod...gomtrentgedrag/ |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lut 06, 2013 11:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2013 11:16 pm
|
|
|
koteqvaty, zadzwon do Justis
Cytat: | Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG)
Het COVOG beslist of u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) krijgt.
Tel: 088 - 998 22 00
|
http://www.rijksoverheid....nst-justis.html |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 9:09 pm Re: Zaświadczenie o niekaralności (VOG)
|
|
|
koteqvaty napisał/a: | Gochna, przeglądałam już te tematy. Jednak w dalszym ciągu uważam, że musi być jakiś sposób, aby to uzyskać. To, że nie posiadam meldunku, nie znaczy, że w Holandii nie istnieje. Ambasada kanadyjska wymaga tego dokumentu, twierdząc, że skoro mieszkam tak długo w Holandii to muszę być w bazie danych. Chcą tylko potwierdzenia, że nie popełniłam przestępstwa. | Skoro nie masz zameldowania to raczej nie mieszkasz (przynajmniej legalnie) więc raczej zaswiadczenie musisz mieć z Polski. |
|
|
|
|
dianula1989
Poczatkujacy malutka
Wiek: 35 Dołączyła: 27 Wrz 2012 Posty: 35 Skąd: UTRECHT / SRC :)
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 9:52 pm
|
|
|
a mi taki papier zalatwilo biuro, musialam podac tylko adres gdzie mieszkam i przyszlo poczta do domu i nie jestem tu zameldowana, nie pamietam tylko czy nie placilam wtedy w moim uitzenbiurze 20e... |
|
|
|
|
koteqvaty
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 27, 2013 5:35 pm Zaświadczenie o niekaralności (VOG)
|
|
|
Witam.
Otrzymałam VOG Może komuś się przyda informacja, jak wypełnić formularz.
Wypełniamy całą część 1. W miejsce adresu należy wpisać adres do korespondencji (w Holandii), w części 2-giej jako organizację, która wymaga VOG, także wpisujemy swoje dane, jednak podajemy adres zameldowania (w moim przypadku polski). Zaznaczamy punkt, z jakiego powodu jest nam to potrzebne (u mnie "visum en emigratie").
Dołączamy potwierdzenie przelewu na kwotę 30,05 E, na konto COVOG, list wyjaśniający dlaczego ubiegamy się o świadectwo o niekaralności, oraz ksero dowodu osobistego.
Wszystko wysyłamy na adres:
COVOG
Postbus 16115
2500 BC Den Haag.
Na zaświadczenie czekałam 8 dni.
Powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez koteqvaty Śro Lut 27, 2013 5:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pati0807
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 3:51 pm
|
|
|
Witam mam pytanie co do postu w sprawie otrzymania VOG w Holandii. Czy musiałaś być zameldowana aby dostać takie pismo od Ministerstwa Sprawiedliwosci? Moj chłopak pilnie potrzebuje takiego dokumentu i nie wiem czy jest w stanie go otrzymać jeżeli obecnie nie ma meldunku. Pozdrawiam i czekam na odp. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 4:00 pm
|
|
|
pati0807,
pati0807 napisał/a: | Czy musiałaś być zameldowana aby dostać takie pismo od Ministerstwa Sprawiedliwosci? |
bez meldunku nie otrzymasz takiego pisma ,zerknij przeciez wyzej juz o tym napisano |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 7:33 pm
|
|
|
koteqvaty napisał/a: | W Holandii jestem od 3 lat, pracuje przez uitzendbureau. Nie posiadam meldunku. Gdzie więc mogę taki dokument uzyskać? |
koteqvaty napisał/a: | Otrzymałam VOG Może komuś się przyda informacja, jak wypełnić formularz.
Wypełniamy całą część 1. W miejsce adresu należy wpisać adres do korespondencji (w Holandii), w części 2-giej jako organizację, która wymaga VOG, także wpisujemy swoje dane, jednak podajemy adres zameldowania (w moim przypadku polski). Zaznaczamy punkt, z jakiego powodu jest nam to potrzebne (u mnie "visum en emigratie").
Dołączamy potwierdzenie przelewu na kwotę 30,05 E, na konto COVOG, list wyjaśniający dlaczego ubiegamy się o świadectwo o niekaralności, oraz ksero dowodu osobistego.
Wszystko wysyłamy na adres:
COVOG
Postbus 16115
2500 BC Den Haag.
Na zaświadczenie czekałam 8 dni. |
Gochna H napisał/a: | mozesz ubiegac sie bezposrednio bij Justis ponizej adres
U stuurt daartoe een ingevuld aanvraagformulier en een goed leesbare kopie van uw identiteitsbewijs naar Justis. Het postadres is:
Justis
T.a.v. Team COVOG
Postbus 16115
2500 EH Den Haag |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Paź 09, 2013 7:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Elaela
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2015 2:30 pm
|
|
|
Czy ten formularz jest gdzieś na stronie rijksoverheid.nl czy to trzeba zamówić telefonicznie do domu?
Ja dziś otrzymałam wymóg takiego zaświadczenia od nowego pracodawcy, mam mieć na 1 lipca, ale mieszkam w Polsce (nigdy nie byłam zameldowana w Holandii), więc niemożliwe, żeby w jakikolwiek sposób otrzymać to do tego dnia, jeśli miałabym czekać na formularz pocztą, odesłać go i czekać na zaświadczenie |
Ostatnio zmieniony przez Elaela Pon Cze 15, 2015 2:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2015 3:39 pm
|
|
|
Elaela, nie no co ty . Przywioza ci jutro do domu .
|
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Cze 15, 2015 3:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Elaela
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2015 3:43 pm
|
|
|
Ja się tylko pytam, czy ten formularz jest on-line, tak jak inne do rozliczeń podatkowych czy o zmianie dowodu/adresu. Powyższa odpowiedź nic tu nie wnosi |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2015 3:51 pm
|
|
|
Elaela, moja odpowiedz moze i nie wnosi ale twoja mowi ze nie przeczytalas (ze zrozumieniem ) calego tematu |
|
|
|
|
|