NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?
Autor Wiadomość
kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:15 pm   ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?

witam

2tyg temu zalozylam konto w ING do tej pory logowałam sie i było ok, teraz chce sie zalgowac wpisuje login haslo poprawnie i wyskakuje mi zebym wpisała PAC-code
gdzie to znalezc?

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:26 pm   Re: ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?

kamila5522 napisał/a:
witam

2tyg temu zalozylam konto w ING do tej pory logowałam sie i było ok, teraz chce sie zalgowac wpisuje login haslo poprawnie i wyskakuje mi zebym wpisała PAC-code
gdzie to znalezc?

jesli masz TAN-codes na komorke to wtedy tam przyjdzie, jesli papierowa liste codow to tam sa PAC-codes. Zapomnialas dodac ze zapewne teraz logujesz sie z innego komputera lub uzywasz innej sieci niz zwykle. Zycze sukcesu.

kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:46 pm   Re: ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?

jesli masz TAN-codes na komorke to wtedy tam przyjdzie, jesli papierowa liste codow to tam sa PAC-codes. Zapomnialas dodac ze zapewne teraz logujesz sie z innego komputera lub uzywasz innej sieci niz zwykle. Zycze sukcesu.[/quote]

nie dostalam nic na telefon, listy tez nie mam i loguje sie z tego samego komputera...

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pią Cze 21, 2013 9:14 pm   

A TAN- codes masz na komorke czy papierowe?

kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 9:35 am   

mario007 napisał/a:

na komorke raczej

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 9:57 am   

kamila5522 napisał/a:
mario007 napisał/a:

na komorke raczej

raczej czy na pewno, wiec jesli nie przychodzi PAC-code to zostaje juz tylko telefon do obslugi klienta. Mozesz jeszcze zrobic print screen stronki do logowania i wyslac mi na priv, moze cos poradzimy

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:28 pm   

kamila5522 napisał/a:
na komorke raczej

Napisalas tak jakbys do konca nie byla pewna... jesli masz papierowa wersje tanow to tam sa dwie tabelki: na gorze tan na dole pac, jesli tany dostajesz na telefon to musisz sie skontaktowac z bankiem ze masz problem.

kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:31 pm   

mamqa napisał/a:
kamila5522 napisał/a:
na komorke raczej

Napisalas tak jakbys do konca nie byla pewna... jesli masz papierowa wersje tanow to tam sa dwie tabelki: na gorze tan na dole pac, jesli tany dostajesz na telefon to musisz sie skontaktowac z bankiem ze masz problem.

nie no nie dostalam zadnej wiadomosci, ani kartki z taka tabelka...

[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 1:38 pm ]
mamqa napisał/a:
kamila5522 napisał/a:
na komorke raczej

a czy te kody na telefon jakos automatycznie dostaje jak wchodze i sie loguje czy jak?

mamqa 

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:12 pm   

kamila5522, mnie się coś wydaje że Ty chyba nie masz aktywowanej usługi płacenia online... No bo jak nie masz tanów w papierowej wersji i nie dostajesz nic na telefon to innego rozwiązania nie znam. Przejdź się do oddziału i porozmawiaj z pracownikiem banku, prawie wszędzie w piątki jest dłużej otwarte, więc po pracy (lub rano przed pracą) zawsze można się wybrać.

kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:17 pm   

mamqa napisał/a:
kamila5522, mnie się coś wydaje że Ty chyba nie masz aktywowanej usługi płacenia online... No bo jak nie masz tanów w papierowej wersji i nie dostajesz nic na telefon to innego rozwiązania nie znam. Przejdź się do oddziału i porozmawiaj z pracownikiem banku, prawie wszędzie w piątki jest dłużej otwarte, więc po pracy (lub rano przed pracą) zawsze można się wybrać.

no to do tej pory się logowałam i było ok a teraz begle nie mam aktywowanej usługi płacenia?;/

[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 7:19 pm ]
sorry polacy juz sie naprawilo, nie wiem jak ale jest dobrze nagle;p

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:54 pm   

kamila5522 napisał/a:
no to do tej pory się logowałam i było ok a teraz begle nie mam aktywowanej usługi płacenia?;/
"usuga placenia "nie ma nic wspolnego z logowaniem sie .
W ING masz swoj login i haslo i tak sie logujesz .
Jesli chcesz cos oplacic lub przelac potrzebujesz kodow TAN .
Kody TAN ( jak juz wyzej opisano ) mozna dostawac na komorke lub na papierze . Jesli przy zakladaniu konta podalas numer swojej komorki to tam beda przychodzic TAN kocy . Jesli jednak nie chcialas ich dostawac na komorke wydano ci papierowe TAN-y . Teraz pytanie . Czy juz cos oplacalas/przelewalas z tego konta ?
PAC kod jest kodem weryfikacyjnym . Od czasu do czasu logujac sie na swoje konto bedziesz proszony/proszona o podanie PAC kodu .

kamila5522 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 7:18 pm   

baileys napisał/a:
kamila5522 napisał/a:
"usuga placenia "nie ma nic wspolnego z logowaniem sie .
W ING masz swoj login i haslo i tak sie logujesz .
Jesli chcesz cos oplacic lub przelac potrzebujesz kodow TAN .
Kody TAN ( jak juz wyzej opisano ) mozna dostawac na komorke lub na papierze . Jesli przy zakladaniu konta podalas numer swojej komorki to tam beda przychodzic TAN kocy . Jesli jednak nie chcialas ich dostawac na komorke wydano ci papierowe TAN-y . Teraz pytanie . Czy juz cos oplacalas/przelewalas z tego konta ?
PAC kod jest kodem weryfikacyjnym . Od czasu do czasu logujac sie na swoje konto bedziesz proszony/proszona o podanie PAC kodu .

NIE NIE ROBIŁAM JESZCZE PRZELEWÓW, PODAŁAM NR TEL W BANKU

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Sie 27, 2013 5:17 pm   

Witam,

Posiadam konto w ING od ponad 5 lat i obecnie jestem na urlopie w PL i chce sprawdzic info o stanie konta i wyskakuje mi ze mam podać PAC-code ( po raz 1 widzę takie"cos " )

TAN liste mam w NL wiec nie dam rady sprawdzic stanu konta na urlopie w PL ???

mamqa 

Wysłany: Wto Sie 27, 2013 8:43 pm   

Beny.rac, tylko na komórce sprawdzisz o ile zainstalowałeś wcześniej w domu (bo też potrzebna tan lista) mobilną wersję... to samo miałam w Polsce...

A Pac-code masz na jednej liście z tanami, są dwie tabelki: w górnej są tany w dolnej pac'i ;)

PS. pozdrów Racibórz ode mnie :)

Odpowiedz do tematu