ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc? |
Autor |
Wiadomość |
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:15 pm ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?
|
|
|
witam
2tyg temu zalozylam konto w ING do tej pory logowałam sie i było ok, teraz chce sie zalgowac wpisuje login haslo poprawnie i wyskakuje mi zebym wpisała PAC-code
gdzie to znalezc? |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:26 pm Re: ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?
|
|
|
kamila5522 napisał/a: | witam
2tyg temu zalozylam konto w ING do tej pory logowałam sie i było ok, teraz chce sie zalgowac wpisuje login haslo poprawnie i wyskakuje mi zebym wpisała PAC-code
gdzie to znalezc? |
jesli masz TAN-codes na komorke to wtedy tam przyjdzie, jesli papierowa liste codow to tam sa PAC-codes. Zapomnialas dodac ze zapewne teraz logujesz sie z innego komputera lub uzywasz innej sieci niz zwykle. Zycze sukcesu. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 8:46 pm Re: ING kod pac, co to jest, gdzie to znalezc?
|
|
|
jesli masz TAN-codes na komorke to wtedy tam przyjdzie, jesli papierowa liste codow to tam sa PAC-codes. Zapomnialas dodac ze zapewne teraz logujesz sie z innego komputera lub uzywasz innej sieci niz zwykle. Zycze sukcesu.[/quote]
nie dostalam nic na telefon, listy tez nie mam i loguje sie z tego samego komputera... |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 9:14 pm
|
|
|
A TAN- codes masz na komorke czy papierowe? |
|
|
|
|
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 9:35 am
|
|
|
mario007 napisał/a: | A TAN- codes masz na komorke czy papierowe? |
na komorke raczej |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 9:57 am
|
|
|
kamila5522 napisał/a: | mario007 napisał/a: | A TAN- codes masz na komorke czy papierowe? |
na komorke raczej |
raczej czy na pewno, wiec jesli nie przychodzi PAC-code to zostaje juz tylko telefon do obslugi klienta. Mozesz jeszcze zrobic print screen stronki do logowania i wyslac mi na priv, moze cos poradzimy |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:28 pm
|
|
|
kamila5522 napisał/a: | na komorke raczej |
Napisalas tak jakbys do konca nie byla pewna... jesli masz papierowa wersje tanow to tam sa dwie tabelki: na gorze tan na dole pac, jesli tany dostajesz na telefon to musisz sie skontaktowac z bankiem ze masz problem. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:31 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | kamila5522 napisał/a: | na komorke raczej |
Napisalas tak jakbys do konca nie byla pewna... jesli masz papierowa wersje tanow to tam sa dwie tabelki: na gorze tan na dole pac, jesli tany dostajesz na telefon to musisz sie skontaktowac z bankiem ze masz problem. |
nie no nie dostalam zadnej wiadomosci, ani kartki z taka tabelka...
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 1:38 pm ]
mamqa napisał/a: | kamila5522 napisał/a: | na komorke raczej |
a czy te kody na telefon jakos automatycznie dostaje jak wchodze i sie loguje czy jak? |
|
|
|
|
mamqa
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:12 pm
|
|
|
kamila5522, mnie się coś wydaje że Ty chyba nie masz aktywowanej usługi płacenia online... No bo jak nie masz tanów w papierowej wersji i nie dostajesz nic na telefon to innego rozwiązania nie znam. Przejdź się do oddziału i porozmawiaj z pracownikiem banku, prawie wszędzie w piątki jest dłużej otwarte, więc po pracy (lub rano przed pracą) zawsze można się wybrać. |
|
|
|
|
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:17 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | kamila5522, mnie się coś wydaje że Ty chyba nie masz aktywowanej usługi płacenia online... No bo jak nie masz tanów w papierowej wersji i nie dostajesz nic na telefon to innego rozwiązania nie znam. Przejdź się do oddziału i porozmawiaj z pracownikiem banku, prawie wszędzie w piątki jest dłużej otwarte, więc po pracy (lub rano przed pracą) zawsze można się wybrać. |
no to do tej pory się logowałam i było ok a teraz begle nie mam aktywowanej usługi płacenia?;/
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 7:19 pm ]
sorry polacy juz sie naprawilo, nie wiem jak ale jest dobrze nagle;p |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 6:54 pm
|
|
|
kamila5522 napisał/a: | no to do tej pory się logowałam i było ok a teraz begle nie mam aktywowanej usługi płacenia?;/ | "usuga placenia "nie ma nic wspolnego z logowaniem sie .
W ING masz swoj login i haslo i tak sie logujesz .
Jesli chcesz cos oplacic lub przelac potrzebujesz kodow TAN .
Kody TAN ( jak juz wyzej opisano ) mozna dostawac na komorke lub na papierze . Jesli przy zakladaniu konta podalas numer swojej komorki to tam beda przychodzic TAN kocy . Jesli jednak nie chcialas ich dostawac na komorke wydano ci papierowe TAN-y . Teraz pytanie . Czy juz cos oplacalas/przelewalas z tego konta ?
PAC kod jest kodem weryfikacyjnym . Od czasu do czasu logujac sie na swoje konto bedziesz proszony/proszona o podanie PAC kodu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
kamila5522
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 7:18 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | kamila5522 napisał/a: | no to do tej pory się logowałam i było ok a teraz begle nie mam aktywowanej usługi płacenia?;/ | "usuga placenia "nie ma nic wspolnego z logowaniem sie .
W ING masz swoj login i haslo i tak sie logujesz .
Jesli chcesz cos oplacic lub przelac potrzebujesz kodow TAN .
Kody TAN ( jak juz wyzej opisano ) mozna dostawac na komorke lub na papierze . Jesli przy zakladaniu konta podalas numer swojej komorki to tam beda przychodzic TAN kocy . Jesli jednak nie chcialas ich dostawac na komorke wydano ci papierowe TAN-y . Teraz pytanie . Czy juz cos oplacalas/przelewalas z tego konta ?
PAC kod jest kodem weryfikacyjnym . Od czasu do czasu logujac sie na swoje konto bedziesz proszony/proszona o podanie PAC kodu . |
NIE NIE ROBIŁAM JESZCZE PRZELEWÓW, PODAŁAM NR TEL W BANKU |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 5:17 pm
|
|
|
Witam,
Posiadam konto w ING od ponad 5 lat i obecnie jestem na urlopie w PL i chce sprawdzic info o stanie konta i wyskakuje mi ze mam podać PAC-code ( po raz 1 widzę takie"cos " )
TAN liste mam w NL wiec nie dam rady sprawdzic stanu konta na urlopie w PL ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
mamqa
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 8:43 pm
|
|
|
Beny.rac, tylko na komórce sprawdzisz o ile zainstalowałeś wcześniej w domu (bo też potrzebna tan lista) mobilną wersję... to samo miałam w Polsce...
A Pac-code masz na jednej liście z tanami, są dwie tabelki: w górnej są tany w dolnej pac'i
PS. pozdrów Racibórz ode mnie |
|
|
|
|
|