Rezygnacja z Zorgtoeslag, konsekwencje pobierania... |
Autor |
Wiadomość |
nic24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 4:03 pm Rezygnacja z Zorgtoeslag, konsekwencje pobierania...
|
|
|
Cześć,
ok 2 lata temu przestałem pracować w Holandii ale nie zrezygnowałem z dofinansowania do ubezpieczenia, zastanawiam się jak mogę zrezygnować z tego ubezpieczenia, więc bardzo proszę o instrukcję w jaki sposób przebywając na stałe w Polsce mogę to zrobić ??
Jakie konsekwencje grożą mi za pobieranie dofinansownia mimo to że nie pracuje już w holandii ?? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 4:12 pm
|
|
|
tam gdzie skladales wnoiosek teraz musisz wypowiedziec,jak jestes zagranica to raczej telefonicznie
http://www.belastingdiens...elefoon_bellen/
no wiesz glupie pytanie skoro nieslusznie pobierales kase to jak myslisz jaka bedzie konsekwencja??
zwrot kasy pewnie nie malej przez 2lata |
|
|
|
|
nic24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 5:30 pm
|
|
|
ok, oczywiście zdaje sobie sprawę ale pytam o ewentualne odsetki jak odbywa się zwrot i jakie dziaania holenderskie wadze mogą podjąć w przypadku braku zwrotu |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 6:13 pm
|
|
|
nic24 napisał/a: | dziaania holenderskie wadze mogą podjąć w przypadku braku zwrotu | Co do odsetek to napewno narosna drugie tyle co i twoj dlug ,bo najpierw beda cie sciac przez NL biura windykacyjne ktore tez doliczaja swoje koszta , a jesli z ciebie nie sciagna to oddaja/sprzedaja caly dlug do polskich firm windykacyjnych lub je najmuja by od ciebie sciagneli nalezna sume . odnalesc ciebie bezposrednio i zajac ci wyplate , wynajac komornika /firme windykacyjna ktora wlezie ci na dochody , dobra miateralne , nieruchomosci itd . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Kwi 29, 2012 6:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
grizzly86
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 23, 2013 9:19 pm
|
|
|
edytowane w calosci
tu jest temat o rezygnacji z zorgtoeslag a nie o dodatku do mieszkania .przestan spamowac forum tymi samymi postami |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sie 12, 2013 4:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|