NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezygnacja z Zorgtoeslag, konsekwencje pobierania...
Autor Wiadomość
nic24
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 4:03 pm   Rezygnacja z Zorgtoeslag, konsekwencje pobierania...

Cześć,

ok 2 lata temu przestałem pracować w Holandii ale nie zrezygnowałem z dofinansowania do ubezpieczenia, zastanawiam się jak mogę zrezygnować z tego ubezpieczenia, więc bardzo proszę o instrukcję w jaki sposób przebywając na stałe w Polsce mogę to zrobić ??

Jakie konsekwencje grożą mi za pobieranie dofinansownia mimo to że nie pracuje już w holandii ??

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 4:12 pm   

tam gdzie skladales wnoiosek teraz musisz wypowiedziec,jak jestes zagranica to raczej telefonicznie
http://www.belastingdiens...elefoon_bellen/

no wiesz glupie pytanie skoro nieslusznie pobierales kase to jak myslisz jaka bedzie konsekwencja??
zwrot kasy pewnie nie malej przez 2lata

nic24
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 5:30 pm   

ok, oczywiście zdaje sobie sprawę ale pytam o ewentualne odsetki jak odbywa się zwrot i jakie dziaania holenderskie wadze mogą podjąć w przypadku braku zwrotu

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 6:13 pm   

nic24 napisał/a:
dziaania holenderskie wadze mogą podjąć w przypadku braku zwrotu
Co do odsetek to napewno narosna drugie tyle co i twoj dlug ,bo najpierw beda cie sciac przez NL biura windykacyjne ktore tez doliczaja swoje koszta , a jesli z ciebie nie sciagna to oddaja/sprzedaja caly dlug do polskich firm windykacyjnych lub je najmuja by od ciebie sciagneli nalezna sume . odnalesc ciebie bezposrednio i zajac ci wyplate , wynajac komornika /firme windykacyjna ktora wlezie ci na dochody , dobra miateralne , nieruchomosci itd .
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Kwi 29, 2012 6:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

grizzly86 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lip 23, 2013 9:19 pm   

edytowane w calosci

tu jest temat o rezygnacji z zorgtoeslag a nie o dodatku do mieszkania .przestan spamowac forum tymi samymi postami
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sie 12, 2013 4:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu