NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Gochna H
Śro Maj 22, 2013 5:55 pm
Rozliczenie podatku za rok 2012 w Holandii
Autor Wiadomość
agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pią Sie 23, 2013 9:40 am   

halu napisał/a:
Moje pytanie również dotyczy pośrednio rozliczenia, muszę zmienić dowód osobisty(zmieni się seria dowodu) czy będzie to jakiś problem dla mojego pracodawcy w NL(Holender) w sprawie jaaropgave'u ?czy jeżeli chodzi o holenderski pit ważne jest tam tylko sofi?

Jesli zmienia sie Twoj dokument tozsamosci, to jestes zobowiazany podac swojemu aktualnemu pracodawcy aktualne dane :039: Jesli juz nie pracujesz przez ta firme, to nic nie musisz robic, na jaaropgave nie ma takich danych.

halu 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 23, 2013 9:51 am   

Dziekuje za odp. szefowi powiem o zmianie dowodu i okaze nowy, grunt ze nie ma to nic do rozliczenia, bo o to mi glownie chodzi.

jotgie075 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 23, 2013 11:44 pm   

RenataZaw jak sprawidziłaś co z decyzją?

RenataZaw 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 25, 2013 3:49 pm   

Pisałam do mojego biura, a oni dzwonili do urządu podatkowego w Holandii.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 1:20 pm   

przeniesione

destyni86 napisał/a:
witam,mam takie pytanie...
Dostałam list z belastingu że mam od nich zwrot pieniędzy.Wszytsko wypełniłam i rozliczyłam tak jak nalezy przez internet na ich stronie.Po czym otrzymałam list 11 czerwca, że wszystko poprawnie i mam tylko sprawdzić czy numer konta się zgadza,jeśli się zgadza to mam nie reagować na list.Wszystko się zgadzało.

Jest prawie wrzesień a pieniędzy wciąż nie mam na koncie.... czy ktoś z was wie ile się czeka na kase z belastingu??? Rozliczyłam się w maju!czy to nie trwa za długo??? dzwoniłam do nich ale mówię tylko po angielsku,"uprzejma" pani poinformowała mnie że ona może udzielić mi tylko odpowiedzi po holendersku,takie mają zasady-to chyba jakies żarty.......

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Anglikos
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 29, 2013 5:55 pm   zgubiony jaaropgaaf...

Witam.
Nie wiem czy mogę pisać w tym temacie...jak coś proszę o przeniesienie.
Mam taki problem pracowałem miesiąc w 2012 roku w Holandii przez pośrednictwo pracy. Przysłali mi z Holandii pocztą tylko Salariscomponenten. Natomiast do tej pory nie otrzymałem Jaaropgaaf-u i teraz nie wiem jak mam się rozliczyć...?
Czy można jakoś odzyskać kopię tego dokumentu chociażby na maila? Może miał ktoś podobny problem i doradzi co w takiej sytuacji zrobić?
Ostatnio zmieniony przez Anglikos Czw Sie 29, 2013 5:58 pm, w całości zmieniany 2 razy  

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 3:00 am   

Anglikos, jak co zrobic? Interweniowac w biurze, Ich psim obowiazkiem jest dostarczenie Ci Jaaropgave!

Marcin86sl
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 04, 2013 2:23 pm   

Witam. Mam parę pytań do osób które miały styczność z sytuacja w ktorej ja jestem. W roku ubieglym pracowałem ponad pol roku w Holandii. Zjechalem do polski. Przyszedł czas rozliczania sie wiec skozystalem z jednego z biur w polsce. Na polski adres dostalem wszystkie mozliwe potwierdzenia z belastingu. Potwierdzalem swoje konto otrzymalem zwrotna wiadomosc ze oni przyjeli do wiadomosc ze to moje konto. I Kilka innch listow. Wróciłem spowrotem do holandii do pracy. W czasie pobytu juz tu otrzymalem do polski tą książkę jak ktos jest zamedowany nie caly rok. Wiec musialem jeszcze raz tutaj sie rozlczyc w tej ksiazce. Moje pytanie brzmi. Jezeli potwierdzalem juz moje konto belasting wie ze to moie czy jeszcze raz bede musial je potwierdzac? Jaki jest okres oczekiwania na taki zwrot. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 9:31 pm   

przeniesione

monika092025 napisał/a:

rozliczenie podatku 2013 problem

Mam problem z podatkiem z belastingu
rozliczalam sie z moim mezem z tzw rozlakowym lecz nie przyszedl mi zaden list od nich
moj maz juz dostal rozliczenie na siebie a na moje jeszcze czekamy
mam pytanie
czy to jest normlane ?? moja ksiegowa dzwonila do nich i powiedzieli jej ze list zostal wyslany juz w czerwcu lecz go nie dostalam ! co w takiej sytulacji zorbic ??

RenataZaw 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 9:09 pm   

Monika - mój mąż zwrot podatku dostał w połowie sierpnia (decyzja wydana 2 sierpnia), mojego rozłąkowego ani widu, ani słychu. Dzwoniłam do BD - jeszcze nie rozliczone, mamy czekać. Dodatek do zdrowotnego też miał być wypłacony do końca sierpnia, i też nic!!

Jeniferita 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 22, 2013 10:52 am   

Słuchajcie, kiedy mogę spodziewać się pieniędzy na koncie? Ponad tydzień temu odesłałam im (z Polski) wypełniony formularz z numerem konta i zastanawiam się, jak sprawdzić, czy w ogóle ten list otrzymali. Dostanę jakieś listowne potwierdzenie przelewu?

szczepan358 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Wrz 22, 2013 3:41 pm   

jest jakis ostateczny termin do kiedy belasting powinien przyslac list z potwierdzeniem nr konta? zona jeszcze nic nie dostala i nie wiemy czy interweniowac czy poczekac jeszcze ?

dezyderata 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 9:35 am   

edytowane w calosci

taki post umiescilas juz w innym temacie
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Wrz 24, 2013 1:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

RenataZaw 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 7:16 pm   

Jeniferita napisał/a:
Słuchajcie, kiedy mogę spodziewać się pieniędzy na koncie? Ponad tydzień temu odesłałam im (z Polski) wypełniony formularz z numerem konta i zastanawiam się, jak sprawdzić, czy w ogóle ten list otrzymali. Dostanę jakieś listowne potwierdzenie przelewu?

W ciągu 4-6 tygodni (od otrzymania przez BD) potwierdzenie konta wprowadzają do systemu (tak nam powiedziano, gdy dzwoniliśmy) - nam wprowadzili dokładnie po 6 tygodniach. Kolejne 3 tygodnie czekaliśmy na przelew.

szczepan358

Nikt Ci tego nie powie tutaj, to może być ładnych kilka miesięcy. Najprościej zadzwonić do BD i zapytać!
Ostatnio zmieniony przez RenataZaw Śro Wrz 25, 2013 7:20 pm, w całości zmieniany 3 razy  

ka.tka
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 7:28 pm   

MAM takie pytanie co do druku m, co wpisac w 1 pytaniu (jaką część roku przebywałeś poza holandią) w przypadku gdzy przebywam (i pracuję) w holandii cały rok natomiast meldunek mam od czerwca 2012. Namiętnie czytałam wątek ale nie znalazłam odp.
Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedz do tematu