NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SVB- kinderbijslag
Autor Wiadomość
stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 3:21 pm   

Czy mozna jakos sprawdzic jak sie posuwa wyplata rodzinnego np.na stronie poprzez Digid czy trzeba czekac na list z SVB?

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 4:06 pm   

stroopwafel,
Z DigiD logujesz się do Mijn SVB.Po zalogowaniu z prawej strony pozycja Betaaloverzicht
pokazuje kwoty wypłacone i kolejną do przyszłej wypłaty.Spróbuj.
Jednak myślę że trzeba czekać na list.Ew. zapytać się tam na jakim etapie znajduje się twoja prośba

Agnieszka191 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:44 pm   zasilek rodzinny

Przeczytałam tutaj,ze za rodzinne wyplacaja tylko do roku wstecz.Czyli jesli moj maz pracowal tu ponad rok temu,potem bylismy rok w Polsce a teraz znow wrocilismy,to za te poprzednie lata juz nie otrzymamy?Dodam,ze wczesniej nie otrzymywalismy rodzinnego.Dopiero teraz mam zamiar to zalatwiac.Pozdrawiam:)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 4:04 pm   

Agnieszka191,

przegapiliscie sprawe nie dostaniecie pieniedzy za kilka lat wstecz

tak jak pisze do roku wstecz

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Agnieszka191 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 5:57 pm   zasilek rodzinny

No coz!Trudno!Przepadło.A moje pytanie wzielo sie stad,ze na poczte dostalam maila od Euro Tax,ze sa w stanie odzyskac za kilka lat wstecz!Pewnie sciemniaja!Dzieki za odpowiedz!:)Tym razem to zalatwie!:)

osiolek100 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lip 10, 2011 8:12 am   

W szczegónych przypadkach, ale to bardzo rzadko i uzależnione to jest od osobistej sytuacji życiowej osoby pytającej, można dostać zasiłek rodzinny do 5 lat wstecz, ale to sanaprawdę bardzo wyjatkowe sytuacje

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 1:17 pm   

osiolek100,

czy uwazasz ze ten przypadek jest szczegolny

Cytat:
pracowal tu ponad rok temu,potem bylismy rok w Polsce a teraz znow wrocilismy

mam prosbe nie rob ludziom nadziei ,na cos czego tu nie otrzymaja za 5 lat wstecz !

( ͡° ͜ʖ ͡°).

yaroen 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 03, 2011 8:50 pm   

Witam,
może ktoś mi odpowie na to czy odzyskać mogę kinderbijslag na dziecko. Ale po kolei. Otrzymałem zasiłki na dzieci ale na dziecko niepełnosprawne zaliczono mi pobierany w Polsce zasiłek pielęgnacyjny oraz świadczenie pielęgnacyjne dla żony (z tytułu rezygnacji z pracy zawodowej) i w efekcie na nie nic w Holandii nie dostaję. Na decyzji mam wpisany uitkering van Polen przewyższający zasiłek holenderski, ale przecież zasiłek pielęgnacyjny jest odpowiednikiem TOG, którego z NL nie dostaję a nie wiem czy tu występuje coś odpowiadające polskiemu świadczeniu pielegnacyjnemu, które otrzymuje żona. Dla mnie są to całkiem inne zasiłki niż kinderbijslag. Pytałem w Polsce dlaczego podali kwotę kilkuset euro na dziecko ZASIŁKU RODZINNEGO!!! to powiedziano , że takie są przepisy. Może ktoś przerabiał już taki temat, będę wdzięczny za jakieś sugestie.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 9:24 pm   

yaroen napisał/a:
Witam,
może ktoś mi odpowie na to czy odzyskać mogę kinderbijslag na dziecko. Ale po kolei. Otrzymałem zasiłki na dzieci ale na dziecko niepełnosprawne zaliczono mi pobierany w Polsce zasiłek pielęgnacyjny oraz świadczenie pielęgnacyjne dla żony (z tytułu rezygnacji z pracy zawodowej) i w efekcie na nie nic w Holandii nie dostaję. Na decyzji mam wpisany uitkering van Polen przewyższający zasiłek holenderski, ale przecież zasiłek pielęgnacyjny jest odpowiednikiem TOG, którego z NL nie dostaję a nie wiem czy tu występuje coś odpowiadające polskiemu świadczeniu pielegnacyjnemu, które otrzymuje żona. Dla mnie są to całkiem inne zasiłki niż kinderbijslag. Pytałem w Polsce dlaczego podali kwotę kilkuset euro na dziecko ZASIŁKU RODZINNEGO!!! to powiedziano , że takie są przepisy. Może ktoś przerabiał już taki temat, będę wdzięczny za jakieś sugestie.

niestety ale to co ci powiedziano w Polsce to sie zgadza... nie przyznano ci gezinsbijslag poniewaz otrzymujesz zasilek pielegnacyjny w Polsce

De Nederlandse gezinsbijslag is niet alleen de kinderbijslag, maar ook een eventuele tegemoetkoming TOG, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.
http://www.svb.nl/int/nl/...erken/index.jsp

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pon Lip 15, 2013 10:24 pm   

Czy mozna ponownie aplikowac o rodzinne kiedy bylo wczesniej wyplacane ale zostalo wstrzymane ale przez mijn svb bo nie znajduje nic takiego tam.

[ Dodano: Czw Lip 18, 2013 12:55 pm ]
Nikt nic nie wie? Kurcze nie moge tam takiego punku znalezc, sa tylko inne sytuacje.

trojka
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 11:02 pm   

A czy ktoś wie może w jaki sposób posiadanie nieruchomości w Polsce wpływa na kinderbijslag? Wstrzymują czy jak? Bo skoro o to pytają, to w jakimś celu zapewne?

deejaybialy
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 02, 2013 5:22 pm   

Witam, pisze w imieniu kolegi "załatwiał" sobie tzw rodzinne przez firmę x podpisał papierek z pełnomocnictwem do załatwienia tej sprawy. Teraz firma x wysłała mu mejla żeby zapłacił 90eu za kolejny rok jak to napisali "obsługi" tego (rodzinnego) jak im zamknąć to pełnomocnictwo? może poprzez digid?

pozdrawiam

Adam

blacha80 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 07, 2013 1:03 pm   

Witam czy dostał juz ktoś z svb rodzinne za 3 kwartał bo nigdy nie miałem opuznienia a teraz nie wpłyneło jeszcze rodzinne a dzis juz 7 pazdziernik

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 1:56 pm   

blacha80 napisał/a:
Witam czy dostał juz ktoś z svb rodzinne za 3 kwartał bo nigdy nie miałem opuznienia a teraz nie wpłyneło jeszcze rodzinne a dzis juz 7 pazdziernik

U mnie chyba w piatek bylo juz na koncie

blacha80 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 07, 2013 3:03 pm   

post edytowany w calosci

przestan nawijac ciagle jedno i to samo
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Paź 17, 2013 5:35 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu