NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Likwidacja konta
Autor Wiadomość
kasz3 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 5:27 pm   Likwidacja konta

Witam, pracowałem w Holandii, ze względów osobistych musiałem wyjechać do Polski. W Holandii zostało konto, które teraz chciałbym zamknąć. Czy jest wogóle możliwość zamknięcia konta w formie korespondencyjnej?Dodam, że konto mam w Amro. Pozdrawiam

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 5:55 pm   

W takiej sprawie wlasnie dowiadywalam sie latem w AMRO.Trzeba wyslac do nich pismo z prosba o usuniecie konta i przeslac przecieta karte bankowa.Nie wiem,czy znasz jezyk,ja pisalam w Polsce dziewczynie po holendersku to pismo.Po angielsku tez mozna.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Śro Kwi 16, 2008 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kasz3 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 7:09 pm   

no to mi ulżyło, że jest taka opcja rozwiązania z bankiem umowy. Nie chciałbym być natrętny ale może masz gdzieś wzór takiego pisma? A wogóle cudownie by było gdybyś mi pomógł sformułować taki wniosek albo przynajmniej określić co się powinno w nim znajdować. Czekam na odp. Pozdrawiam

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 9:21 pm   

Verzoek - bankrekening afsluiten.

Omdat ik niet meer in Nederland verblijf,wil ik mijn bankrekening afsluiten.

Met vriendelijke groet
Podpis

(prosba o zamkniecie konta

W zwiazku z tym,ze nie przebywam juz w Holandii,prosze o zlikwidowanie mojego konta)

Pozdrawiam)

mateusz884 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 6:28 pm   

Witam, ja mam ten sam problem z zamknięciem konta. Może wiecie czy bank przysała potwierdzenie likwidacji konta i czy do wniosku należy także dołączyć numer konta lub jakieś inne informacje. Bardzo byłbym wdzięczny o jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam

kasz3 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 2:07 am   

Witam
Kilka dni temu otrzymałem odpowiedź od banku, że bez mojej obecności w oddziale banku nie mogą zlokwidować rachunku. Czy warto próbować w innych placówkach amro? Wiem, że w Warszawie jest jakiś oddział ABN, czy mógłbym tak zlikwidować konto? A może jakieś inne wyjście widzicie z sytuacji? :) pozdrawiam

opik 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:52 pm   

ja mam inny problem , dostałem zwrot podatku ale nie moge wyciągnąc kasy w Polsce bo moja karta bankomatowa straciula waznośc 2 tygodnie temu, konto mam w Postbanku, czy moze mi ktos powiedziec ile na dzien moza wyciagnac w Postbanku pieniedzy za pomoca paszportu, i czy np,. zamykajac konto moge wyplkacic cala sume, prosze o pomoc

Elena26
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:12 am   

a jak jest z likwidacją konta w posbanku (teraz ing) ? wyjeżdżamy do Polski i chciałabym zlikwidować konto. dziękuje za odp.

[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 3:35 pm ]
mam pytanie ,czy jest możliwość zamknięcia konta w ING będąc w Polsce a jeśli tak to co trzeba zrobić??? z góry dziękuje za dop.

[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 2:29 pm ]
wyglada na to że nikt nie likwidował konta w Holandii...

arecky69
Poczatkujacy
Arecky69

Wysłany: Pon Lut 10, 2014 12:42 pm   

A jak to sie robi na odleglosc z kontem w ING ?
Zamykal ktos takie konto pisemnie ?

olek1063 
Gaduła

Wysłany: Pon Lut 10, 2014 4:16 pm   

Jak masz mijnING to wejdź w Betaalrekening opzeggen i postępuj zgodnie z informacjami :)

paulinaa_91 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 16, 2014 8:46 pm   

Witam. Pracowałam w holandii i nie zamknelam konta wie moze ktos jak mozna zamknac konto ING bedac w Polsce??

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 12:17 am   

paulinaa_91,

masz tu gotowca , podane na tacy i jeszcze pytasz ...ludzie co z Wami :119:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Pon Lut 17, 2014 4:50 pm   

post edytowany nie na temat

Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 15, 2014 7:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bolcik
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 15, 2014 4:00 pm   

Wiec do rzeczy:
bede przelotem w Holandii i chcialbym przy okazji zamknac konto bankowe w banku ING na ktorym powinny byc jeszcze jakies srodki. W tym momencie nie posiadam loginu do zalogowania sie na konto internetowe bo po prostu nie byl mi potrzebny i zapomnialem. Zdaje sobie sprawe ze pytan o zamkniecie bylo wiele ale nigdzie nie bylo napisane to na czym mi zalezy.
Czy bedac w dowolnym oddziale banku ING mozna wyplacic/przelac srodki na inny rachunek (polski) i zamknac konto? Czy nalezy zrobic to wylacznie w placowce w ktorej sie je zaklada

[color=red]post ponownie edytowany nie ma nic wspolnego z tym tematem color]
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sie 15, 2014 8:01 pm, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu