Likwidacja konta |
Autor |
Wiadomość |
kasz3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 5:27 pm Likwidacja konta
|
|
|
Witam, pracowałem w Holandii, ze względów osobistych musiałem wyjechać do Polski. W Holandii zostało konto, które teraz chciałbym zamknąć. Czy jest wogóle możliwość zamknięcia konta w formie korespondencyjnej?Dodam, że konto mam w Amro. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 5:55 pm
|
|
|
W takiej sprawie wlasnie dowiadywalam sie latem w AMRO.Trzeba wyslac do nich pismo z prosba o usuniecie konta i przeslac przecieta karte bankowa.Nie wiem,czy znasz jezyk,ja pisalam w Polsce dziewczynie po holendersku to pismo.Po angielsku tez mozna.Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Śro Kwi 16, 2008 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kasz3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 7:09 pm
|
|
|
no to mi ulżyło, że jest taka opcja rozwiązania z bankiem umowy. Nie chciałbym być natrętny ale może masz gdzieś wzór takiego pisma? A wogóle cudownie by było gdybyś mi pomógł sformułować taki wniosek albo przynajmniej określić co się powinno w nim znajdować. Czekam na odp. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 9:21 pm
|
|
|
Verzoek - bankrekening afsluiten.
Omdat ik niet meer in Nederland verblijf,wil ik mijn bankrekening afsluiten.
Met vriendelijke groet
Podpis
(prosba o zamkniecie konta
W zwiazku z tym,ze nie przebywam juz w Holandii,prosze o zlikwidowanie mojego konta)
Pozdrawiam) |
|
|
|
|
mateusz884
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 6:28 pm
|
|
|
Witam, ja mam ten sam problem z zamknięciem konta. Może wiecie czy bank przysała potwierdzenie likwidacji konta i czy do wniosku należy także dołączyć numer konta lub jakieś inne informacje. Bardzo byłbym wdzięczny o jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
kasz3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 2:07 am
|
|
|
Witam
Kilka dni temu otrzymałem odpowiedź od banku, że bez mojej obecności w oddziale banku nie mogą zlokwidować rachunku. Czy warto próbować w innych placówkach amro? Wiem, że w Warszawie jest jakiś oddział ABN, czy mógłbym tak zlikwidować konto? A może jakieś inne wyjście widzicie z sytuacji? pozdrawiam |
|
|
|
|
opik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 8:52 pm
|
|
|
ja mam inny problem , dostałem zwrot podatku ale nie moge wyciągnąc kasy w Polsce bo moja karta bankomatowa straciula waznośc 2 tygodnie temu, konto mam w Postbanku, czy moze mi ktos powiedziec ile na dzien moza wyciagnac w Postbanku pieniedzy za pomoca paszportu, i czy np,. zamykajac konto moge wyplkacic cala sume, prosze o pomoc |
|
|
|
|
Elena26
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:12 am
|
|
|
a jak jest z likwidacją konta w posbanku (teraz ing) ? wyjeżdżamy do Polski i chciałabym zlikwidować konto. dziękuje za odp.
[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 3:35 pm ]
mam pytanie ,czy jest możliwość zamknięcia konta w ING będąc w Polsce a jeśli tak to co trzeba zrobić??? z góry dziękuje za dop.
[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 2:29 pm ]
wyglada na to że nikt nie likwidował konta w Holandii... |
|
|
|
|
arecky69
Poczatkujacy Arecky69
|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 12:42 pm
|
|
|
A jak to sie robi na odleglosc z kontem w ING ?
Zamykal ktos takie konto pisemnie ? |
|
|
|
|
olek1063
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 4:16 pm
|
|
|
Jak masz mijnING to wejdź w Betaalrekening opzeggen i postępuj zgodnie z informacjami |
|
|
|
|
paulinaa_91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 16, 2014 8:46 pm
|
|
|
Witam. Pracowałam w holandii i nie zamknelam konta wie moze ktos jak mozna zamknac konto ING bedac w Polsce?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 12:17 am
|
|
|
paulinaa_91,
masz tu gotowca , podane na tacy i jeszcze pytasz ...ludzie co z Wami |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła
Wiek: 43 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 4:50 pm
|
|
|
post edytowany nie na temat
|
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 15, 2014 7:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bolcik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2014 4:00 pm
|
|
|
Wiec do rzeczy:
bede przelotem w Holandii i chcialbym przy okazji zamknac konto bankowe w banku ING na ktorym powinny byc jeszcze jakies srodki. W tym momencie nie posiadam loginu do zalogowania sie na konto internetowe bo po prostu nie byl mi potrzebny i zapomnialem. Zdaje sobie sprawe ze pytan o zamkniecie bylo wiele ale nigdzie nie bylo napisane to na czym mi zalezy.
Czy bedac w dowolnym oddziale banku ING mozna wyplacic/przelac srodki na inny rachunek (polski) i zamknac konto? Czy nalezy zrobic to wylacznie w placowce w ktorej sie je zaklada
[color=red]post ponownie edytowany nie ma nic wspolnego z tym tematem color] |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sie 15, 2014 8:01 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
|