NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa szwy i co dalej.....
Autor Wiadomość
agent007
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 27, 2014 9:40 pm   Dwa szwy i co dalej.....

Witam,

mam problem -pytanie ...jak większość na tym forum.Co robić?
W Pl miałem założone dwa szwy na małej ranie.Wszystko się zagoiło prawidłowo .Po 10 dniach mam szwy usunąć.
Przebywam w Holandii 2 lata ale nie rejestrowałem się u lekarza rodzinnego bo nie choruje i nie zamierzam...W takiej sytuacji na "operacje" zdjęcia szwów mam sie udać do szpitala,rejestrowac się u lekarza rodzinnego ...a może pójśc do zakładu kosmetycznego?
Pytam gdzie będzie szybciej i ...ekonomicznej-czytaj taniej :026:

będę wdzięczny za każdy komentarz ,za każdą radę.
pozdrawiam
a.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2014 10:04 pm   

http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=287366

( ͡° ͜ʖ ͡°).

agent007
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 27, 2014 11:15 pm   

Gohna H dzięki za linka.....biorę pod uwagę wszystkie tam zawarte myśli....ale na rejestracje u rodzinnego nie mam czasu i tak sobie pomyślałem,że może ktoś na forum się znajdzie-kto z zamiłowania jest siostrą Marusią i wyciągnie mi te dwa szewki.Oczywiście za opłatą..nie ma to tamto...Gdyby coś to mieszkam w Rotterdamie.....

serdeczności
a.

[ Dodano: Pią Cze 27, 2014 11:18 pm ]
Ach ta dysleksja..... :021: no pewnie że ,GOCHNA H :lol:

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Sob Cze 28, 2014 6:52 am   

.................ale na rejestracje u rodzinnego nie mam czasu i tak sobie ....., To co ty chłopie chcesz, myslisz że ktoś przyjedz\ie do domu i zrobi wszytsko za ciebie.???? no nie czy ludzie z POlski juz totalnie nie myślą..... Z drugie strony jeśli zdrowie przekladasz na pieniądze to powodzenia........

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Sob Cze 28, 2014 8:38 am   

Dwa male szwy to sam mozesz wyciagnac. Przetnij i wyciagnij i tyle. Zadna filozofia.

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Sob Cze 28, 2014 1:44 pm   

agent007,

I tak zamelduj sie u lekarza domowego, pare minut roboty, a tak jak Dr.Lecker pisze moze byc ci potrzebny w Holandii. Mozesz byc zapisany i nigdy do niego do chodzic, ale jak cos sie stanie, to lekarz domowy jest podstawa (nawet z pierwszej pomocy tutaj moga cie odeslac do lekarza domowego, jesli ocenia ze przezyjesz).

agent007
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 28, 2014 10:26 pm   

Zrobie tak ja radzi-doktorlecker ( co prawda wyczuwam troszku hejtu ...ale to norma) i jak GeraltRivia -a tutaj wyczuwam szczerą radę.... :026: ...ale najbliższy jest mi feel_x ale....przedmiotowe szwy mam na głowie,więc samemu to niekoniecznie......
pozdrawiam wszystkich
a. :038:

Odpowiedz do tematu