NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Wrz 28, 2014 5:17 pm
Problemy na poczcie
Autor Wiadomość
147mariusz147
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 5:42 pm   Problemy na poczcie

Witam, piszę tu bo strasznie się dziś wkurzyłem i mam nadzieję, że coś mi wyjaśnicie ?

Otóż byłem odebrać paczkę pocztową w oddziale pocztowym i poproszono mnie o okazanie holenderskiego paszportu lub holenderskiego prawa jazdy.
Po moim stanowczym proteście i żądaniu wyjaśnień Pani przeprosiła mnie i powiedziała że nie może wydać paczki na dokumenty zagraniczne, tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie...
Ktoś coś wie ? Co oni wydziwiają ???? Mogę tu mieszkać, pracować, płacićpodatki, baaaa kupić dom a nie mogę odebrać przesyłki adresowanej na moje nazwisko :/

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 6:10 pm   

Ja tam odbieram na paszport i jak na razie nie ma problemu.

147mariusz147
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 7:31 pm   

no też nigdy nie miałem problemu dla tego tak mnie to zdziwiło

vanrafell 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 7:50 pm   

Mnie kiedyś przytrafiła się identyczna sytuacja. Uitreksel z Gementee pokazałem i sprawa załatwiona. A jak się będzie stawiać to weź i poproś o rozmowę z kierownikiem.

147mariusz147
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 10:01 pm   

No więc nie jestem pojedynczym przypadkiem, mam to holenderskie prawo jazdy więc nie miałem dużego kłopotu, chodzi mi jedynie o to dla czego tak się dzieje i o co w tym chodzi

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 11:15 pm   

Jak do tej pory zawsze przesyłki odbierałam na POLSKI DOWÓD i nigdy nie było z tym problemu....
Jutro będzie lepszy dzień

147mariusz147
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 8:40 am   

Też - do tej pory - tak robiłem, ale wczoraj to mnie zamurowało bo to jawna dyskryminacja, są tu tysiące obcokrajowców, nie tylko Polaków więc będzie z tym zamieszanie.

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 11:04 am   

147mariusz147 napisał/a:
to jawna dyskryminacja,
:119:

Cytat:
tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie

nie rob afery, bo z powyzszego wynika ze nie ma z czego , nastepny temat o niczym !

147mariusz147
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 7:39 am   

Panicelinka napisał/a:
147mariusz147 napisał/a:
to jawna dyskryminacja,
:119:

Cytat:
tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie

nie rob afery, bo z powyzszego wynika ze nie ma z czego , nastepny temat o niczym !

Twoim zdaniem to temat o niczym ? Pytam o to czy ktoś z Was orientuje się dla czego i jakim prawem oni tak robią ?? Nikt mnie nie zmuszał do tego, żeby wymienić prawko na nl a teraz wymagają go przy odbiorze paczki z poczty. Nie uważam, że to błacha sprawa i myślę, że to forum jest po to żeby wymieniać poglądy i kto wie, ale może ktoś z nas walczył z nimi w tej sprawie, albo będzie miał ochotę zrobić zamieszanie, więc temat jak najbardziej się przyda.

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 8:51 am   

Po prostu trafiles na niedouczona babe. Ona zrobila to nie ze zlosliwosci ale z niewiedzy. Pierwszy raz zobaczyla obcy dokument i nie wiedziala "jak go sie je" :119: . Mnie kiedys w jakims urzedzie mily pan w okienku zapytal dlaczego mam polski dokument skoro Polska nalezy przeciez do Rosji (czy jest repubika rosyjska-jakos tak)... :038: To nie ma nic wspolnego z dyskryminacja.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 11:34 am   

tomala napisał/a:
Po prostu trafiles na niedouczona babe
tez mi sie tak wydaje

147mariusz147, Wroc na poczte napisz skarge na niekompetencje pracownika i tyle....

A na forum spro jest takich'' perelek''

pozdrawiam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Odpowiedz do tematu