Przesunięty przez: Gochna H Nie Wrz 28, 2014 5:17 pm |
Problemy na poczcie |
Autor |
Wiadomość |
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 5:42 pm Problemy na poczcie
|
|
|
Witam, piszę tu bo strasznie się dziś wkurzyłem i mam nadzieję, że coś mi wyjaśnicie ?
Otóż byłem odebrać paczkę pocztową w oddziale pocztowym i poproszono mnie o okazanie holenderskiego paszportu lub holenderskiego prawa jazdy.
Po moim stanowczym proteście i żądaniu wyjaśnień Pani przeprosiła mnie i powiedziała że nie może wydać paczki na dokumenty zagraniczne, tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie...
Ktoś coś wie ? Co oni wydziwiają ???? Mogę tu mieszkać, pracować, płacićpodatki, baaaa kupić dom a nie mogę odebrać przesyłki adresowanej na moje nazwisko :/ |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 6:10 pm
|
|
|
Ja tam odbieram na paszport i jak na razie nie ma problemu. |
|
|
|
|
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 7:31 pm
|
|
|
no też nigdy nie miałem problemu dla tego tak mnie to zdziwiło |
|
|
|
|
vanrafell
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 7:50 pm
|
|
|
Mnie kiedyś przytrafiła się identyczna sytuacja. Uitreksel z Gementee pokazałem i sprawa załatwiona. A jak się będzie stawiać to weź i poproś o rozmowę z kierownikiem. |
|
|
|
|
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 10:01 pm
|
|
|
No więc nie jestem pojedynczym przypadkiem, mam to holenderskie prawo jazdy więc nie miałem dużego kłopotu, chodzi mi jedynie o to dla czego tak się dzieje i o co w tym chodzi |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 11:15 pm
|
|
|
Jak do tej pory zawsze przesyłki odbierałam na POLSKI DOWÓD i nigdy nie było z tym problemu.... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 8:40 am
|
|
|
Też - do tej pory - tak robiłem, ale wczoraj to mnie zamurowało bo to jawna dyskryminacja, są tu tysiące obcokrajowców, nie tylko Polaków więc będzie z tym zamieszanie. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 11:04 am
|
|
|
147mariusz147 napisał/a: | to jawna dyskryminacja, |
Cytat: | tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie |
nie rob afery, bo z powyzszego wynika ze nie ma z czego , nastepny temat o niczym ! |
|
|
|
|
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 7:39 am
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | 147mariusz147 napisał/a: | to jawna dyskryminacja, |
Cytat: | tak się składa że mam tu prawo jazdy i problem się rozwiązał, ale moje wkurzenie zdecydowanie nie |
nie rob afery, bo z powyzszego wynika ze nie ma z czego , nastepny temat o niczym ! |
Twoim zdaniem to temat o niczym ? Pytam o to czy ktoś z Was orientuje się dla czego i jakim prawem oni tak robią ?? Nikt mnie nie zmuszał do tego, żeby wymienić prawko na nl a teraz wymagają go przy odbiorze paczki z poczty. Nie uważam, że to błacha sprawa i myślę, że to forum jest po to żeby wymieniać poglądy i kto wie, ale może ktoś z nas walczył z nimi w tej sprawie, albo będzie miał ochotę zrobić zamieszanie, więc temat jak najbardziej się przyda. |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 8:51 am
|
|
|
Po prostu trafiles na niedouczona babe. Ona zrobila to nie ze zlosliwosci ale z niewiedzy. Pierwszy raz zobaczyla obcy dokument i nie wiedziala "jak go sie je" . Mnie kiedys w jakims urzedzie mily pan w okienku zapytal dlaczego mam polski dokument skoro Polska nalezy przeciez do Rosji (czy jest repubika rosyjska-jakos tak)... To nie ma nic wspolnego z dyskryminacja. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 11:34 am
|
|
|
tomala napisał/a: | Po prostu trafiles na niedouczona babe | tez mi sie tak wydaje
147mariusz147, Wroc na poczte napisz skarge na niekompetencje pracownika i tyle....
A na forum spro jest takich'' perelek''
pozdrawiam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|