NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Numer sofii kopia
Autor Wiadomość
Hitman35 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 04, 2015 1:30 pm   Numer sofii kopia

Witam mam pytanie do was. Mam problem, gdyż znalazłem prace w Holandii ale nie mam dokumentów, które dostałem przy wyrobieniu numeru sofii dnia 10 września 2013r. Numer mam jedynie na umowie o prace, jarografie i solarisach. Wiem, że mogę dostać kopie w każdym urzędzie gminy jeśli wyrabiałem oryginał w gminie, a jeśli w urzędzie podatkowym to tylko w tym w, którym dostałem numer sofii. Wiecie może jak dowiedzieć się w czy był to urząd gminy cz ten drugi? Numer wyrabiany był w Eindhoven nie pracowałem przez biuro, wszystkie sprawy załatwiał mój pracodawca. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Napisałem do mojego byłego pracodawcy czy wysłałby mi kopię ale wątpię że to zrobi. Mam jedynie dokumenty mojej dziewczyny, które były wyrabiane w tym samym miejscu co moje w sierpniu 2014 r, może z nich się da czegoś dowiedzieć?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 5:29 pm   

Cytat:
Numer mam jedynie na umowie o prace, jarografie i solarisach

Wystarczy ze go sobie przepiszesz na kartke i podasz w razie potrzeby - ten numer sie nie zmienia jest nadawany tylko raz.

Jesli moja odpowiedz cie nie zadowoli patrz tu

http://www.niedziela.nl/f...er=asc&start=15
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 04, 2015 5:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

seemija
Gaduła

Wysłany: Śro Mar 04, 2015 5:37 pm   

Gochna
ale niektore biura, pracodawcy, ze znanych sobie (i tylko sobie) powodow prosza o orginal dokumentu
Hitman, na dokumencie dziewczyny bedzie w prawym gornym rogu (jesli mnie pamiec nie myli) informacja gdzie zostal nadany
w ostatecznosci zadzwon do urzedu i spytaj, jakies grosze kosztuje wydanie duplikatu :)

Hitman35 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 04, 2015 6:20 pm   

No właśnie niektóre biura bez problemu biorą nr sofii z salarisów, ale te które do mnie zadzwoniło niestety chce dokumenty, które dostałem przy wyrobieniu :( Mówili, że mogą mi załatwić duplikat, gdy będą wyrabiać numer nowym pracownikom, ale duplikat mogą mi wyrobić tylko jeśli miałem oryginał wydany w urzędzie gminy. Czyli jeśli dostałem nr z Belastingu to chyba będę musiał go sobie załatwić na własną rękę, a z moją znajomością angielskiego będzie lipa :)

Odpowiedz do tematu