Numer sofii kopia |
Autor |
Wiadomość |
Hitman35
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 1:30 pm Numer sofii kopia
|
|
|
Witam mam pytanie do was. Mam problem, gdyż znalazłem prace w Holandii ale nie mam dokumentów, które dostałem przy wyrobieniu numeru sofii dnia 10 września 2013r. Numer mam jedynie na umowie o prace, jarografie i solarisach. Wiem, że mogę dostać kopie w każdym urzędzie gminy jeśli wyrabiałem oryginał w gminie, a jeśli w urzędzie podatkowym to tylko w tym w, którym dostałem numer sofii. Wiecie może jak dowiedzieć się w czy był to urząd gminy cz ten drugi? Numer wyrabiany był w Eindhoven nie pracowałem przez biuro, wszystkie sprawy załatwiał mój pracodawca. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Napisałem do mojego byłego pracodawcy czy wysłałby mi kopię ale wątpię że to zrobi. Mam jedynie dokumenty mojej dziewczyny, które były wyrabiane w tym samym miejscu co moje w sierpniu 2014 r, może z nich się da czegoś dowiedzieć? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 5:29 pm
|
|
|
Cytat: | Numer mam jedynie na umowie o prace, jarografie i solarisach
| Wystarczy ze go sobie przepiszesz na kartke i podasz w razie potrzeby - ten numer sie nie zmienia jest nadawany tylko raz.
Jesli moja odpowiedz cie nie zadowoli patrz tu
http://www.niedziela.nl/f...er=asc&start=15 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 04, 2015 5:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
seemija
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 5:37 pm
|
|
|
Gochna
ale niektore biura, pracodawcy, ze znanych sobie (i tylko sobie) powodow prosza o orginal dokumentu
Hitman, na dokumencie dziewczyny bedzie w prawym gornym rogu (jesli mnie pamiec nie myli) informacja gdzie zostal nadany
w ostatecznosci zadzwon do urzedu i spytaj, jakies grosze kosztuje wydanie duplikatu |
|
|
|
|
Hitman35
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2015 6:20 pm
|
|
|
No właśnie niektóre biura bez problemu biorą nr sofii z salarisów, ale te które do mnie zadzwoniło niestety chce dokumenty, które dostałem przy wyrobieniu Mówili, że mogą mi załatwić duplikat, gdy będą wyrabiać numer nowym pracownikom, ale duplikat mogą mi wyrobić tylko jeśli miałem oryginał wydany w urzędzie gminy. Czyli jeśli dostałem nr z Belastingu to chyba będę musiał go sobie załatwić na własną rękę, a z moją znajomością angielskiego będzie lipa |
|
|
|
|
|