| Jak przepisać rachunki na inną osobę? | 

| Autor | Wiadomość | 

| Manolo Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Wto Kwi 07, 2015 10:00 am   Jak przepisać rachunki na inną osobę? |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, od 3 miesięcy jestem odpowiedzialny za opłacanie rachunków(media) na moje nazwisko. Z tego co pamiętam przy przepisywaniu ich z innej osoby na mnie, pani pytała jaki okres mnie interesuje. Podałem 1 rok. Chciałem się jednak dowiedzieć, czy nie będzie problemu ze zmianą osoby widniejącej na umowie? Po prostu rachunki ''przejąłby'' inny lokator. Czy może trzeba będzie umowę anulować i stworzyć nową? I czy są przewidziane jakieś kary za takie zmiany?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

| 

|  Wysłany: Wto Kwi 07, 2015 12:50 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Manolo napisał/a: |  	  | Z tego co pamiętam przy przepisywaniu ich z innej osoby na mnie, pani pytała jaki okres mnie interesuje. | 

Chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie
 Jesli  bylo  to  takie proste i na ciebie przepisano rachunki , to teraz ty je przepisz na inna osobe

edit.
 Z tego co wiem ,  jesli inna osoba  -  inne nazwisko, to trzeba zawierac nowy kontrakt
 zatem przepisanie kontraktu na kogos innego, nawet nie wchodzi w rachube

mozna zobaczyc w jakis sposob tego  dokonac  poprzez strone  sprzedawcy
 wody/ pradu/czy gazu
 np.

https://www.vitens.nl/vra...-doorgeven.aspx
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 07, 2015 6:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| jarmoniuk Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 8:23 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie ma zwykle problemów z taką zmianą. Zazwyczaj do zmiany potrzebny jest wyciąg z banku, który potwierdza, że konto i adres pasują do nowej osoby i jakiś document z numerem BS (np. rijbewijs) lub jakiś document ze zdjęciem (np. dowód osobisty z Polski) i jakiś document, na którym jest twój bs nummer (np. zorgpas albo wyciąg z gemeente albo np. list z belasting dienst). 
 Przepisywałem w ten sposób na mnie umowę na prąd, a teraz jestem w trakcie przenoszenia umowy z Vodafone.

[ Dodano: Czw Kwi 09, 2015 9:24 am ]
 W razie czego szukaj na stronie usługodawcy. Słowa kluczowe: contract overdragen.
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez jarmoniuk Czw Kwi 09, 2015 8:24 am, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| Panicelinka   MODERATOR
 panicelinka

Pomogła: 36 razy

| 

|  Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 10:26 am |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | jarmoniuk napisał/a: |  	  | Nie ma zwykle problemów z taką zmianą. | 

| jarmoniuk napisał/a: |  	  | potrzebny jest wyciąg z banku, | 
  	  | jarmoniuk napisał/a: |  	  | jakiś document z numerem BS | 
  	  | jarmoniuk napisał/a: |  	  | jakiś document ze zdjęciem | 
  	  | jarmoniuk napisał/a: |  	  | zorgpas albo wyciąg z gemeente | 
 fajnie ze to jest takie proste  nie ma problemow  i ze tylko'' tyle'' potrzeba,  przeczytaj post autora tematu  zanim zaczniesz opowiadac bajki

https://forum.eneco.nl/servicevragen-90/eneco-overzetten-op-andere-naam-8012 	  | Cytat: |  	  | Een contract is namelijk naamsgebonden en kan niet zomaar worden overgezet. Aangezien het contract nu op jouw naam staat, zal deze beëindigd moeten worden. 
 | 
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Kwi 09, 2015 10:29 am, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |