Przesunięty przez: Panicelinka Pon Kwi 30, 2018 6:32 pm |
Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru |
Autor |
Wiadomość |
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:17 pm Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru
|
|
|
Witam, mam maly problem. Kupilem nowy telefon, do ktorego musze wlozyc micro sim, ale w starym telefonie mam tylko normalna karte sim( w czasie kiedy kupowalem ten obecny numer nie dawali jeszcze micro do zestawu). Co musze zrobic, zeby do obecnego numeru dostac karte micro ( nie chce zmieniac numeru telefonu) ?
Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:43 pm
|
|
|
krzykxyz,
Przy kupowaniu nowego telefonu jeszcze w sklepie , wyciagnelam stara karte, ze starego telefonu - bo juz wczesniej wiedzialm, ze do nowego pasowac nie bedzie ,
poprosilam sprzedawce ,by mi ja zmniejszyl ,posiadaja taki specjalny ''obcinak'' w kazdym sklepie ze sprzetem elektorniczno - komp. jak pojdziesz to zmniejsza za darmo
cos takiego jak tu
https://www.youtube.com/watch?v=gZX2hfDJT88 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:52 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | krzykxyz,
Przy kupowaniu nowego telefonu jeszcze w sklepie , wyciagnelam stara karte, ze starego telefonu - bo juz wczesniej wiedzialm, ze do nowego pasowac nie bedzie ,
poprosilam sprzedawce ,by mi ja zmniejszyl ,posiadaja taki specjalny ''obcinak'' w kazdym sklepie ze sprzetem elektorniczno - komp. jak pojdziesz to zmniejsza za darmo
cos takiego jak tu
https://www.youtube.com/watch?v=gZX2hfDJT88 |
:)te filmiki widzialem i pewnie zrobilbym tak, ale ......
jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem bede musial zmienic numer :/
to jest moj pierwszy smartfon wiec nawet nie zwrocilem uwagi, ze tam bedzie mozliwosc uzywania tylko micro sim,
kolejna rzecz, kupowalem przez internet wiec w sklepie nie bylem
co teraz ? moze w jakims pukcie sprzedazy mozna kupic te karte ? "dorobic" ? boje sie tego ciecia, bo jak cos pojdzie nie tak( a telefon mi potrzebny) to bede w czarnej d ... e |
|
|
|
|
lena.a
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Wrz 2010 Posty: 77
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:02 pm Re: Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru
|
|
|
krzykxyz napisał/a: | Witam, mam maly problem. Kupilem nowy telefon, do ktorego musze wlozyc micro sim, ale w starym telefonie mam tylko normalna karte sim( w czasie kiedy kupowalem ten obecny numer nie dawali jeszcze micro do zestawu). Co musze zrobic, zeby do obecnego numeru dostac karte micro ( nie chce zmieniac numeru telefonu) ?
Pozdrawiam Krzysiek |
Może spróbuj zrobić duplikat karty sim, sama się nad tym zastanawiałam czy tak można. |
_________________ http://humanitarni.pl/# |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:11 pm Re: Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru
|
|
|
lena.a napisał/a: | krzykxyz napisał/a: | Witam, mam maly problem. Kupilem nowy telefon, do ktorego musze wlozyc micro sim, ale w starym telefonie mam tylko normalna karte sim( w czasie kiedy kupowalem ten obecny numer nie dawali jeszcze micro do zestawu). Co musze zrobic, zeby do obecnego numeru dostac karte micro ( nie chce zmieniac numeru telefonu) ?
Pozdrawiam Krzysiek |
Może spróbuj zrobić duplikat karty sim, sama się nad tym zastanawiałam czy tak można. |
ale to musze zadzwonic czy moze wyslac maila do lebary z prosba o wystawienie duplikatu ? wiesz cos moze na ten temat ? a skoro sie tez zastanawialas, moze warto bardziej zglebic ten temat ? bo w sumie nigdzie nie moge zadnej informacji znalezc w tej materii :/
wlasnie gdzies przeczytalem, ze trzeba miec zarejestrowany numer, nie wiem czy to nie jest za pozno, ale wlasnie to zrobilem |
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Czw Wrz 24, 2015 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:32 pm
|
|
|
Kup sobie nowy starter, zadzwonisz do lebary i powiesz ze chcesz przeniesc swoj stary numer na ta nowa karte.
[ Dodano: Czw Wrz 24, 2015 7:48 pm ]
p.s. tylko spisz sobie wczesniej nr seryjny tej starej karty (jest z tylu), bedziesz musial go podac. |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2015 6:48 pm
|
|
|
Jestem w trakcie "rozmow" z Lebara i juz poczatkowe instrukcje zostaly mi udzielone w tym temacie. Jak tylko sie z tym uporam, opisze dokladnie
Kiepo, to co napisales to prawda, dochodzi jeszcze kilka szczegolow.
Pozdrawiam Krzysiek |
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Pią Wrz 25, 2015 6:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2015 8:38 am
|
|
|
krzykxyz napisał/a: | :)te filmiki widzialem i pewnie zrobilbym tak, ale ......
jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem bede musial zmienic numer :/ | nie nie bedziesz musial zmieniac jak kupisz sobie set to powiekszania kart np taki jak w linku http://www.bol.com/nl/p/m...00000011061540/ . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 4:29 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | krzykxyz napisał/a: | :)te filmiki widzialem i pewnie zrobilbym tak, ale ......
jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem bede musial zmienic numer :/ | nie nie bedziesz musial zmieniac jak kupisz sobie set to powiekszania kart np taki jak w linku http://www.bol.com/nl/p/m...00000011061540/ . |
no tak racja, nie wzialem tego pod uwage, ale jestem w trakcie przenoszenia starego numeru na nowa karte wiec zobacze co z tego wyjdzie i dam znak. |
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Nie Wrz 27, 2015 4:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|