NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Pon Kwi 30, 2018 6:32 pm
Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru
Autor Wiadomość
krzykxyz 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:17 pm   Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru

Witam, mam maly problem. Kupilem nowy telefon, do ktorego musze wlozyc micro sim, ale w starym telefonie mam tylko normalna karte sim( w czasie kiedy kupowalem ten obecny numer nie dawali jeszcze micro do zestawu). Co musze zrobic, zeby do obecnego numeru dostac karte micro ( nie chce zmieniac numeru telefonu) ?
Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam Krzysiek

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:43 pm   

krzykxyz,

Przy kupowaniu nowego telefonu jeszcze w sklepie , wyciagnelam stara karte, ze starego telefonu - bo juz wczesniej wiedzialm, ze do nowego pasowac nie bedzie ,

poprosilam sprzedawce ,by mi ja zmniejszyl ,posiadaja taki specjalny ''obcinak'' w kazdym sklepie ze sprzetem elektorniczno - komp. jak pojdziesz to zmniejsza za darmo

cos takiego jak tu
https://www.youtube.com/watch?v=gZX2hfDJT88

( ͡° ͜ʖ ͡°).

krzykxyz 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 5:52 pm   

Gochna H napisał/a:
krzykxyz,

Przy kupowaniu nowego telefonu jeszcze w sklepie , wyciagnelam stara karte, ze starego telefonu - bo juz wczesniej wiedzialm, ze do nowego pasowac nie bedzie ,

poprosilam sprzedawce ,by mi ja zmniejszyl ,posiadaja taki specjalny ''obcinak'' w kazdym sklepie ze sprzetem elektorniczno - komp. jak pojdziesz to zmniejsza za darmo

cos takiego jak tu
https://www.youtube.com/watch?v=gZX2hfDJT88

:)te filmiki widzialem i pewnie zrobilbym tak, ale ......

jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem ;) bede musial zmienic numer :/

to jest moj pierwszy smartfon :) wiec nawet nie zwrocilem uwagi, ze tam bedzie mozliwosc uzywania tylko micro sim,

kolejna rzecz, kupowalem przez internet wiec w sklepie nie bylem ;)

co teraz ? moze w jakims pukcie sprzedazy mozna kupic te karte ? "dorobic" ? boje sie tego ciecia, bo jak cos pojdzie nie tak( a telefon mi potrzebny) to bede w czarnej d ... e ;)

lena.a 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:02 pm   Re: Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru

krzykxyz napisał/a:
Witam, mam maly problem. Kupilem nowy telefon, do ktorego musze wlozyc micro sim, ale w starym telefonie mam tylko normalna karte sim( w czasie kiedy kupowalem ten obecny numer nie dawali jeszcze micro do zestawu). Co musze zrobic, zeby do obecnego numeru dostac karte micro ( nie chce zmieniac numeru telefonu) ?
Pozdrawiam Krzysiek

Może spróbuj zrobić duplikat karty sim, sama się nad tym zastanawiałam czy tak można.

krzykxyz 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:11 pm   Re: Lebara-karta micro sim do istniejacego juz numeru

lena.a napisał/a:
krzykxyz napisał/a:
Pozdrawiam Krzysiek

Może spróbuj zrobić duplikat karty sim, sama się nad tym zastanawiałam czy tak można.

ale to musze zadzwonic czy moze wyslac maila do lebary z prosba o wystawienie duplikatu ? wiesz cos moze na ten temat ? a skoro sie tez zastanawialas, moze warto bardziej zglebic ten temat ? bo w sumie nigdzie nie moge zadnej informacji znalezc w tej materii :/

wlasnie gdzies przeczytalem, ze trzeba miec zarejestrowany numer, nie wiem czy to nie jest za pozno, ale wlasnie to zrobilem
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Czw Wrz 24, 2015 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Kiepo 
Gaduła

Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 6:32 pm   

Kup sobie nowy starter, zadzwonisz do lebary i powiesz ze chcesz przeniesc swoj stary numer na ta nowa karte.

[ Dodano: Czw Wrz 24, 2015 7:48 pm ]
p.s. tylko spisz sobie wczesniej nr seryjny tej starej karty (jest z tylu), bedziesz musial go podac.

krzykxyz 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 25, 2015 6:48 pm   

Jestem w trakcie "rozmow" z Lebara i juz poczatkowe instrukcje zostaly mi udzielone w tym temacie. Jak tylko sie z tym uporam, opisze dokladnie ;)

Kiepo, to co napisales to prawda, dochodzi jeszcze kilka szczegolow.

Pozdrawiam Krzysiek
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Pią Wrz 25, 2015 6:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Wrz 26, 2015 8:38 am   

krzykxyz napisał/a:

jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem bede musial zmienic numer :/
nie nie bedziesz musial zmieniac jak kupisz sobie set to powiekszania kart np taki jak w linku http://www.bol.com/nl/p/m...00000011061540/ .

krzykxyz 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 4:29 pm   

baileys napisał/a:
krzykxyz napisał/a:

jak przyjdzie mi, z jakiegos powodu, wrocic do starego tel. z normalna sim karta, bede mial problem bede musial zmienic numer :/
nie nie bedziesz musial zmieniac jak kupisz sobie set to powiekszania kart np taki jak w linku http://www.bol.com/nl/p/m...00000011061540/ .

no tak racja, nie wzialem tego pod uwage, ale jestem w trakcie przenoszenia starego numeru na nowa karte wiec zobacze co z tego wyjdzie i dam znak.
Ostatnio zmieniony przez krzykxyz Nie Wrz 27, 2015 4:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu