Tablice Rejestracyjne - Miejsce montażu i przepisy prawne |
Autor |
Wiadomość |
Pienio
Poczatkujacy
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2015 Posty: 1 Skąd: Soesterberg
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2015 7:06 am Tablice Rejestracyjne - Miejsce montażu i przepisy prawne
|
|
|
Witam.
Pisze odnosnie Tablic rejestracyjnych, a dokladniej. Czy ktos z obecnych posiada informacje dotyczace miejsca zamatowania przedniej tablicy rejestracyjnej ? o co mi chodzi
Wiem ze Unia Europejska zatwierdzila wszystkie czesci oraz auta z USA wiec co za tym idzie amerykance maja czerwone kierunki .. ale z przodu wiekszosc aut z usa nie posiada rejestracji czytaj miejsca montazowego. I tak owy zderzak posiadam i ja woze tablice za szyba przednia od strony pasazera. ostatnio przy kontroli policjant poprosil mnie o zamontowanie jej z przodu. o Ile w PL nie bylem zmuszony ze wzgledu, ze polskie prawo jest nie precyzyjne (i na kazdej plaszczyznie wygrywalem z tablica za szyba ) o tyle w NL nie jestem pewien przepisow regulujacych. A glupio by bylo wyrwac mandat (wszyscy wiemy ze sa wysokie) z kolei nie mam zamiaru wiercic w zderzaku ani zmieniac go ..
Prosze o konkertne kodeksy z prawa Holenderskiego z zawartymi infromacjami miejsca montazu tablic rejestracyjnych z przodu auta oraz wszelakich odchylych.
Pozdrawiam Pienio |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2015 7:33 pm
|
|
|
Pienio, Pienio napisał/a: | ostatnio przy kontroli policjant poprosil mnie o zamontowanie jej z przodu.
|
Cytat: | Bent u in het bezit van een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd), dan kunt u via deze website via de dienst ‘Voertuiggegevens raadplegen’ nakijken of deze kentekenplaten voor uw voertuig toegestaan zijn. U ziet dan bij ‘Bijzonderheden’ onder het kopje ‘Basis’: code 55: kentekenplaat model 18.2 toegestaan. Staat dit er niet bij, dan is het niet toegestaan
Moet het voertuig twee kentekenplaten voeren dan moet het voertuig aan de voor- en achterzijde voorzien zijn van een Amerikaanse kentekenplaat. |
https://www.rdw.nl/Partic...0kentekenplaten |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 11:39 am
|
|
|
Pienio napisał/a: | A glupio by bylo wyrwac mandat (wszyscy wiemy ze sa wysokie) z kolei nie mam zamiaru wiercic w zderzaku ani zmieniac go .. | no to niestety bedziesz zamiary wzgledem tego musial zmienic lub wysiesc auto do PL . Prawo NL opisuje dokladnie na jakiej wysokosci i gdzie masz zamontowac swoja tablice . Prawo NL tez opisuje kolory kierunkowskazow i ich umieszczenie oraz keirunek swiecenia . Przedewszystkim w prawie NL jest zabronione wkladanie tablicy za szybe .
http://wetten.overheid.nl...atum_03-11-2015
http://handboek.rdw.nl/re...as/default.aspx
Ja poradze ci przejechac sie do garage z znaczkiem RDW i niech oni ci wyznacza/okresla dokladne miejsce montarzu . W powyzszych linkach znajdziesz wszystkie ci potrzebne info . Pamietej ze tylnia tablica musi byc podswietlana . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lis 07, 2015 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|