NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tablice Rejestracyjne - Miejsce montażu i przepisy prawne
Autor Wiadomość
Pienio 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 03, 2015 7:06 am   Tablice Rejestracyjne - Miejsce montażu i przepisy prawne

Witam.

Pisze odnosnie Tablic rejestracyjnych, a dokladniej. Czy ktos z obecnych posiada informacje dotyczace miejsca zamatowania przedniej tablicy rejestracyjnej ? o co mi chodzi

Wiem ze Unia Europejska zatwierdzila wszystkie czesci oraz auta z USA wiec co za tym idzie amerykance maja czerwone kierunki .. ale z przodu wiekszosc aut z usa nie posiada rejestracji czytaj miejsca montazowego. I tak owy zderzak posiadam i ja woze tablice za szyba przednia od strony pasazera. ostatnio przy kontroli policjant poprosil mnie o zamontowanie jej z przodu. o Ile w PL nie bylem zmuszony ze wzgledu, ze polskie prawo jest nie precyzyjne (i na kazdej plaszczyznie wygrywalem z tablica za szyba :029: ) o tyle w NL nie jestem pewien przepisow regulujacych. A glupio by bylo wyrwac mandat (wszyscy wiemy ze sa wysokie) z kolei nie mam zamiaru wiercic w zderzaku ani zmieniac go ..

Prosze o konkertne kodeksy z prawa Holenderskiego z zawartymi infromacjami miejsca montazu tablic rejestracyjnych z przodu auta oraz wszelakich odchylych.

Pozdrawiam Pienio

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Wto Lis 03, 2015 7:33 pm   

Pienio,
Pienio napisał/a:
ostatnio przy kontroli policjant poprosil mnie o zamontowanie jej z przodu.

Cytat:
Bent u in het bezit van een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd), dan kunt u via deze website via de dienst ‘Voertuiggegevens raadplegen’ nakijken of deze kentekenplaten voor uw voertuig toegestaan zijn. U ziet dan bij ‘Bijzonderheden’ onder het kopje ‘Basis’: code 55: kentekenplaat model 18.2 toegestaan. Staat dit er niet bij, dan is het niet toegestaan
Moet het voertuig twee kentekenplaten voeren dan moet het voertuig aan de voor- en achterzijde voorzien zijn van een Amerikaanse kentekenplaat.

https://www.rdw.nl/Partic...0kentekenplaten

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 11:39 am   

Pienio napisał/a:
A glupio by bylo wyrwac mandat (wszyscy wiemy ze sa wysokie) z kolei nie mam zamiaru wiercic w zderzaku ani zmieniac go ..
no to niestety bedziesz zamiary wzgledem tego musial zmienic lub wysiesc auto do PL . Prawo NL opisuje dokladnie na jakiej wysokosci i gdzie masz zamontowac swoja tablice . Prawo NL tez opisuje kolory kierunkowskazow i ich umieszczenie oraz keirunek swiecenia . Przedewszystkim w prawie NL jest zabronione wkladanie tablicy za szybe .
http://wetten.overheid.nl...atum_03-11-2015
http://handboek.rdw.nl/re...as/default.aspx
Ja poradze ci przejechac sie do garage z znaczkiem RDW i niech oni ci wyznacza/okresla dokladne miejsce montarzu . W powyzszych linkach znajdziesz wszystkie ci potrzebne info . Pamietej ze tylnia tablica musi byc podswietlana .
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lis 07, 2015 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu