NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Wto Maj 05, 2015 9:57 am
Komunikacja miejska w Holandii
Autor Wiadomość
angie25 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 1:33 pm   

Witam. Jutro muszę dostać się na rozmowę kwalifikacyjną ze Spijkenisse do Hoofddorpu i znalazłam coś takiego:
http://www.9292ov.nl/9292ov1.asp
Może jest jakiś szybszy dojazd i bez tylu przesiadek?
A i jak jest Scheidam Centrum, to muszę potem iść na stację kolejową, to jak tam dotrzeć z metra? :shock:
Pierwszy raz wgl jadę czymkolwiek i gdziekolwiek, dlatego proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez angie25 Czw Lut 24, 2011 1:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Drozdzu
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 21, 2013 12:54 pm   

Witam
Jadę dzisiaj pierwszy raz do Holandii i interesuje mnie jednorazowy przejazd autobusem lini 315. I pytanie takie : Gdzie zakupuje się bilet? Czy są tak jak u nas w pl automaty do sprzedaży biletów? Czy w kiosku? A moze u kierowcy? Prosze o szybką odpowiedz.

P.S. Za jaką kwotę mam kupic bilet jezeli chce sie dostać z Groningen centraal station do Joure linią 315 ( szacowany czas podróży 1 godzina 1 minuta)>
Ostatnio zmieniony przez Drozdzu Pon Paź 21, 2013 1:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

diablo-9
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 18, 2013 12:23 pm   

Koza napisał/a:
Z miasta do miasta najlepszy będzie pociąg, pod warunkiem, że w obydwu miastach są stacje kolejowe. Ceny biletów mogą odstraszać, ale można kupić kartę zniżkową (40% zniżki, o ile dobrze pamiętam). Bilety miesięczne i roczne (cena 10 miesięcznych) są dostępne. Strona kolei holenderskich to www.ns.nl.
Ponadto są jeszcze autobusy - droższe niż kolej, brak biletów miesięcznych, wszystko na tzw. stripy (paski). Strona komunikacji autobusowej: www.connexxion.nl.

Do tego jest jeszcze strona komunikacji publicznej (openbaar vervoer): www.ov9292.nl. Można tam zaplanować trasę i wyliczyć koszt podróży.

Pozdrawiam.

Witam wykupiłem zniżkę na pociąg 40% za 22 € , na stronie nl po zalogowaniu wszystko ok ale zniżki na karcie nie ma . Konduktor sprawdzał i lipa . Co zrobić aktywować jakoś czy co?

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 7:01 pm   

diablo-9 napisał/a:

Witam wykupi�em zni�k� na poci�g 40% za 22 € , na stronie nl po zalogowaniu wszystko ok ale zni�ki na karcie nie ma . Konduktor sprawdza� i lipa . Co zrobi� aktywowa� jako� czy co?

Hmmm, nie wiem, co Ty kupiles za te 22e, bo voordeluur abonament (czyli 40% znizki na pociagi) kosztuje 60e na rok.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 12:06 am   

Michasia_asia napisał/a:
Witam,

Bilet miesieczny na autobus - Etten Leur

Przepraszam jezeli podobny temat juz sie powtorzyl ale poszukuje informacji na temat biletow miesiecznych na autobus.
Jestem w Holandii od 2 tygodni. Mieszkam w Etten-Leur. Na razie jezdze autobusami korzystajac z bezimiennej karty (OV chipkaart). Ale od przyszlego tygodnia rozpoczynam prace i koszt 2.79 EUR za bilet w jedna strone troche mnie przeraza.
Dlatego mam pytanie - czy jest w Holandii bilet miesieczny/kwartalny? Jakies inne mozliwosci tanszego dojazdu autobusem?

Bardzo dziekuje za pomoc.

alicjam
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 08, 2016 10:53 am   

Witam serdecznie :)

Proszę o radę jak mogę chociaż mniej więcej oszacować koszt biletu miesięcznego (czy coś takiego nadal istnieje?) na trasie Den Haag - Rotterdam. Trochę się gubię w tych wszystkich informacjach i z tego, co zrozumiałam OV-chipcard jest taką jakby kartą płatniczą, która ma określone stawki za 1km? Na stronie ns.nl nie znalazłam niestety żadnych info o biletach miesięcznych.
Co polecacie? Proszę o pomoc,

Pozdrawiam :)

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 4:48 pm   

alicjam, na stronie ns.nl wyszukaj abonnementen, dalej traject vrij maand. To jedna z propozycji abonamenu na miesiac. Z tego, co sprawdzilam, to na tej trasie kisztuje 152 euro.
Ja korzystam z tego abonamentu akurat, bo jest dla mnie najtansza opcja i jezdze na tej samej trasie 4 dni w tyg. O tej samej porze :039:

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Pią Lip 08, 2016 5:05 pm   

Jeszcze taniej wyjdzie ci traject vrij jaar. Jeśli masz pewność ze bedziesz jeżdzic przez 12 miesiecy, wtedy wychodzi 2 miesiace za free. Placisz co miesiac 122 €.

Kurt Cobain

alicjam
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 08, 2016 8:33 pm   

Dziękuję serdecznie za odpowiedź :) . Spróbuję tak zrobić bez przełączania na wersję angielską strony - z tego, co udało mi się doczytać na chwilę obecną, to nie jest ona dokładnym odpowiednikiem holenderskiej. A czy jest szansa, żeby to załatwić od ręki na stacji, bądź przez internet tak, żeby po przyjeździe móc od razu korzystać z tego abonamentu? Prawdopodobnie potrzebna będzie mi taka opcja na max. kilka miesięcy. Czy po wykupieniu tego abonamentu na pociąg będę mogła w jego ramach również poruszać się komunikacją miejską w danych miastach?

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Sob Lip 09, 2016 12:07 am   

mozesz wykupic ten abonament przez internet, po dokonaniu platnosci dostaniesz e-mail, aby aktywowac abonament w automacie. Jak aktywujesz, to mozesz korzystac z pociagu na danej trasie.
Za darmo niepojezdzisz komunikacja miejska w ramach abonamentu. Dot. tylko transportem pociagiem.

Odpowiedz do tematu