Hemofilia a życie w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Jurek80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 5:58 pm Hemofilia a życie w Holandii
|
|
|
Witam
Choruje na hemofilię postać ciężką A.Zasadniczo nie mogę podjąć żadnej pracy fizycznej gdyż moje schorzenia jest tak ciężkie, ze nawet leki uraz w pracy może mnie nawet zabić bo nie krzepnie mi krew. Czy z związku z tym mam szanse na rentę lub prace, która by mnie nie wykończyła Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 7:17 pm
|
|
|
Jurek80 napisał/a: | Czy z związku z tym mam szanse na rentę lub prace, która by mnie nie wykończyła | nie nie masz szansy na rete z NL z powodu hemofili , a na prace masz zawsze szanse . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Jurek80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2016 7:55 am
|
|
|
To stwierdzenie jest podparte jakimiś faktami?
A co z zakładami pracy zamkniętej ? Chyba istnieją takie?
Słyszałem ,ze są komisje lek. urzędy gdzie kierują do pracy w warunkach specjalnych odpowiednich do stanu zdrowia. Pozdrawiam |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2016 4:34 pm
|
|
|
Jurek80 napisał/a: | A co z zakładami pracy zamkniętej ? Chyba istnieją takie? | jeszcze istieja ale jak ktos odchodzi nikt juz ie jest przyjmowany na takie miejsce poniewaz jakis czas temu zmienili prawo i takie zaklady pracy likwiduja Jurek80 napisał/a: | Słyszałem ,ze są komisje lek. | tak a ale na twoje schozenie w NL nie przyznaja ci renty poniewaz takie schozenie juz miales przed przyjazdem do NL i kraj w ktorym zachorowales jest odpowiedzialny za wyplate takowej czyli w twoim wypadku PL . W NL moga ci stopien choroby potwierdzic lub nie . W NL niezdolnosc do pracy jest calkiem naczej ozekana jak w PL . tylko ze w twoim wypadku nawet po ozeczeniu w NL nie dostaniesz zadnych pieniedzy ( z renty ) odesla ciebie do PL po "rente ". Mozeszja oczywiscie przeniesc ja z PL ale jak to zlatwic to nie mam zielonego pojecia musial bys gdzies w PL sie dowiedziec jak to zrobic itd . Jurek80 napisał/a: | To stwierdzenie jest podparte jakimiś faktami? | ?Tak podaprte art. prawnymi i doswiadczeniem . zaraz oszukam art. prawnego o ty mowiaceg i ci wysle . a jak masz chwile to poszukaj sobie po polsku tez jest odpowiednik Jurek80 napisał/a: | Słyszałem ,ze są komisje lek. urzędy gdzie kierują do pracy w warunkach specjalnych odpowiednich do stanu zdrowia | Na to pytanie juz ci odpowiedzialam zywej . Jedyne co moge dodac to to ze jak znajdziesz pracodawce to ten moze dostac jakies swiadczenia/dotacje na stwozenie tobie dopasowanego miejsca pracy . Sa tez subsydje dla praodawcow za przyjecie pracownikow z orzeczonym stopniem niepelnosprawnosci . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Sie 14, 2016 4:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|