Tłumacz na telefon. |
Autor |
Wiadomość |
Jakub27
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2016 4:52 am Tłumacz na telefon.
|
|
|
Znacie może jakąś firmę co prowadzi usługi tłumaczenia przez telefon w czasie rzeczywistym? Z tego co wiem, będę musiał sporo dzwonić po urzędach i innych instytucjach. Nigdy się nie uczyłem holenderskiego także ciężko będzie się tam dogadać. Oczywiście po przyjeździe do Holandii zamierzam się zabrać do intensywnej nauki języka ale na początku muszę jakoś improwizować i taka opcja tłumacza byłaby chyba odpowiednia. A może są jakieś instytucje które pomagają w tłumaczeniu albo w urzędach mają tłumacza chociaż na angielski? Możecie coś doradzić jak najłatwiej przełamać tą barierę językową na starcie? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2016 10:02 am
|
|
|
o tlumaczu na telefon nie slyszalam ale ...w linku az roi sie od chcacych pomagac ,oczywiscie za odpowiednim wynagrodzeniem .
http://ogloszenia.niedzie...ries/showcat/83 |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Wrz 09, 2016 10:06 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ekki
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2016 10:28 am
|
|
|
Nie wiem co będziesz miał do załatwienia, ale ja w urzędach wszystkie podstawowe sprawy załatwiłem po angielsku. BSN, dwa razy meldunek, wymiana prawa jazdy, nigdy nie miałem problemu.
Chociaż może to dlatego, że w Amsterdamie? |
|
|
|
|
|