Wysłany: Nie Wrz 11, 2016 4:58 pm 2 kreski na teście - co dalej?
Witam. Od niecałego miesiąca jestem w Holandii. Wyjechałam dorobić przez biuro. W ostatnim tygodniu nieco gorzej się poczułam ale sądziłam że to jeszcze problemy z przyzwyczajeniem się do wizji życia za granicą. Dzisiaj zrobiłam test bo zaczęła coraz bardziej męczyć mnie myśl,że może to jednak w tym jest powód złego samopoczucia. No i trafiłam. 2 kreseczki.
Stąd też pytanie - jestem nowa w tutejszym systemie więc prosiłabym o pomoc bardziej doświadczonych ode mnie - co teraz? W jakiej kolejności załatwiać żeby dostać się do lekarzy? Mam odtrącane składki na ubezpieczenie ale czy i tak muszę liczyć się z jakimiś kosztami? Właściwie chciałabym wiedzieć wszystko bo póki co jestem jeszcze w szoku. Chciałam zostać jeszcze trochę w Holandii póki dam radę pracować ale też chcę wiedzieć czy z maluszkiem (zakładając potwierdzenie ciąży) jest wszystko ok. Zjechanie do Polski na wizytę u gin nie wchodzi w grę więc zależy mi na załatwieniu tego tutaj. Za każdą informację będę wdzięczna