Wysłany: Śro Paź 05, 2016 7:27 pm Uszkodzenie szyby od kamienia na autostradzie
Witam prosze o pomoc dzis na autostradzie jechal przede mna bus na autostradzie i niestety prawdopodobnie kamienie spod jego kol uszkodzily mi przednia szybe stalo to sie zaraz po tym ja wlaczylem sie do ruchu na autostradzie.Niestety pomimo moich usilnych prob zatrzymania busa nie udalo mi sie tego osiagnac ale nagralem i zrobilem zdjecia busa mam jego tablice rejestracyjna czy jest mozliwosc abym w jakis sposob mogl sciagnac ubezpieczenie za szkode kierowca dobrze wiedzial i slyszal o co mi chodzi bo rownolegle z nim jechalem i slyszal co do niego mowie.
W jaki sposob moge cos z tym fantem zrobic.
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Śro Paź 05, 2016 7:57 pm
martin77 napisał/a:
W jaki sposob moge cos z tym fantem zrobic.
tak mozesz zajechac do n Carglas podac nr swojej polisy ubezpieczeniowej i wymienic szybe . kierowca nie jest temu winien ze z pod jego kol wyleciak kamyczek i uszkodizl ci szybe , gdyby ci spadla czesc ladunku lub jakas czesc z jego auta to nie bylo problemu , a tak to mozesz jak masz czas i ochote sie pociagac z rijkwaterstaat bo to oni sa odpowiedzialni za drogi . Z gory mowie ze jak droga nie byla naprawde uszkodzona z jakich przyczyn np wypadek , mrozy to nie dostaniesz nic
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport