NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Życie z alkoholikiem
Autor Wiadomość
Asia197999 
Nieśmiały użytkownik
Kasia111

Wysłany: Czw Sie 03, 2017 7:05 pm   Życie z alkoholikiem

Chciałabym poruszyć trudny temat ale myślę że dotyczy sporo osób.
Mój mąż jest alkoholikiem, takim pijącym " tylko" piwa ale w ilościach hurtowych.
Jest bardzo wybuchowy, Bardzo szybko można go czymkolwiek zdenerwować nawet zagadując w nieodpowiednim momencie ...
Jak większość z nas jesteśmy tutaj sami bez rodziny wszyscy są w Polsce.
Nie mam pojęcia jak się zabrać za ten problem w Holandii.
Bardzo chciałabym nawiązać kontakt z kobietami które też przechodzą taką gehennę każdego dnia. Nikt kto nie ma takiej sytuacji nie jest wstanie tego zrozumieć.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 7:56 pm   

Asia197999 napisał/a:
Nie mam pojęcia jak się zabrać za ten problem w Holandii.
co prawda bylam w tej sytuacji prawie 30 lat temu ale wtedy podjelam najlepsza decyzje w moim zyciu i udalam sie do adwokata w sprawie rozwodu .Wyprowadzajac sie dalam mu papiery rozwodowe i od tej pory ja jestem szczesliwa a on jest rozwiedziony .

Asia197999 
Nieśmiały użytkownik
Kasia111

Wysłany: Czw Sie 03, 2017 8:52 pm   

Przy dwójce dzieci to nie jest proste ...
Jeszcze brak rodziny tutaj, samotność ...
Gdybym była w Polsce to przypuszczam że dużo szybciej podjęłabym jakąkolwiek decyzję
A tutaj człowiek nie ma wsparcia
A bez wsparcia ciężko ...

seemija
Gaduła

Wysłany: Czw Sie 03, 2017 8:55 pm   

i tej dwojce dzieci chcesz fundowac horror codzien w jakim celu ?
wiej i zacieraj za soba slady
bedzie ciezko, ale nie bedzie podbitych oczu i zaleknionych dzieci ktore swoim doroslym rowniez zyciem zaplaca za ojca alkoholika...

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 9:05 pm   

Nie chowaj sie za dziecmi i odlegloscia do rodziny , ja podjelam taka decyzje w czasach jak byly wizy i nie bylo internetu wiec na pewno bylo ciezej jak ty masz . Zaslaniasz sie dziecmi ale niestety s emja ma racje to ty fundujesz im horror i psychiczne znecanie sie nad nimi , bo to ty pozostajac przy takim mezu skazujesz je na taka codziennosc . Moze powiem ostro nie uzalaj sie jak ci ciezko a pomysl o dzieciach i ich przyslosci one nie maja wyboru .
Oczywiscie ze z dwujaka dzieci nie jest to proste , nikt nie mowi ze bedzie to proste jednak jest to wykonalne i to latwiej jak w PL . MAsz internet , masz telefon to juz zacznij dzialac . JAk sytuacja bedzie podbramkowa ( bedzie rwal sie do bicia lub znecal sie nad wami psychicznie ) to masz tez pomoc w blijf van mijn lijf huis .

Tomczita 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 05, 2017 2:53 pm   

Asia jeżeli twój mąż nie widzi problemu w tym,że pije to nikt nie jest w stanie go z tego błędu wyprowadzić.Prawdopodobnie pije bo ma problem z emocjami.Duża część alkoholików pochodzi z rodzin gdzie wódka się lała.Dzieci z takich rodzin mają syndrom DDA a Ty jako partner osoby uzależnionej od alkoholu jesteś współuzależniona i to też rodzi problemy.Terapia nawet online może bardzo pomóc(terapia dla ciebie).
Dziś w dobie internetu jest wiele miejsc w sieci gdzie możesz uzyskać pomoc psychologa,także bezpłatnie.
Spróbuj z nim porozmawiać,wyprowadzka,separacja(może się ogarnie)a na koniec to co przedmówczyni doradziła.Najlepsze co możesz zrobić to pozwolić mu "upaść" na same dno.Wtedy jest szansa,że zechce się wyrwać ze szpon tej paskudnej choroby.Pytanie czy zechce jest otwarte??

Podam Ci link gdzie jest historia podobnej do Twojej(i wielu z nas):

https://www.youtube.com/watch?v=902YkCaZfcM

Anonimowi alkoholicy w Holandii

http://www.aa-holandia.nl/Strona-g-owna/

Gratuluje odwagi oraz życzę siły i wytrwałości.
Brat na brata słowem wojuje...idea KRZYŻA triumfuje.
WYŁĄCZ WIARĘ WŁĄCZ MYŚLENIE.IGNORANCJA ZASZKODZI TAK MNIE JAK I CIEBIE.
Ostatnio zmieniony przez Tomczita Sob Sie 05, 2017 3:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Sie 06, 2017 2:01 pm   

Patrząc tylko na dzieci i wyniszczając sobie psychikę również działasz na ich szkodę. Pozbądź się dziada, bo on się nie zmieni.

Odpowiedz do tematu