Holendrzy - nożownicy usłyszeli zarzuty |
Autor |
Wiadomość |
pstrag
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 9:47 pm Holendrzy - nożownicy usłyszeli zarzuty
|
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/w...35&ticaid=44d56 |
_________________ Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka |
|
|
|
|
road49
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 144 Skąd: Utrecht
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 5:42 pm Re: Holendrzy - nożownicy usłyszeli zarzuty
|
|
|
pstrag napisał/a: | http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9404254&rfbawp=1195245937.135&ticaid=44d56 |
tacy mniej wiecej Holendrzy jak Polak ktory zabil w Brukseli za odtwarzacz MP3, nie zawsze warto byc politycznie poprawny... |
|
|
|
|
pstrag
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 9:20 pm
|
|
|
Witam.
Czy warto to,czy warto tamto?.W oczch tylko przelicznik ,lepiej powiedziec tak czy inaczej ,co sie bardziej oplaca? .Jak beda patrzec na mnie inni ?
Wie Pan co?
Mam to gdzies warto ,czy nie byc poprawnym politycznie .Jestem Polakiem i bede bronil wszystkiego co Polskie.
Pozdrawiam |
_________________ Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka |
|
|
|
|
road49
Gaduła
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 10:32 pm
|
|
|
pstrag napisał/a: | Witam.
Czy warto to,czy warto tamto?.W oczch tylko przelicznik ,lepiej powiedziec tak czy inaczej ,co sie bardziej oplaca? .Jak beda patrzec na mnie inni ?
Wie Pan co?
Mam to gdzies warto ,czy nie byc poprawnym politycznie .Jestem Polakiem i bede bronil wszystkiego co Polskie.
Pozdrawiam |
to juz ktorys tam z kolei " incydent" , z Polakami jak do tej pory Holendrzy za wielkich klopotow nie maja ( czy jest klopotem gdy 2 napitych chlopaczkow wlazlo na dzwig w Amsterdamie ?), zazwyczaj ( i na szczescie)sa wszystko malenkie, szczeniackie sprawy ,bronilem Polakow przed wejsciem do Unii i nie zamierzam sie zniechecic paroma " politycznie poprawnymi" - przypomnialem sobie sprawe z przed kilku lat, gdy Pasterka nie odbyla sie na utrechckim Kanaleneiland (Marco Pololaan),bo miejscowi marokanczycy grozili zamachem, a policja holenderska wziela to na powaznie. |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 50 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:08 pm
|
|
|
Wlasnie polak to Polak i powinno sie go bronic bo wkoncu jest naszym rodakiem a takie tez prawo maja holendrzy. to chyba normalne. |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
road49
Gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 11:12 am
|
|
|
kmiecik74 napisał/a: | Wlasnie polak to Polak i powinno sie go bronic bo wkoncu jest naszym rodakiem a takie tez prawo maja holendrzy. to chyba normalne. |
jasne.Zwlaszcza gdy to przynosi profity.Przez dlugie lata bylem tlumaczem sadowym w holenderskim miescie L.,korzystali z moich uslug wylacznie polscy cyganie (teraz zwani Romami z blizej mi nie znanych powodow). |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 50 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 3:34 pm
|
|
|
Musze sie przyznac ze znam cyganow i powiem tak ze sa niesamowicie dobrymi ludzmi. mam kilku dobrych znajomych ktorzy nie raz mi pomogli w roznych dziwnych sytuacjach. Mialem okazje nawet byc na weselu cyganskim to bylo cudowne przezycie. tak ze osobiscie nie dam zlego slowa powiedziec na nich a ci co uwazaja ich za jakis podludzi lub innych sa ograniczeni umyslowo wedlog mnie. |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
road49
Gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 5:51 pm
|
|
|
kmiecik74 napisał/a: | Musze sie przyznac ze znam cyganow i powiem tak ze sa niesamowicie dobrymi ludzmi. mam kilku dobrych znajomych ktorzy nie raz mi pomogli w roznych dziwnych sytuacjach. Mialem okazje nawet byc na weselu cyganskim to bylo cudowne przezycie. tak ze osobiscie nie dam zlego slowa powiedziec na nich a ci co uwazaja ich za jakis podludzi lub innych sa ograniczeni umyslowo wedlog mnie. |
zachowaj Bog, nie mam nic przeciwko Cyganom,a po sadach ich ciagali z zasady za jakies drobne sprawy (kradziez sklepowa np), na rozprawy sie nie stawiali a mnie bylo sympatycznie, bo jako tlumacz sie oczywiscie stawialem i leciala mi kasa za nic... |
|
|
|
|
firmakrk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 9:46 pm
|
|
|
a ja to na ciawesow |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 6:12 pm
|
|
|
Wszyscy pisza ze Polacy to tylko pić i rozrabiac !! A ja jestem za tym :ile ludzi tyle charakterów !!!Czy polak czy holender czy marok Jak ma charakter rozrywkowy ? a jeszcze do tego nóż w kieszeni sie otworzy ? to juz nic go nie powstrzyma |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Sty 2009 Posty: 117 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 6:14 pm
|
|
|
aknairam zgadzam się z Tobą w zupełności. |
_________________ Catarzyna |
|
|
|
|
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 7:39 pm
|
|
|
Ojoj Czyzby ktos sie pomylil przeciez Holendrzy sie nie bija !!! |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 7:47 pm
|
|
|
mimo ze temat ma dwa lata Cytat: | Wysłany: Pią Lis 16, 2007 |
nadal jak widze budzi emocje....
ps. Oni sie nie bja.... oni bja innych ... |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Sty 2009 Posty: 117 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 8:04 pm
|
|
|
Moim zdaniem nie ma znaczenia czy Holender zawini czy Polak, Cygan, Turek, Francuz czy obywatel jakiegokolwiek innego kraju.
Chyba chodzi o egzekwowanie prawa, że jeśli ktoś popełnia wykroczenie czy przestępstwo to powinien ponieść karą adekwatną do popełnionego czynu. Ot co. |
_________________ Catarzyna |
|
|
|
|
|