Leczenie Zębów |
Autor |
Wiadomość |
Wosur
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2019 11:53 am Leczenie Zębów
|
|
|
Witam
Wiem, że już trochę było tych postów odnośnie leczenie, ale nic nie mogłem dobrać pod siebie. Dlatego mam do was pytanie, a w sumie kilka.
• Zbliża się koniec roku, chcę dobrać do ubezpieczenia pakiet Ząb 75% 500 €, ale nie do końca rozumiem jak to działa. Czy jeśli pójdę na wizytę i wydam powiedzmy 200e, to zwrócą mi 75% z tych 200e? czy muszę dozbierać do kwoty 500 i dopiero od tej kwoty zwracają pieniądze.
• Co jeśli leczenie wyjdzie 600e+ czy wtedy zwracają mi od 75% z 500 a tą stówę wykładam sam ?
• W jaki sposób uzyskam zwrot, muszę się z tego rozliczyć ? Dostaje się faktury i wysyła do ubezpieczalni ? Czy dentysta sam to załatwia.
• Ile się czeka na zwrot pieniędzy ?
Mniej więcej ja tak to rozumiem, ale nie jestem co do tego przekonany, nie mam się również kogo zapytać, dlatego szukam pomocy tutaj. Do leczenia mam sporo zębów, i większości będzie to lecznie kanałowe, odpada wyjazd i leczenie w Polsce mimo tańszego cennika, bo musiałbym poświęcić na to ze 2 miesiące, dlatego na spokojnie chcę podziałać tutaj. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2019 10:34 pm
|
|
|
Wosur napisał/a: | Ile się czeka na zwrot pieniędzy ? |
Ale jaki zwrot masz na mysli ?
Cytat: | Do leczenia mam sporo zębów, i większości będzie to lecznie kanałowe
|
Leczenie kanalowe jest drogie i jesli bedzie tych zebolkow wiecej niz jeden ,to raczej bedziesz doplacal za ich leczenie juz z wlasnej kieszeni .
75% 500 € to jest wyliczenie roczne i do tej kwoty pokrywa ci leczenie ubezpieczyciel
Cytat: | W jaki sposób uzyskam zwrot, muszę się z tego rozliczyć ? Dostaje się faktury i wysyła do ubezpieczalni ? Czy dentysta sam to załatwia. |
Roznie z tym jest w zaleznosci od ubezpieczalni i podpisanych kontraktow pomiedzy ubezpieczalnia - stomatolog... Jeden gabinet wysyla fakture do ciebie i sam ja zaplacisz a potem ubezpieczycieciel ci zwraca pieniadze.
Moja dziala na drodze stomatolog -ubezpieczalnia, mnie nic nie obchodzi
chyba ze rachunek za leczenie byl wyzszy ,wtedy ubezpieczalnia pokryla co musiala, a reszte musze zaplacic sama.
edit tak dla rozeznania
kanalowe leczenie zeba cena
Totaal € 410,68
https://www.allesoverhetg...aalbehandeling/ |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Śro Gru 11, 2019 10:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|