Direct Wonen |
Autor |
Wiadomość |
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:11 pm Direct Wonen
|
|
|
Czy ktos wynajmowal mieszkanie przez tego posrednika?. Na jakich zasadach dziala Direct Wonen ? |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:23 pm
|
|
|
nie zakładaj podwójnie tematu. napisałam Ci wiadomość prywatną |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:37 pm
|
|
|
podwojny temat powstal poniewaz mialam zaklocenia z netem. Wiem ze ze byl temat o wynajmie mieszkan przez maklerow ale wszystko ogolnikowo a ja zalozylam temat poniewaz interesuje mnie to konkretne posrednictwo i dlatego podpielam to pod temat - pogaduchy |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:57 pm
|
|
|
ok. |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 12:23 am
|
|
|
wiolka2 napisał/a: | podwojny temat powstal poniewaz mialam zaklocenia z netem. Wiem ze ze byl temat o wynajmie mieszkan przez maklerow ale wszystko ogolnikowo a ja zalozylam temat poniewaz interesuje mnie to konkretne posrednictwo i dlatego podpielam to pod temat - pogaduchy |
to ja sie podepne: oto fragment mojego cyrografu z directwonen z oplatami. mieszkanie (studio) bylo wynajete na okres 3 miesiecy tylko...
huur - €558,62 (zaokraglone do 600)
waarborgsom - €600
bemiddeling - €600
contract - €120
BTW - €136,80
mozna sobie dodac
to na dzien dobry im wieksze mieszkanie i wyzszy czynsz, tym wieksze koszty oczywiscie. nigdy wiecej |
_________________ Nell |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm
|
|
|
A jak jest z dochodem jezeli maz zarabia 1500 netto a mamy 3 dzieci ? Wiem ze koszty za 1 miesiac sa duze ale na razie nie mamy innego wyjscia . Czy maja jakies okreslone kryteria czy wystarczy kontrakt. Na poczatek wystarczy nam jakies male mieszkanie bo i tak zapiszemy sie do spoldzielni albo bedziemy szukac czegos innego. Co to jest BWT ? Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm ]
sory- BTW
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 1:02 pm ]
Teraz masz mieszkanie przez spoldzielnie mieszkaniowa czy przez posrednika ? sory ze pytam ale znalazlam Twoj post o oplatach za mieszkanie i wydaje mi sie ze czynsz jest bardzo przystepny w Twoim przypadku |
|
|
|
|
nelly
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 6:55 pm
|
|
|
wiolka2 napisał/a: | Co to jest BWT ? Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm ]
sory- BTW |
BTW to podatek. Omzetbelasting
co do reszty wyslalam ci notke. kontrakt na mieszkanie z direct wonen mi sie skonczyl z poczatkiem maja. wynajmowalam przez nich w lutym. |
_________________ Nell |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 9:14 pm
|
|
|
To normalne koszta.
Tak dzialaja biura. Borg jest zwracana kiedy kontrakt sie skonczy i mieszkanie jest w stanie takim jakim je dostales i placiles czynsz.
Nastpna oplata to wynagrodzenie dla biura ze znalezli ci mieszkanie. Zazwyczaj wynosi rownowartosc miesiecznego czynszu. I ty placisz podatek.
Koszt kontraktu 120 euro... Hmm, drogi papier maja !
Biura sprawdzaja mieszkanie, wlasciciela i masz gwarancje ze w trakcie trwania kontraktu mieszkanie jest twoje, a nie jak w wielu umowach ustnych pojawia sie skad inny wlasciciel i masz sie wyprowadzic w krotkim terminie.
Mam zamiar skorzystac z tego biura.
Do autora tematu: gdzie wynajmowales studio, w jakim miescie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 9:58 pm
|
|
|
witaj ! Ja zalozylam ten temat i nie wynajmowalam jeszcze mieszkania- dopiero probuje to zrobic a konkretnie w Oss. Pozdrawiam |
|
|
|
|
nelly
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:00 pm
|
|
|
MartaAmsterdam napisał/a: | Koszt kontraktu 120 euro... Hmm, drogi papier maja ! |
Oj tak Prawie jak ze zlota
MartaAmsterdam napisał/a: | Biura sprawdzaja mieszkanie, wlasciciela i masz gwarancje ze w trakcie trwania kontraktu mieszkanie jest twoje, a nie jak w wielu umowach ustnych pojawia sie skad inny wlasciciel i masz sie wyprowadzic w krotkim terminie. |
No wlasnie my jestesmy teraz w tej sytuacji, ze nas nasz kochany wlasicicielek oszukal i za zadne skarby nie chce nam udostepnic calego mieszkania (za ktore placimy), teraz raptem wyszedl problem z zameldowaniem nas (kombinuje jak moze) i udostepnil nam tylko 1 pokoj (nie wiekszy od szafy) Masakra |
_________________ Nell |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|