NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Direct Wonen
Autor Wiadomość
wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:11 pm   Direct Wonen

Czy ktos wynajmowal mieszkanie przez tego posrednika?. Na jakich zasadach dziala Direct Wonen ?

EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:23 pm   

nie zakładaj podwójnie tematu. :083: napisałam Ci wiadomość prywatną :039:

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:37 pm   

podwojny temat powstal poniewaz mialam zaklocenia z netem. Wiem ze ze byl temat o wynajmie mieszkan przez maklerow ale wszystko ogolnikowo a ja zalozylam temat poniewaz interesuje mnie to konkretne posrednictwo i dlatego podpielam to pod temat - pogaduchy

EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:57 pm   

ok. :083:

nelly 
Super gaduła
Pani Viking :)

Wysłany: Sob Maj 03, 2008 12:23 am   

wiolka2 napisał/a:
podwojny temat powstal poniewaz mialam zaklocenia z netem. Wiem ze ze byl temat o wynajmie mieszkan przez maklerow ale wszystko ogolnikowo a ja zalozylam temat poniewaz interesuje mnie to konkretne posrednictwo i dlatego podpielam to pod temat - pogaduchy

to ja sie podepne: oto fragment mojego cyrografu z directwonen z oplatami. mieszkanie (studio) bylo wynajete na okres 3 miesiecy tylko...

huur - €558,62 (zaokraglone do 600)
waarborgsom - €600
bemiddeling - €600
contract - €120
BTW - €136,80

mozna sobie dodac ;)

to na dzien dobry ;) im wieksze mieszkanie i wyzszy czynsz, tym wieksze koszty oczywiscie. nigdy wiecej ;)

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm   

A jak jest z dochodem jezeli maz zarabia 1500 netto a mamy 3 dzieci ? Wiem ze koszty za 1 miesiac sa duze ale na razie nie mamy innego wyjscia . Czy maja jakies okreslone kryteria czy wystarczy kontrakt. Na poczatek wystarczy nam jakies male mieszkanie bo i tak zapiszemy sie do spoldzielni albo bedziemy szukac czegos innego. Co to jest BWT ? Pozdrawiam :039:

[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm ]
sory- BTW

[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 1:02 pm ]
Teraz masz mieszkanie przez spoldzielnie mieszkaniowa czy przez posrednika ? sory ze pytam ale znalazlam Twoj post o oplatach za mieszkanie i wydaje mi sie ze czynsz jest bardzo przystepny w Twoim przypadku

nelly 
Super gaduła

Wysłany: Nie Maj 04, 2008 6:55 pm   

wiolka2 napisał/a:
Co to jest BWT ? Pozdrawiam :039:

[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 12:48 pm ]
sory- BTW

BTW to podatek. Omzetbelasting

co do reszty wyslalam ci notke. kontrakt na mieszkanie z direct wonen mi sie skonczyl z poczatkiem maja. wynajmowalam przez nich w lutym.

MartaAmsterdam 
Gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 9:14 pm   

To normalne koszta.

Tak dzialaja biura. Borg jest zwracana kiedy kontrakt sie skonczy i mieszkanie jest w stanie takim jakim je dostales i placiles czynsz.

Nastpna oplata to wynagrodzenie dla biura ze znalezli ci mieszkanie. Zazwyczaj wynosi rownowartosc miesiecznego czynszu. I ty placisz podatek.

Koszt kontraktu 120 euro... Hmm, drogi papier maja ! :037:

Biura sprawdzaja mieszkanie, wlasciciela i masz gwarancje ze w trakcie trwania kontraktu mieszkanie jest twoje, a nie jak w wielu umowach ustnych pojawia sie skad inny wlasciciel i masz sie wyprowadzic w krotkim terminie.

Mam zamiar skorzystac z tego biura.

Do autora tematu: gdzie wynajmowales studio, w jakim miescie?

Pozdrawiam

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 04, 2008 9:58 pm   

witaj ! Ja zalozylam ten temat i nie wynajmowalam jeszcze mieszkania- dopiero probuje to zrobic a konkretnie w Oss. Pozdrawiam :039:

nelly 
Super gaduła

Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:00 pm   

MartaAmsterdam napisał/a:
Koszt kontraktu 120 euro... Hmm, drogi papier maja ! :037:

Oj tak ;) Prawie jak ze zlota ;)

MartaAmsterdam napisał/a:
Biura sprawdzaja mieszkanie, wlasciciela i masz gwarancje ze w trakcie trwania kontraktu mieszkanie jest twoje, a nie jak w wielu umowach ustnych pojawia sie skad inny wlasciciel i masz sie wyprowadzic w krotkim terminie.

No wlasnie my jestesmy teraz w tej sytuacji, ze nas nasz kochany wlasicicielek oszukal i za zadne skarby nie chce nam udostepnic calego mieszkania (za ktore placimy), teraz raptem wyszedl problem z zameldowaniem nas (kombinuje jak moze) i udostepnil nam tylko 1 pokoj (nie wiekszy od szafy) ;) Masakra ;)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:32 pm   

wiolka2, co prawda zeszloroczne, ale nadal aktualne... prosze poczytaj sobie juz duzo wczesniej forumowicze zaczeli wypowiadac sie na temat ktory Cie interesuje moze znajdziesz w nim potrzebne informacje http://www.niedziela.nl/f...minacje+polakow http://www.niedziela.nl/f...ie+mieszkaniowe
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Maj 18, 2008 11:38 pm, w całości zmieniany 1 raz  

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 12:37 am   

Dzieki. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu