Zamknięty przez: ajax4ever Sob Maj 03, 2008 11:10 am |
Zdrada i oszustwo... |
Autor |
Wiadomość |
baba jaga
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 466 Skąd: Z klanu Nosferatu
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 5:41 pm
|
|
|
brzoza34 napisał/a: | witajcie, rozumiem postepowanie troche postepowanie Tessy, na pewno pisala powodowana zloscia, baba jaga tego nie rozumie. I szybko tego nie zrozumie bo pewnie nigdy nie byla w takiej sytuacji i oby szybko nie byla.
Ciekawa jestem czy rowniez myslalaby rozsadnie.
|
Baba Jaga rozumie...rozumie...to pare cytatow z jej postow,by ci ulatwic....
Cytat: | Tessa uwazam ze nie FER postapilas pisac o swoich sprawach i wytykac palcem osobe z nickiem Julcia.Mysle ze te sprawy typu malzonek,zona,kochanka zalatwia sie inaczej,DYSKRETNIEJ (prywatnie) a nie oczernianie na publicznym forum.
|
Cytat: | Nie wiem powtarzam jeszcze raz ...ale najechalas na osobe,nazwalas po imieniu,osadzasz ja,oczernilas.Po co? Ulzylo ci? Powtorze jescze raz robi sie to inaczej...to bardzo intymna sprawa.
|
Chyba wsio...
I podpisuje sie pod tym rekoma i nogami: Cytat: | Po prostu glownie chodzi o to,ze takie wiadomosci i zarzuty trudno zweryfikowac,zwlaszcza jak tylko jedna strona sie wypowiada. |
Cytat: | A ja uwazam, ze forum to nie miejsce na zalatwianie osobistych spraw, wypowiadanie sie na temat pojedynczych osob itp... od tego mamy priv. |
PZDR
[ Dodano: Pią Maj 02, 2008 5:45 pm ]
brzoza34 napisał/a: | baba jaga tego nie rozumie. I szybko tego nie zrozumie bo pewnie nigdy nie byla w takiej sytuacji i oby szybko nie byla.
Ciekawa jestem czy rowniez myslalaby rozsadnie.
|
A byla...byla....,wiedzialam co kumpelka przezywa z zarzutow do niej itp. rozumiem i dlatego uwazam ze nie FER osadzac kogos publicznie,takie sprawy zalatwia sie dyskretnie poniewaz sa bardzo intymne i nieprzyjemne.
Moneta ma dwie strony...nie tylko Julcie....
A trabic o tym wszem i wobec, na caly kraj i Holandie,moze swiat to naprawde na "wysokim poziomie"...
W niedziele spytam sie na mszy w kosciele co o tym sadza...a moze ksiadz na ambonie sie tez wypowie.
BRRRR..... wsio co mam do powiedzenia na ten temat.Zycze temu "trojkacikowi" dojscia do szybkiego porozumienia.
|
Ostatnio zmieniony przez baba jaga Pią Maj 02, 2008 5:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 7:50 pm
|
|
|
ktos jednak otworzyl ten temat i wiedzial co robi. Kazdy ma jakies problemy i jezeli podzielil sie tym z nami to powinnismy to docenic- nie ma nic gorszego niz duszenie czegos w sobie i moze dlatego ze Tessa nas nie zna bylo jej mniej wstyd. To Julia pierwsza napisala jak jej zle . Dlaczego wtedy nikt nie protestowal nie krytykowal ? . Dopiero jak Tessa sie odezwala to wielkie oburzenie. Cos tu nie tak. Niewazne czy maz Tessy ponosi wine za swoje zachowanie- wazne co przezywa Tessa a my co ? Swieta Inkwizycja ? Ja podziwiam ja za odwage bo sama nigdy bym nie napisala co zrobil moj maz. Nie mam na szczescie takich problemow ale kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem- chyba kazdy zna te slowa i niech wyciagnie wnioski czy mamy prawo poniewierac kims kto nam zaufal. To jest moje zdanie. Nie bede sie wiecej wypowiadac na ten temat i sama na pewno nie podziele sie na forum zadnym osobistym doswiadczeniem. Mam na szczescie kilka super dziewczyn z ktorymi pisze na priva i te osoby wiedza o kogo chodzi. Pozdrawiam je cieplo Ciebie Tesso rowniez |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
baba jaga

|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:04 pm
|
|
|
Cytat: | To Julia pierwsza napisala jak jej zle . Dlaczego wtedy nikt nie protestowal nie krytykowal ? . Dopiero jak Tessa sie odezwala to wielkie oburzenie. |
Juz ci odpowiadam WIOLKA jak ja to widze....
Bo Julcia otworzyla sobie ten watek poniewaz miala taka a nie inna sytuacje z malzonkiem...poczytaj....chciala sie wyzalic,co jej wisi na serduchu...byc moze otrzymac kika rad...badz poprostu wylac swoje zale na wirtualny papier....
Nie powiedziala z kim jej facet dal sie w balety,nie napisala nic zlego na ta osobe...a co najwazniejsze chyba w tym nie zwalila na nikogo winy...na nia(kochanke).
Jak to zrobilia Tessa nie bede pisac,napisalam co o tym sadze.
Mogla rowniez zalozyc watek i zrobic to samo jesli potrzebowala wsparcia.
Moje zdanie na ten temat.
I to wszystko co mam do powiedzenia. Nie moje piwo.
PZDR |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:25 pm Re: Zdrada i oszustwo...
|
|
|
Julia30 napisał/a: | :cry: Kochani, kiedy patrze przez moje wielkie okno to az lzy cisna mi sie do oczu i niewiem co mam poradzic na sytuacje w ktorej sie znalazlam...
Troszke o mnie, mam na imie Anet, mieszkam tu z moja kochana coreczka ktora ma 1,7 miesiecy. Ma na imie Julia, Jula to pogodna kochana dziewczynka,ktora przynosi mi najwieksza radosc mojego zycia..Mieszkam w nl prawie 16 lat....ale troszke ubolewam nad swoim zyciem.
Dokladnie chodzi o zdrady mojego faceta, niemoge sobie z tym poradzic, nie wiem co mam zrobic....Chce byc szczesliwa i kochac ale i chce byc kochana!!!! Czy to mozliwe [/b] | przypominam pierwszy post autorki .... nie bierzcie tez wszystkiego co pisza forumowicze tak do siebie..... i tak doslownie!!! przeciez to swiat wirtualnej rzeczywistosci i nikt z nas nie ma 100% pewnosci ze wszystko czym dziela sie tu z nami inni jest prawdziwe autentyczne itp ...co wcale nie znaczy ze neguje autentycznosc powyzszej wypowiedzi ...'' mleko sie juz rozlalo'' pozdrawiam |
|
|
|
|
elzunia
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:45 pm
|
|
|
Justine napisał/a: | A ja uwazam, ze forum to nie miejsce na zalatwianie osobistych spraw, wypowiadanie sie na temat pojedynczych osob itp... od tego mamy priv. |
Dokladnie... |
|
|
|
|
baba jaga

|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:27 pm Re: Zdrada i oszustwo...
|
|
|
Gochna H napisał/a: |
przeciez to swiat wirtualnej rzeczywistosci i nikt z nas nie ma 100% pewnosci ze wszystko czym dziela sie tu z nami inni jest prawdziwe autentyczne itp |
Zgadza sie ale....ale nie zapominajmy ze w wirtualnym swiecie tez nic nie mija bez echa, nawet cisza.....a byc bohaterem przez minute, godzine jest o wiele latwiej niz znosic trud codzienny w cichym heroizmie...
PZDR |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:36 pm
|
|
|
wiolka2 napisał/a: | ktos jednak otworzyl ten temat i wiedzial co robi. Kazdy ma jakies problemy i jezeli podzielil sie tym z nami to powinnismy to docenic- nie ma nic gorszego niz duszenie czegos w sobie i moze dlatego ze Tessa nas nie zna bylo jej mniej wstyd. To Julia pierwsza napisala jak jej zle . Dlaczego wtedy nikt nie protestowal nie krytykowal ? |
Zgadzam sie z Toba Wiolka.Julia weszla tu dla niektorych osob nie jako anonimowa osoba i oczernila na forum swojego faceta,ktory nie mogl sie wypowiedziec czy obronic.Ale wtedy nikt nie protestowal...a nagle atak na Tesse.... |
|
|
|
|
ohmin
Gaduła

Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:44 pm
|
|
|
Witch01 napisał/a: |
Zgadzam sie z Toba Wiolka.Julia weszla tu dla niektorych osob nie jako anonimowa osoba i oczernila na forum swojego faceta,ktory nie mogl sie wypowiedziec czy obronic.Ale wtedy nikt nie protestowal...a nagle atak na Tesse.... |
Poniekąd Post Julii to również oczernienie innego człowieka, z tego co wiem to Julie zna kila osób z forum, a pana X o którym pisała Julia, podejrzewam że również Temat nabrał niesamczego wyglądu, takie rzeczy powinny być załatwione w Realu, na zasadzie konfrontacji, bo tutaj można napisać wszystko, tak ze dziewczyny do dzieła, która pierwsza rzuci rękawice, bo z pisania nie ma nic. Pozdrawiam |
|
|
|
|
RobKAM
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:50 pm
|
|
|
Szkoda tylko,ze sama Julia nie skomentuje tego,potwierdzi czy zaprzeczy czy napisze mam was gdzies,bo wchodzac tutaj pare razy ostatnio,widzialam ze byla zalogowana. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
ohmin
Gaduła

Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:55 pm
|
|
|
Niech poprosi o zamknięcie, to chyba najlepsze rozwiązanie |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 9:56 pm
|
|
|
Witch01 napisał/a: | wiolka2 napisał/a: | ktos jednak otworzyl ten temat i wiedzial co robi. Kazdy ma jakies problemy i jezeli podzielil sie tym z nami to powinnismy to docenic- nie ma nic gorszego niz duszenie czegos w sobie i moze dlatego ze Tessa nas nie zna bylo jej mniej wstyd. To Julia pierwsza napisala jak jej zle . Dlaczego wtedy nikt nie protestowal nie krytykowal ? |
Julia napisala cos, co sklonilo wszystkich do dyskusji na temat zdrady, oszustw itp. Dyskusja byla na temat zdrady ogolnie, nikt nikogo raczej nie oczernial.
A teraz wytworzyla sie "awantura" na temat Julii, a raczej Anet...Proponuje zatem zalozyc osobny temat, ewentualnie napisac sobie na PW co o sobie myslicie nawzajem. Bo szczerze powiedziawszy, malo mnie interesuje kto kogo lubi na forum, kto z kim ma problemy itp, bo takie przestrzeganie: "...uwazajcie na ta bo ona to robi tak, a tamta to jeszcze gorzej..." wydaje mi sie nie na miejscu.
To przeciez jest FORUM, tu licza sie tematy i rozmowy, a jakie sa konotacje miedzy uzytkownikami, mam gleboko...
Pozdrawiam wszystkich |
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 10:14 pm
|
|
|
no chyba to nie do konca tak bo zdaje sie ze Julia nie napisala ogolnie na temat zdrady tylko podala swoja konkretna historie i posty byly pisane pod tym katem ale szczerze mowiac rozpetujac te burze powinna byla sie liczyc z konsekwencjami tego co napisala. Teraz sklocila uczestnikow forum a sama milczy i pewnie smieje sie z nas bo jakos nie reaguje czytajac wypowiedzi i nie placze jaka jest biedna- moze nie jest bez winy ? Uwazam ze narobila zamieszania na forum i swietnie sie bawi. Chyba trzeba zamknac temat choc nie ja o tym decyduje ale zaczyna zle sie dziac a bylo tak fajnie |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
baba jaga

|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 10:20 pm
|
|
|
wiolka2 napisał/a: | Teraz sklocila uczestnikow forum Uwazam ze narobila zamieszania na forum i swietnie sie bawi. Chyba trzeba zamknac temat choc nie ja o tym decyduje ale zaczyna zle sie dziac a bylo tak fajnie |
Aaa co sie dzieje? Kogo sklocila? Kto sie kloci?
Czy to ze kazdy z nas ma inne zdanie i pisze jaka ma na dany temat opinie to nazywa sie po polsku "klotnia"?
To jest forum dyskusyjne i kazdy wypowiada sie na temat jak chce.
Ja sie bynajmniej z nikim nie staram klocic, a ty Wiolka? A Wy reszta???
Cytat: | ale szczerze mowiac rozpetujac te burze powinna byla sie liczyc z konsekwencjami tego co napisala. |
Taaaak, uwazam ze powinnismy Julcie ukarac ze rozpetala tak "wielka burze".
PZDR dla wszystkich tyh co sie kloca i dla reszty tez. |
Ostatnio zmieniony przez baba jaga Pią Maj 02, 2008 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 10:36 pm
|
|
|
Justine napisał/a: |
Julia napisala cos, co sklonilo wszystkich do dyskusji na temat zdrady, oszustw itp. Dyskusja byla na temat zdrady ogolnie, nikt nikogo raczej nie oczernial.
A teraz wytworzyla sie "awantura" na temat Julii, a raczej Anet...Proponuje zatem zalozyc osobny temat, ewentualnie napisac sobie na PW co o sobie myslicie nawzajem.
|
Dyskusja nie byla na temat zdrady ogolnie,tylko jej faceta wiec to duza roznica.
Zgadzam sie z Baba Jaga,ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie wiec nie rozumiem jaki niby osobny temat mialabym zalozyc i do kogo na PW napisac? |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 10:56 pm
|
|
|
Witch01 napisał/a: |
Dyskusja nie byla na temat zdrady ogolnie,tylko jej faceta wiec to duza roznica.
Zgadzam sie z Baba Jaga,ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie wiec nie rozumiem jaki niby osobny temat mialabym zalozyc i do kogo na PW napisac? |
Cos mi sie wydaje, ze raczej nie dokladnie przesledzilas topic, temat owszem zaczal sie od wyznan Juli30, po czym przeszedl na temat zdrady, oszustw ogolnie. I to mialam na mysli piszac moj wczesniejszy post.
Nie podoba mi sie, ze ludzie zalatwiaja swoje prywatne sprawy na forum. To wszystko.
Pomysl droga Witch01, co by bylo, gdyby kazdy zaczal wyrazac na forum opinie na temat kazdego, oj wielu juz tu sie roznych ludzi sie przewinelo...
dobra, to juz totalny offtopic. |
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
Ostatnio zmieniony przez Justine Pią Maj 02, 2008 10:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|