NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ?
Autor Wiadomość
Justine 
Super gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 11:23 pm   "ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ?

linkus napisał/a:
Cytat:
studia powinny byc wybierane przede wszystkim z zainteresowan i pasji...

Podstawowa zasada:
Czlowiek chodzi do szkoly glownie po to zeby mogl zdobyc ZAWOD ktory mu w doroslym zyciu pozwoli ZARABIAC PIENIADZE na utrzymanie swoje i przyszlej rodziny.

Rozejrzyj sie dookola np.na tym forum , ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ? zainteresowaniami ? Podejrzewam ze 99% forumowiczow chetnie by zmienilo swoja prace na lepsza :) Jednak pracuja bo musza z czegos zyc !

Wiec : jak na studia to tylko takie po ktorych bedziesz mogla z tego zyc.
Jesli interesuje cie filozofia,sztuka lub inne banialuki to zrob sobie drugi kierunek na studiach , lub po skonczeniu studiow bedzie to twoje HOBBY , twoja pasja ! ale nie zawod !

W pracy pracownik musi wykonywac swoje zadanie profesjonalnie ! musi byc profesjonalista ! i za takie podejscie zarabia sie pieniadze.

Swoje pasje mozna realizowac w ramach hobby :035:

Tak wiec jak na przyszla studentke powinnas zaczac samodzielnie myslec a nie powtarzac gdzies napisane przez kogos banialuki w stylu :
Cytat:
studia powinny byc wybierane przede wszystkim z zainteresowan i pasji...

:039:

Jestem ciekawa jak reszta ustosunkuje sie do tej wypowiedzi...

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 11:26 pm   

Jego post to albo kolejna marna prowokacja (nie wiem, która już dzisiaj na forum...) albo mogę napisać tylko jedno: żal.

Jakby było tak jak napisał, to mieli byśmy samych studentów prawa i medycyny... :029:

PoeticJustice 
Poczatkujacy
Lukas aka Justice

Wysłany: Śro Maj 07, 2008 10:48 pm   

Hmm... wiec zaliczam sie do tego jednego procenta :033:

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Śro Maj 07, 2008 10:52 pm   

A można wiedzieć czym się zajmujesz? :)

AnnaW 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 7:23 am   

Ja tez lubie swoja prace, moze na dluzszy okres czasu troche nudna, ale poki co interesujaca :)

ulcia_h 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 7:59 am   

Mysle ze Ci ktorzy pasjonuja sie jakim tematem napewno beda dazyi do tego aby takie studia skonczyc bo studiowac cos co wogole Cie nie interesuje napewno nie daje satysfakcji, a wieksosc ktora nie ma pasji wybiera to co uwazaja za interesujace, zreszta nie kazdy jest ukierunkowany skonczywszy liceum i czesto wybierajac to co nas interesuje z czasem moze sie przerodzic w pasje lub chociaz w zawod ktory da satysfakcje.a jesli kierunek nie daje Ci perspektyw na to aby "zarabiac" zawsze mozna zostac na Uczelni:-) Lepiej skonczyc to co jest ciekawe niz zaczac np: ekonomie i po roku i tak zostac ze srednim.pozdrawiam. :039:

lumukanda 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 2:32 pm   

Odnosnie samego tematu dotyczacego pasji to ja jej ciagle szukam :038:

thomas 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 3:14 pm   

ja tez wykonuje prace zgodnie z zawodem i pasja ;)

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 3:55 pm   

Fajnie, że są jednak osoby, które wykonują swoją pracę z pasja, ale może pochwalicie się co takiego interesującego (dla Was a może i innych) robicie? :) Bo wydaję mi się, że miedzy innymi o tym w temacie chodzi.

Czy mylę się Justine? :029:

lanya 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 4:09 pm   

kiedy wybieralam sie na studia, wybralam sobie jako kierunek informatyke - stwierdzilam, ze mnie to interesuje i jest to zawod, w ktorym moglabym potem pracowac ;)
moja najblizsza rodzinka zaakceptowala moj wybor bez zadnych oporow, natomiast mialam ciekawa dyskusje z moja ciotka - no bo jak to, dlaczego wybieram taki kiepski kierunek, przeciez potem nie ma z tego pieniedzy, powinnam isc na prawo, bo tam bede dobrze zarabiac :D
No coz, nie poszlam za rada ciotki, skonczylam studia, pracuje w Holandii zgodnie z zawodem i jestem z tego bardzo zadowolona :D - robie to co lubie, wiec codzienne wstawanie do pracy nie stanowi dla mnie zadnego problemu ;)

thomas 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 5:47 pm   

nie widzialem za wiele kobiet informatykow ;) )

Ja pracuje jako programista, praca dosc ciekawa i pasjonujaca ;) oczywiscie jesli ktos lubi siedziec przed monitorem 13h / 24 ;) Praca staje sie pomalu przeklenstwem, ciagle sleczenie w roznych dokumentacjach, ciagle doszkalanie sie, walka z czasem bo zawsze wszystko mus byc gotowe na wczoraj ;) eh :)

ikke 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 6:03 pm   

ja tez lubie swoja prace, uwielbiam pracowac z ludzmi, czerpie z tego pozytywna energie, a co do pasji to mam ich wiele, a moja praca jest jedna z nich ( jeszcze asystentka dentysty, w przyszlosci moze dentystka ;] )

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 6:31 pm   

No takie posty to aż miło się czyta :P . Czyli osoba, która tak rzucała błotem i wspominała o tym 1%...myliła się ;) .

Ja na razie nie mogę powiedzieć, że moja praca jest to czym chciałbym w przyszłości robić. Obecnie pracuje w firmie, która zajmuje się przygotowywaniem imprez (podia,sceny,światło itp...) oraz różnych pomocą w organizacji różnych masowych festynów/imprez czyli organizacja ruchu drogowego w mieście kiedy są takie imprezy i inne funkcje dotyczące 'crew'. Na pewno nie jest to zła praca, można poznać wiele ciekawych osób, dużo się nauczyć... lecz nie jest to coś co chciałbym robić całe życie :) .

linkus 
Poczatkujacy
linkus

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 8:22 pm   

Cytat:
Czyli osoba, która tak rzucała błotem i wspominała o tym 1%...myliła się ;)

haha wiekszosc Polakow ktorzy pracuja w NL nie ma dostepu do neta i nie przesiaduje przed kompem bo nie ma na to czasu.Musza ciazko zap.....zeby zarobic na zycie. - taka jest prawda.

Chyba nie sadzicie ze ktos kto pracuje teraz na szparagach 12 godz. dziennie ma czas zeby siedziec tu na forum i czytac wasze posty?
Wiekszosc Polakow w NL mieszka w domach wynajetych przez biura posrednictwa pracy , a one niestety nie oferuja pokoi z internetem :119:
Jedynie takie osoby zagladaja tu w weekend zeby napisac ogloszenie typu: SZUKAM PRACY ; SZUKAM TRANSPORTU ;POKOJU itp. i reszta postow ich nie interesuje.

Z tego co zdazylem sie tu na forum zorientowac to nawiecej na forum udzielaja sie Panie ktore maja mezow Holendrow , czyli siedza w domu i sie nudza , studenci i oczywiscie osoby mieszkajace tu juz na stale.

Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy w Holandii!
Podejrzewam ze takiej pracy jaka tutaj mam to nawet bym w Polsce nie dostal!
Holendrzy sa mili , uprzejmi, praca z nimi to sama przyjemnosc i na koniec powiem ze jeszcze nie spotkalem Polaka w Holandii ktory by mial lepsza prace odemnie.
Zdecydowanie tez zaliczam sie do tego 1 procenta!
Jednak jestem realista i wiem ze wiekszosc Polakow ma przekichane w Holandii ! :039:

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 8:33 pm   

linkus napisał/a:

Jednak jestem realista i wiem ze wiekszosc Polakow ma przekichane w Holandii ! :039:

Uhm, to jest raczej nie do podważenia... :083:

Odpowiedz do tematu