| "ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ? | 

| Autor | Wiadomość | 

| Justine   Super gaduła

Pomogła: 3 razy

| 

|  Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:23 pm   "ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ? |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | linkus napisał/a: |  	  |  	  | Cytat: |  	  | studia powinny byc wybierane przede wszystkim z zainteresowan i pasji... | 

Podstawowa zasada:
 Czlowiek chodzi do szkoly glownie po to zeby mogl zdobyc ZAWOD ktory mu w doroslym zyciu pozwoli ZARABIAC PIENIADZE na utrzymanie swoje i przyszlej rodziny.

Rozejrzyj sie dookola np.na tym forum , ile osob wykonuje swoja prace zgodnie ze swoja pasja ? zainteresowaniami ? Podejrzewam ze 99% forumowiczow chetnie by zmienilo swoja prace na lepsza
  Jednak pracuja bo musza z czegos zyc ! 
 Wiec : jak na studia to tylko takie po ktorych bedziesz mogla z tego zyc.
 Jesli interesuje cie filozofia,sztuka lub inne banialuki to zrob sobie drugi kierunek na studiach , lub po skonczeniu studiow bedzie to twoje HOBBY , twoja pasja ! ale nie zawod !

W pracy pracownik musi wykonywac swoje zadanie profesjonalnie ! musi byc profesjonalista ! i za takie podejscie zarabia sie pieniadze.

Swoje pasje mozna realizowac w ramach hobby

Tak wiec jak na przyszla studentke powinnas zaczac samodzielnie myslec a nie powtarzac gdzies napisane przez kogos banialuki w stylu :

| Cytat: |  	  | studia powinny byc wybierane przede wszystkim z zainteresowan i pasji... | 

| 

Jestem ciekawa jak reszta ustosunkuje sie do tej wypowiedzi...
 |  
				| _________________ Work like you don't need the money,
 Love like you've never been hurt,
 And dance like no one's watching.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| ajax4ever   PRZYJACIEL FORUM

| 

|  Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:26 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Jego post to albo kolejna marna prowokacja (nie wiem, która już dzisiaj na forum...) albo mogę napisać tylko jedno: żal. 
 Jakby było tak jak napisał, to mieli byśmy samych studentów prawa i medycyny...
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| PoeticJustice   Poczatkujacy
 Lukas aka Justice

| 

|  Wysłany: Śro Maj 07, 2008 9:48 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Hmm... wiec zaliczam sie do tego jednego procenta   |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Śro Maj 07, 2008 9:52 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | A można wiedzieć czym się zajmujesz?   |  | 

|   |  | 

|   | 

| AnnaW   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 6:23 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja tez lubie swoja prace, moze na dluzszy okres czasu troche nudna, ale poki co interesujaca   |  | 

|   |  | 

|   | 

| ulcia_h   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 6:59 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Mysle ze Ci ktorzy pasjonuja sie jakim tematem napewno beda dazyi do tego aby takie studia skonczyc bo studiowac cos co wogole Cie nie interesuje napewno nie daje satysfakcji, a wieksosc ktora nie ma pasji wybiera to co uwazaja za interesujace, zreszta nie kazdy jest ukierunkowany skonczywszy liceum i czesto wybierajac to co nas interesuje z czasem moze sie przerodzic w pasje lub chociaz w zawod ktory da satysfakcje.a jesli kierunek nie daje Ci perspektyw na to aby "zarabiac" zawsze mozna zostac na Uczelni:-) Lepiej skonczyc to co jest ciekawe niz zaczac np: ekonomie i po roku i tak zostac ze srednim.pozdrawiam.   |  | 

|   |  | 

|   | 

| lumukanda   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 1:32 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Odnosnie samego tematu dotyczacego pasji to ja jej ciagle szukam   |  
				| _________________ Wstrzymaj oddech, zamknij oczy, uwolnij słowa...
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| thomas   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 2:14 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ja tez wykonuje prace zgodnie z zawodem i pasja   |  
				| _________________ Najwieksze slabosci czlowieka:
 watpliwosc i poczucie nizszosci.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 2:55 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Fajnie, że są jednak osoby, które wykonują swoją pracę z pasja, ale może pochwalicie się co takiego interesującego (dla Was a może i innych) robicie?  Bo wydaję mi się, że miedzy innymi o tym w temacie chodzi. 
 Czy mylę się Justine?
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| lanya   Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 3:09 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | kiedy wybieralam sie na studia, wybralam sobie jako kierunek informatyke - stwierdzilam, ze mnie to interesuje i jest to zawod, w ktorym moglabym potem pracowac   moja najblizsza rodzinka zaakceptowala moj wybor bez zadnych oporow, natomiast mialam ciekawa dyskusje z moja ciotka - no bo jak to, dlaczego wybieram taki kiepski kierunek, przeciez potem nie ma z tego pieniedzy, powinnam isc na prawo, bo tam bede dobrze zarabiac
   No coz, nie poszlam za rada ciotki, skonczylam studia, pracuje w Holandii zgodnie z zawodem i jestem z tego bardzo zadowolona
  - robie to co lubie, wiec codzienne wstawanie do pracy nie stanowi dla mnie zadnego problemu   |  
				| _________________ Nie uderzenie mlota, lecz taniec wody czyni zwir tak pieknie okraglym
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| thomas   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 4:47 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | nie widzialem za wiele kobiet informatykow  ) 
 Ja pracuje jako programista, praca dosc ciekawa i pasjonujaca
  oczywiscie jesli ktos lubi siedziec przed monitorem 13h / 24  Praca staje sie pomalu przeklenstwem, ciagle sleczenie w roznych dokumentacjach, ciagle doszkalanie sie, walka z czasem bo zawsze wszystko mus byc gotowe na wczoraj  eh   |  
				| _________________ Najwieksze slabosci czlowieka:
 watpliwosc i poczucie nizszosci.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| ikke   Gaduła

Pomogła: 3 razy

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 5:03 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ja tez lubie swoja prace, uwielbiam pracowac z ludzmi, czerpie z tego pozytywna energie,  a co do pasji to mam ich wiele, a moja praca jest jedna  z nich ( jeszcze asystentka dentysty, w przyszlosci moze dentystka ;]  ) |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 5:31 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | No takie posty to aż miło się czyta  . Czyli osoba, która tak rzucała błotem i wspominała o tym 1%...myliła się  . 
 Ja na razie nie mogę powiedzieć, że moja praca jest to czym chciałbym w przyszłości robić. Obecnie pracuje w firmie, która zajmuje się przygotowywaniem imprez (podia,sceny,światło itp...) oraz różnych pomocą w organizacji różnych masowych festynów/imprez czyli organizacja ruchu drogowego w mieście kiedy są takie imprezy i inne funkcje dotyczące 'crew'. Na pewno nie jest to zła praca, można poznać wiele ciekawych osób, dużo się nauczyć... lecz nie jest to coś co chciałbym robić całe życie
  . |  | 

|   |  | 

|   | 

| linkus   Poczatkujacy
 linkus

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 7:22 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | Czyli osoba, która tak rzucała błotem i wspominała o tym 1%...myliła się   | 

haha wiekszosc Polakow ktorzy pracuja w NL nie ma dostepu do neta i nie przesiaduje przed kompem bo nie ma na to czasu.Musza ciazko zap.....zeby zarobic na zycie. - taka jest prawda.

Chyba nie sadzicie ze ktos kto pracuje teraz na szparagach 12 godz. dziennie ma czas zeby siedziec tu na forum i czytac wasze posty?
 Wiekszosc Polakow w NL mieszka w domach wynajetych przez biura posrednictwa pracy , a one niestety nie oferuja pokoi z internetem
   Jedynie takie osoby zagladaja tu w weekend zeby napisac ogloszenie typu: SZUKAM PRACY ; SZUKAM TRANSPORTU ;POKOJU itp. i reszta postow ich nie interesuje.

Z tego co zdazylem sie tu na forum zorientowac to nawiecej na forum udzielaja sie Panie ktore maja mezow Holendrow , czyli siedza w domu i sie nudza , studenci i oczywiscie osoby mieszkajace tu juz na stale.

Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy w Holandii!
 Podejrzewam ze takiej pracy jaka tutaj mam to nawet bym w Polsce nie dostal!
 Holendrzy sa mili , uprzejmi, praca z nimi to sama przyjemnosc i na koniec powiem ze jeszcze nie spotkalem Polaka w Holandii ktory by mial lepsza prace odemnie.
 Zdecydowanie tez zaliczam sie do tego 1 procenta!
 Jednak jestem realista i wiem ze wiekszosc Polakow ma przekichane w Holandii !
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| 

|  Wysłany: Czw Maj 08, 2008 7:33 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | linkus napisał/a: |  	  | Jednak jestem realista i wiem ze wiekszosc Polakow ma przekichane w Holandii !
   | 

Uhm, to jest raczej nie do podważenia...
   |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |