Pytanie o koniec roku szkolnego |
Autor |
Wiadomość |
gosia1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:47 am Pytanie o koniec roku szkolnego
|
|
|
mam pytanie : czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ? jakie sa zwyczaje? |
Ostatnio zmieniony przez gosia1 Wto Cze 24, 2008 8:48 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:08 am
|
|
|
Nigdy sie nie spotkalam z tym,zeby dzieci nosily kwiaty na koniec roku szkolnego.Na zakonczenie 8 mej klasy skladaly sie po kilka euro na jakis prezent dla nauczycieli.Dodam,ze 2 moich dzieci chodzily tu do szkoly od 4 lat i juz pokonczyly podstawowki. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:24 am
|
|
|
U mojego syna nosza,nie wszystkie ale wiekszosc daje nauczycielce kwiaty.To chyba zalezy od szkoly.Jak miala urodziny to nawet jakies szale i perfumy niektore dzieci kupowaly mimo iz byla skladka na kwiaty. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:07 pm
|
|
|
gosia1, Cytat: | czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ? | Nigdy nie widzialam jednego...ba.... jakiegokolwiek kfffiatka na zakonczenie roku ani w basis...ani w zadnej innej szkole.... ale byc moze tam gdzie mieszkasz obdarowuja nauczycieli kwiatami....musisz to chyba sama ''wyczaic'' pozdrawiam ps.jak dziecko pojdzie bez ....to tez nic sie nie stanie. |
|
|
|
|
gosia1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:57 pm
|
|
|
no wiec dzisiaj podpytalam mamy , i powiedzialy ze zazwyczaj kazdy przynosi jakis drobiazg, moze byc kwiatek , albo samodzielnie zrobiona przez diecko kartka z zyczeniami milych wakacji,
wiec mamy caly jutrzejszy dzien na przygotowanie czegos sympatycznego |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2008 9:15 pm
|
|
|
ja co roku obdarowywuje pania slonecznikiem, pani sie zmienia co rok rzecz jasna i zycze slonecznych wakacji malgosia |
|
|
|
|
|