| Pytanie o koniec roku szkolnego | 

| Autor | Wiadomość | 

| gosia1 Poczatkujacy

| 

|    Wysłany: Wto Cze 24, 2008 7:47 am   Pytanie o koniec roku szkolnego |   
 |  
               | 
 |  
               | mam pytanie : czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ? jakie sa zwyczaje? |  
				| Ostatnio zmieniony przez gosia1 Wto Cze 24, 2008 7:48 am, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| Witch01   Mega gaduła
 Witch

Pomogła: 57 razy

| 

|  Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:08 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Nigdy sie nie spotkalam z tym,zeby dzieci nosily kwiaty na koniec roku szkolnego.Na zakonczenie 8 mej klasy  skladaly sie po kilka euro na jakis prezent dla nauczycieli.Dodam,ze 2 moich dzieci chodzily tu do szkoly od 4 lat i juz pokonczyly podstawowki. |  | 

|   |  | 

|   | 

| RobKAM   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy

| 

|  Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:24 am |   
 |  
               | 
 |  
               | U mojego syna nosza,nie wszystkie ale wiekszosc daje nauczycielce kwiaty.To chyba zalezy od szkoly.Jak miala urodziny to nawet jakies szale i perfumy niektore dzieci kupowaly mimo iz byla skladka na kwiaty. |  
				| _________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze...
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

| 

|  Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:07 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | gosia1, Nigdy nie widzialam  jednego...ba.... jakiegokolwiek  kfffiatka 	  | Cytat: |  	  | czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ? | 
  na zakonczenie roku ani w basis...ani w zadnej innej szkole....  ale byc moze tam gdzie mieszkasz obdarowuja nauczycieli kwiatami....musisz to chyba sama ''wyczaic''  pozdrawiam  ps.jak dziecko pojdzie bez ....to tez nic sie nie stanie. |  | 

|   |  | 

|   | 

| gosia1 Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:57 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | no wiec dzisiaj podpytalam mamy ,  i powiedzialy ze zazwyczaj kazdy przynosi jakis drobiazg, moze byc kwiatek , albo samodzielnie zrobiona przez diecko kartka z zyczeniami milych wakacji, wiec mamy caly jutrzejszy dzien na przygotowanie czegos sympatycznego
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| malgosia Super gaduła

| 

|  Wysłany: Śro Cze 25, 2008 8:15 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ja co roku obdarowywuje pania slonecznikiem, pani sie zmienia co rok rzecz jasna i zycze slonecznych wakacji  malgosia |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |