uszkodzenie auta firmowego |
Autor |
Wiadomość |
mario79
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 1 Skąd: Bergen op zoom
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 9:08 pm uszkodzenie auta firmowego
|
|
|
Witam czy firma zatrudniajac moze obciazyc kosztami za uszkodzenie auta,czy auta z wypozyczalni nie sa objete ubezpieczeniem |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 9:41 pm Re: uszkodzenie auta firmowego
|
|
|
mario79 napisał/a: | Witam czy firma zatrudniajac moze obciazyc kosztami za uszkodzenie auta |
moze jesli uszkodzenie z winy pracownika. Moj kolega z pracy ostanio musial placic ze swojej kieszeni €3000 za zatarcie silnika w Accordzie
mario79 napisał/a: | czy auta z wypozyczalni nie sa objete ubezpieczeniem |
to pewno zalezy od wypozyzcalni. |
|
|
|
|
hanka1234
Poczatkujacy hania

|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:34 pm Re: uszkodzenie auta firmowego
|
|
|
moze jesli uszkodzenie z winy pracownika. Moj kolega z pracy ostanio musial placic ze swojej kieszeni €3000 za zatarcie silnika w Accordzie
A jak twojemu koledze udowodnili, że to on zatarł ten silnik? Przecież silnik mógł paść (na pewno benzyna). |
_________________ Cała Polska w cieniu Śląska!!! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:43 pm Re: uszkodzenie auta firmowego
|
|
|
hanka1234 napisał/a: | A jak twojemu koledze udowodnili, że to on zatarł ten silnik? Przecież silnik mógł paść (na pewno benzyna). |
byl to diesel i sam sie przypadkiem przyznal... bo sie zapytali czy cos zrobil z olejem to powiedzial ze dolewal i sie okazalo ze korka zapomnial zakrecic i powoli powoli olej wcielo |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 1:55 am
|
|
|
w Holandii ,jak masz samochod firmowy ,nic Cie nie obchodzi ,nie musisz nic placic ,moj maz mial 20 lat auto firmowe ,nic go nie obchodzilo ,nawet jak mial gume ,to dzwonil i wymienili kolo |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 9:41 am
|
|
|
Mylisz assistance z uszkodzeniem samochodu przez uzytkownika. Jak sobie wykupisz ANWB to masz tak samo - zalpiesz gume dzwonisz przyjezdzaja robia, spali ci sie zarowka dzwonisz przyjezdzaja, padnie akumualtor - dzwonisz przyjezdzaja.
Chyba ze uszkodzisz auto ze swojej winy - typu nie zakrecenei korka wlewu oleju (jak moj kolega holender) czy rozbicie auta. Jak rozbijesz to pierwsza szkoda w roku kalendarzowym kolo €250 druga €500 trzecia €750.
Drugiemu koledze (tez holender) w Mazdzie 6 rozszczelnilo sie turbo i auto spalilo olej silnikowy. Kolega nie placi nic bo to awaria nie z jego winy.
Kolezanka wjechala autem w slupek - straty polamany zderzak i musiala zaplacic ze swoich €250 (tzn firma sciagnela jej to z pensji) |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Sob Cze 28, 2008 9:43 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mario79
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 1 Skąd: Bergen op zoom
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 7:56 pm
|
|
|
no ja własnie obtarlem bok auta o słupek uszkodzilem próg i dwoje drzwi ale najpierw chyba trzeba to wycenić bo ja sie nie orientuje a poza tym nic nie podpisywałem ze pokrywam koszty przeciez to nie specjalnie |
Ostatnio zmieniony przez mario79 Nie Cze 29, 2008 7:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adam1966
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 10:53 pm
|
|
|
jaki silnik jakie zatarcie silnika za nic nie placcie t
jest wyludzenie pieniedzy a moze za zuzycie opon
tez ktosc placil |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:24 pm
|
|
|
adam1966 napisał/a: | jaki silnik jakie zatarcie silnika za nic nie placciel |
u kolegi ktory placil:
Honda Accord i-CDTI - nie zakrecil korka wlewu oleju i sie od tego przyznal (jakby sie nei przyznal to by firma placila), kolega jest Holendrem i w zasadzie od niedawna moim szefem
Mazda 6 - rozszczelnone turbo firma placi bo nie zalezne od uzytkownika
Peugeot 207 - rozwalony zderzak o slupek - 250e do zaplaty firmie leasingowej
Dwa pierwsze auta zatarte w pewnej duzej firmie oferujacej tripple play, 207 w znanej konsultingowej. NIE byly to agencje pracy czy inne tego typu wynalazki, tylko firmy zatrudniajace >20ooo pracownikow |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Lip 08, 2008 11:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
imprezes
Poczatkujacy Fryzjer w twoim domu
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 11:11 pm Uszkodzone auto firmowe
|
|
|
Witam mam takie pytanie niedwno uszkodzono mi przód firmowego auta na parkingu w Amsterdamie. W agencji powiedziano mi że muszę ponieść ryzyko własne poniewarz nie złapałem sprawcy i wynosi ono 550 euro. Czy jest to słuszne i czy kwota jaką mi powiedziano nie jest za wysoka z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 4:31 pm
|
|
|
Mój chłopak jak miał do dyspozycji auto służbowe to musiał pokrywać koszty napraw, które wynikły się z jego winy. Podpisywał przy zatrudnianiu się oświadczenie o odpowiedzialności. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 9:01 am
|
|
|
TEz mam przyjemnosc jezdzic autem sluzbowym. U mnie to wygada tak ze jezeli naprawa jest ponizej 200-300 Euro to ja musze to pokryc, jezeli powyzej to firma. Jest to rodzaj jakiego ubezpieczenia.Poszukam i dopisze. |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Śro Sie 20, 2008 7:39 pm
|
|
|
Imprezes.Jezeli chodzi o uszkodzenie auta firmowego jezeli nie podpisywales odpowiedzialnosci nie powinienes pokrywac zadnych kosztow auto jest ubezpieczone od takich zdazen tez.Wiem bo moj maz jezdzi duzym autem.podam stronke moze sie przyda www.waarborgfonds.nl . |
|
|
|
|
|