kurs nurkowania kurs zeglugi ... |
Autor |
Wiadomość |
ejszi
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 35 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:35 pm kurs nurkowania kurs zeglugi ...
|
|
|
cze chcialabym sie zapisac na kurs nurkowania .... czy ktos cos wie gdzie jest to mozliwe, jakis szkoly polecacie.... mieszkam w Dordrechcie ..... lub jestem zainteresowana kursem zeglowania ... jak cos wiecie piszcie dzieki Ania |
_________________ ejszi |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 2:56 pm
|
|
|
Wrzuc w google "duiken cursus". Niestety nie korzystalem z zadnego kursu nurkowania. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 3:29 pm
|
|
|
http://maps.google.pl/map...1&view=map&cd=1
Kurs OWD robilem w Egipcie i polecam nurkowanie - super bylo. |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Wrz 09, 2008 3:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tereza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:29 pm
|
|
|
powiem tak - zależy chyba na ile poważnie bierzesz nurkowanie
nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę
Ale osobiście uważam ze nauka w takich warunkach uczy więcej dyscypliny i odpowiedzialności. Tu bycie na 10 metrach jest przeżyciem - w Egipcie 3, 10 czy 15 nie ma znaczenia. Widziałam ludzi bez najmniejszego respektu do głębokości - bo jasno, cudowna widoczność etc. Ale rzecz jasna nie można generalizować.
Wejdź do pierwszego lepszego sklepu nurkowego - i spytaj o kursy. Przypuszczam że wszystkie oferują tak samo dobry sprzęt. |
|
|
|
|
ejszi
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 35 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 3:53 pm cze
|
|
|
no dzieki wszystkim za rady ... napewno sprawdze i zobacze jak to wyglada. Uwilbiam wode, ale jeszcze nigdy nienurkowalam a chcialabym sprobowac, a co dalej to zobacze pozdrowka |
_________________ ejszi |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 7:00 pm
|
|
|
Tereza napisał/a: | nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę |
Powiedz mi, nurkowalas z jakims klubem nurkowym czy z bazy? I jak z partnerem do nurkownia? Ciezko znalesc? |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 7:05 pm
|
|
|
ze tak sie wepne, u mnie w Lelys jest jakis klub i nawet kolega POlak tez tam nurkuje. Jezdza gdzies na jakies nurkowania nad jeziora. |
|
|
|
|
Tereza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 8:21 pm
|
|
|
ja nurkowałam z klubem z Haarlemu- onderwaterwereld
http://www.onderwaterwereld.com/
dokładnie tak jak powiedziałam- weszłam do sklepu nurkowego i spytałam sie się czy organizują nurkowania w weekendy. Umówiłam się na jaką tam sobotę - przyjedża grupa - i ustala się pary. Więc nurkowałam z paroma osobami - które akurta też nie miały partnera. Co było dla mnie najbardzie zaskakujące to ze tu nurkuja na - ja mówię - smyczy. Linka którą zakładacie sobie z partnerem na rekę - i tak się pływa. Liki są krótsze i dłuższe - moi partnerzy zawsze mieli krótsze Ale można się przyzyczaić. |
|
|
|
|
|