NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kurs nurkowania kurs zeglugi ...
Autor Wiadomość
ejszi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:35 pm   kurs nurkowania kurs zeglugi ...

cze chcialabym sie zapisac na kurs nurkowania .... czy ktos cos wie gdzie jest to mozliwe, jakis szkoly polecacie.... mieszkam w Dordrechcie ..... lub jestem zainteresowana kursem zeglowania ... jak cos wiecie piszcie dzieki Ania

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 2:56 pm   

Wrzuc w google "duiken cursus". Niestety nie korzystalem z zadnego kursu nurkowania.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 3:29 pm   

http://maps.google.pl/map...1&view=map&cd=1
Kurs OWD robilem w Egipcie i polecam nurkowanie - super bylo.
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Wrz 09, 2008 3:30 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tereza 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:29 pm   

powiem tak - zależy chyba na ile poważnie bierzesz nurkowanie

nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę ;-)

Ale osobiście uważam ze nauka w takich warunkach uczy więcej dyscypliny i odpowiedzialności. Tu bycie na 10 metrach jest przeżyciem - w Egipcie 3, 10 czy 15 nie ma znaczenia. Widziałam ludzi bez najmniejszego respektu do głębokości - bo jasno, cudowna widoczność etc. Ale rzecz jasna nie można generalizować.

Wejdź do pierwszego lepszego sklepu nurkowego - i spytaj o kursy. Przypuszczam że wszystkie oferują tak samo dobry sprzęt.

ejszi 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 3:53 pm   cze

no dzieki wszystkim za rady ... napewno sprawdze i zobacze jak to wyglada. Uwilbiam wode, ale jeszcze nigdy nienurkowalam a chcialabym sprobowac, a co dalej to zobacze :) pozdrowka

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 7:00 pm   

Tereza napisał/a:
nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę ;-)

Powiedz mi, nurkowalas z jakims klubem nurkowym czy z bazy? I jak z partnerem do nurkownia? Ciezko znalesc?

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 7:05 pm   

ze tak sie wepne, u mnie w Lelys jest jakis klub i nawet kolega POlak tez tam nurkuje. Jezdza gdzies na jakies nurkowania nad jeziora.

Tereza 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 8:21 pm   

ja nurkowałam z klubem z Haarlemu- onderwaterwereld

http://www.onderwaterwereld.com/

dokładnie tak jak powiedziałam- weszłam do sklepu nurkowego i spytałam sie się czy organizują nurkowania w weekendy. Umówiłam się na jaką tam sobotę - przyjedża grupa - i ustala się pary. Więc nurkowałam z paroma osobami - które akurta też nie miały partnera. Co było dla mnie najbardzie zaskakujące to ze tu nurkuja na - ja mówię - smyczy. Linka którą zakładacie sobie z partnerem na rekę - i tak się pływa. Liki są krótsze i dłuższe - moi partnerzy zawsze mieli krótsze :-( Ale można się przyzyczaić.

Odpowiedz do tematu