| kurs nurkowania kurs zeglugi ... | 

| Autor | Wiadomość | 

| ejszi   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 3:35 pm   kurs nurkowania kurs zeglugi ... |   
 |  
               | 
 |  
               | cze chcialabym sie zapisac na kurs nurkowania .... czy ktos cos wie gdzie jest to mozliwe, jakis szkoly polecacie.... mieszkam w Dordrechcie ..... lub jestem zainteresowana kursem zeglowania ... jak cos wiecie piszcie dzieki Ania |  
				| _________________ ejszi
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Reed   Gaduła
 Szuflandia

| 

|  Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 1:56 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Wrzuc w google "duiken cursus". Niestety nie korzystalem z zadnego kursu nurkowania. |  | 

|   |  | 

|   | 

| m4rcin   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 2:29 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | http://maps.google.pl/map...1&view=map&cd=1 Kurs OWD robilem w Egipcie i polecam nurkowanie - super bylo.
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Wrz 09, 2008 2:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| Tereza   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:29 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | powiem tak - zależy chyba na ile poważnie bierzesz nurkowanie 
 nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę

Ale osobiście uważam ze nauka w takich warunkach uczy więcej dyscypliny i odpowiedzialności. Tu bycie na 10 metrach jest przeżyciem - w Egipcie 3, 10 czy 15 nie ma znaczenia. Widziałam ludzi bez najmniejszego respektu do głębokości - bo jasno, cudowna widoczność etc.  Ale rzecz jasna nie można generalizować.

Wejdź do pierwszego lepszego sklepu nurkowego - i spytaj o kursy. Przypuszczam że wszystkie oferują tak samo dobry sprzęt.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| ejszi   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 2:53 pm   cze |   
 |  
               | 
 |  
               | no dzieki wszystkim za rady ... napewno sprawdze i zobacze jak to wyglada. Uwilbiam wode, ale jeszcze nigdy nienurkowalam a chcialabym sprobowac, a co dalej to zobacze  pozdrowka |  
				| _________________ ejszi
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| m4rcin   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 6:00 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Tereza napisał/a: |  	  | nie mam wielkich doświadczeń w Holandii ( nurkowałam tu tylko parę razy) - ale jest zimno i ciemno. Co bardzo przypomina Polskę   | 

Powiedz mi, nurkowalas z jakims klubem nurkowym czy z bazy? I jak z partnerem do nurkownia? Ciezko znalesc?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Reed   Gaduła
 Szuflandia

| 

|  Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 6:05 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ze tak sie wepne, u mnie w Lelys jest jakis klub i nawet kolega POlak tez tam nurkuje. Jezdza gdzies na jakies nurkowania nad jeziora. |  | 

|   |  | 

|   | 

| Tereza   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 7:21 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ja nurkowałam z klubem z Haarlemu- onderwaterwereld 
 http://www.onderwaterwereld.com/

dokładnie tak jak powiedziałam- weszłam do sklepu nurkowego i spytałam sie się czy organizują nurkowania w weekendy.  Umówiłam się na jaką tam sobotę - przyjedża grupa - i ustala się pary. Więc nurkowałam z paroma osobami - które akurta też nie miały partnera. Co było dla mnie najbardzie zaskakujące to ze tu nurkuja na - ja mówię - smyczy. Linka którą zakładacie sobie z partnerem na rekę - i tak się pływa. Liki są krótsze i dłuższe - moi partnerzy zawsze mieli krótsze
  Ale można się przyzyczaić. |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |