NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Sob Paź 11, 2008 11:32 pm
Dlaczego polski/polska...?
Autor Wiadomość
RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 5:34 pm   

MiniSmurfin napisał/a:
.Dzieki forum pomoglam dwom chlopakom znalesc prace w naszej firmie wiec uwazam, ze jest potrzebne .

Ale gdzie ja napisalam,ze jest niepotrzebne?Mialam na mysli raczej cos innego.Jezeli tak bardzo drazni cie to,ze Polacy szukaja polskich fryzjerow itd to ja moge rownie dobrze zapytac ciebie co robisz tutaj na forum.Dlaczego nie siedzisz na forum holenderskim.
Ludzie czy wy nie macie wiekszych problemow jak to dlaczego Polacy szukaja polskich fyzjerow i lekarzy.Zyjcie i dajcie zyc innym.Patrzcie na siebie a nie na innych.Piszesz o sb,ze ktos szuka polskiej kosmetyczki,niech szuka.Tak Ci to przeszkadza i spedza sen z powiek?
Ja tez widze te ogloszenia,ale uwazam,ze ludzie maja prawo wyboru.Ja laze do lekarza holenderskiego,mechanika tez,ucze sie sama jezyka mimo iz tutaj nie zostane,juz to wiem.Jednak do glowy by mi nie przyszlo,zeby zakladac taki temat na forum i miec do ludzi pretensje,ze robia inaczej.

[ Dodano: Sob Paź 11, 2008 5:42 pm ]
[quote="Insomnia"]Powiem , ze tez mi sie to bardzo nie podoba , az razi . Wrecz mam wrazenie , ze polacy nie potrafia sie dostosowac, zmieniac przez nabyte zycie przyzwyczajen , ktore tu z pewnoscia trzeba zmieniac . Tesknota , tesknota , ale nic na sile . Nie lepiej ten czas ktory spedzacie na poszukiwaniach polskich fryzjerow , machanikow , kosmetyczek ... itd. spedzic na uczeniu sie jezyka ?
Owszem , chetnie bym odwiedzila dobrego polskiego lekarza , ale na sile nie szukam . Ogolnie do lekarzy staram sie nie chadzac. Badam sie w Polsce .

No usmialam sie,razi cie ze ludzie szukaja polskich lekarzy,ale badasz sie w Polsce.Gdzie tutaj logika myslenia i postepowania??

majuga 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 5:44 pm   

MiniSmurfin napisał/a:
majuga napisał/a:
halo

zadam kilka pytan pomocniczych:)

1. Mimismurfin dlaczego udzielasz sie na forum w jezyku polskim?

Bo to chyba jest forum o nazwie "Polacy w Holandii" ?
Wiec piszemy tutaj po....polsku :037:

:043: dobre

"Dlaczego udzielasz sie na forum w jezyku polskim", a nie "Dlaczego udzielasz sie w jezyku polskim na forum"

:039:

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 6:37 pm   

majuga napisał/a:

:043: dobre

"Dlaczego udzielasz sie na forum w jezyku polskim", a nie "Dlaczego udzielasz sie w jezyku polskim na forum"

A tu jest polskie forum czy polskie kolokwium? :061:
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Sob Paź 11, 2008 6:54 pm, w całości zmieniany 2 razy  

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 7:09 pm   

majuga napisał/a:

Co ty chcesz oba zdania są napisane poprawnie gramatycznie.
Ostatnio zmieniony przez LeGolas Sob Paź 11, 2008 7:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

inspektorbrzoza 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 8:29 pm   

IIIIIIIhihihihi... Majuga, bardzo mi sie podobaja Twoje pytania :)
A teraz- leciutko powazniejac- zacytuje slowa piosenki Alicji Janosz:
"zyj jak chcesz i daj zyc innym, a jak nie to s...tad"
Bardzo latwo jest oceniac innych, jednak dobrze bylo by zapytac samego siebie, jakie sie ma do tego prawo. Ludzie sa po prostu rozni. Jedni odcinaja sie od wszelkich symptomow polskosci, a inni szukaja wlasnie polskiego mechanika, fryzjera itp. I jesli ktos gustuje we fryzjerach niderlandzkich, nie znaczy to bynajmniej, ze jego preferencje sa najlepsze na swiecie.
Seeyoudozonara

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 9:24 pm   

Moze ja zyje w jakiejs innej Holandii ale wszystkich lekarzy jakich tu odwiedzilam, a bylo ich paru (z zabiegiem operacyjnym wlacznie) spisali sie na medal. Leki przeciwbolowe po operacji bardzo mocne w czopkach (nazwa mi uciekla), skierowanie do ginekologa sama mi lekarka zaproponowala jesli mam jakies watpliwosci po jej badaniu (nie mialam). Dentysta i znieczulenie idealne (wyrywanie zeba madrosci), do tego dentysta urodzil sie i mieszkal 12 lat w Polsce wiec mnie milo zaskoczyl checia pogawedki po polsku. Moj maz to samo zawsze dostaje skierowania do specjalistow bez problemu, leki inne niz paracetamol rowniez.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 11:32 pm   

Na prosbe autora temat zamykam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi