Parkingi dla autokarów turystycznych w Amsterdamie. |
Autor |
Wiadomość |
beta1965
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 8:36 pm Parkingi dla autokarów turystycznych w Amsterdamie.
|
|
|
Witam!
Poszukuje 100% -owo pewnej odpowiedzi dotyczącej lokalizacji parkingów dla autokaru turystycznego w Amsterdamie. W internecie znalazłam dwa, które odpowiadałyby mi, aby móc kilka godzin pospacerować przez centrum z grupą. Mam tam być przejazdem więc na zwiedzanie będziemy mieć około 6 godzin. Czy ktoś zna sytuacje parkowania przy Plantage Doklaan, koło planetarium oraz przy krzyżówce Prins Hendrikkade z Osterdokskade, koło Scheepvaarthuis? Te dwa miejsca widoczne są na mapie w google ze stojacymi tam autokarami, ale potwierdzeń, że są tam parkingi nie ma w żadnej informacji. Jeżeli jest tam płatne miejsce do parkowania, to proszę o podpowiedź jaki jest koszt parkowania. Jeżeli zna ktoś inny dogodny- nieodległy od Damraku parking, to też chętnie zapoznam się. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo z grupa wyjeżdżam już w przyszłym tygodniu, a i ja i kierowca jedziemy w to miejsce pierwszy raz.
Pozdrawiam! |
_________________ beta |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 9:03 pm
|
|
|
Witam, na Prins Hendrikkade koszt parkingu samochodu osobowego to 6 euro za godzine, autobus pewnie będzie kosztował koło 20. Pozdrawiam |
|
|
|
|
beta1965
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 9:33 pm
|
|
|
Serdecznie dziękuje za podpowiedź. Cena 20 euro jest dosyć wysoka, ale widocznie co kosztuje, to warta. Nie miota się kierowca i przy kiepskiej pogodzie o tej porze roku zawsze można zadecydować o wcześniejszym powrocie lub przeczekaniu ulewy w autokarze.
Dobrej nocki! |
_________________ beta |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 1:17 pm
|
|
|
Ten parking na Prins Hendrikkade jest tak blisko Damrak'u, ze blizej byc nie moze. Wiec to pewnie bedzie najlepsza opcja |
|
|
|
|
beta1965
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 11:47 pm
|
|
|
Dziękuję za podpowiedzi. Wezmę je pod uwagę, bo najlepiej pytać zawsze u źródeł.
Pozdrawiam Was serdecznie! |
_________________ beta |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 10:40 pm
|
|
|
a ja mam pytanie odnośnie parkingu dla samochodów czy jest taki koło Centraal Station w Amsterdamie lub w pobliżu.Chodzi mi o parking, gdzie mogę zostawić auto na trzy dni.Ile taki parking może kosztować? |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 10:59 pm
|
|
|
EwazHolandii, Za 24h musisz liczyc okolo 50 euro na parkingu obok CS, lepszym rozwiazaniem dla Ciebie bedzie P+R tam stoisz za 6 euro i max 96 godzin .Takie parkingi znajduja sie na skarajach miasta, parkujesz i idziesz z karta do infromacji, tam dostajesz bilety na metro, pociag czy tez bus by moc sie dostac do centrum.
http://www.bereikbaar.ams...ina&item_id=912 |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 11:11 pm
|
|