Jaki ekspres do kawy |
Autor |
Wiadomość |
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 12:21 am Jaki ekspres do kawy
|
|
|
Mam pytanko do szanownych forumowiczów. Mam zamiar sprawić sobie na gwiazdkę ciśnieniowy ekspres do kawy, ale oczywiście pojawił dylemat. Z jakiej firmy? Który model? Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanymi z ekspresami do kawy (jeśli takowy posiadanie, posiadaliście, mają Wasi znajomi itd.) . Będę wdzięczna za każdą opinię. Może to pomoże podjąć mi decyzję
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Nie Gru 21, 2008 12:22 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 9:08 am
|
|
|
Agastepa13 ja kupilam niedawno Saeco Incanto (automat) i jestem na etapie eksperymentowania.Piane z mleka ubija super ale sama kawa wydaje mi sie gorzka,nie tylko espresso ale rowniez ta "normalna".
Wczesniej szukalam troche informacji i znalazlam forum dla kawoszy,jest tam mnostwo cennych informacji dotyczacych samych ekspresow - jakie typy,marki,rozwiazywanie problemow i rownie sama kawa - jaka najlepsza,jak ja przechowywac,jak ubijac piane z mleka - doslownie wszystko od A do Z polecam!
Z tego co tam wyczytalam najlepsze sa aparaty Jura,Saeco,Krups,DeLongi natomiast Ariette wypadlo marnie.Link na forum:
http://www.kawa-online.pl/ |
|
|
|
|
mandarynka00
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 40
|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 2:49 pm
|
|
|
Witam,polecam ekspres Senseo Phillipsa,kawa jest obledna!!!Sa przerozne rodzaje,mozna robic oczywiscie inne specjaly,jak capuccino,czekolade,espresso co tylko chcesz,woda w ekspresie nagrzewa sie okolo 40 sekund,wiec jak dla mnie jest to bomba Oczywiscie Twoj wybor : Pozdrawiam |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 6:11 pm
|
|
|
Dzięki wielkie za informacje .
Witch01 prześledziłam to forum od A do Z a także inne stronki z ekspresami. Ale, ale....jak to dobrze mieć w ddomu mężczyznę Podjął decyzję za mnie i pod choinką już dzisiaj znalazłam ekspresik DeLonghi Nespresso Lattissima (EN680) . Jak na razie zdążyłam rozpakować i ze zgrozą stwierdziłam, że niema instrukcji w j. angielskim Jedynie w holenderskim, francuskim i rosyjskim No nic wrzucę tekst do translatora i będę eksperymentować z kawusiami |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

|
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:40 am
|
|
|
Witch01 przeszukałam mnóstwo stronek, ale nigdzie nie znalazłam polskiej instrukcji. Znalazłam za to w angielskim i to mi w zupełności wystarczy Dzięki za linki.
A co do ekspresu i kawki to jestem zachwycona. Niesamowicie smaczna. A jeszcze jedno pytanko. Jakiego mleka używacie do spieniania? |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 8:44 am
|
|